jakitaki 1 Napisano Marzec 23, 2013 Jakieś dwa miesiące temu nabyłem ST4s Marka ze zmielonym silnikiem . Jako ,że ciągle po głowie chodza mi jakieś pomysły i nie mogę spokojnie usiedzieć , postanowiłem moje chore wizje urealnić :D . Panowie z Radicala ze swoimi projektami zawsze przysparzali mnie o szybsze bicie serca i z pewnoscią są wzorem do nasladowania . Chciałbym podobnie jak oni połączyć odrobinę klasyki z nowoczesnością ,nie chciałbym jednak zrobić kopii tego co już istnieje . Zamierzam zastosować zbiornik i wahacz z 848 , kółka piecioramienne Marchesini , rama i przód ST4 , klasyczna owiewka i zadupek zmodyfikowana ze Sport Clasica oraz silnik 996 z głowicami ST4s ,wywalić airbox i zastosować stożki . Czeka mnie mnóstwo pracy , szczegulnie z modyfikacją tylnej części ramy , zupełnie nie pasuje amortyzator no i trzeba na czymś siedzieć :lol: bedzie też jeszcze kilka smaczków ale ... Poskładałem na razie ot tak na słowo honoru żeby widzieć jak się mniej więcej prezentuje , gdzie przyciąć czy dospawać i zobaczyć zarys . Nie ukrywam że mi się podoba koncepcja :-D jest radość . Wszystko kosztuje a pieniędzmi nie ...... więc jak tylko skończę "Sennę" pójdzie pod młotek abym mógł dalej wyżywać się na kundelku ;) cdn... ps. Ni cholery nie pasuje mi ten temat pod "sport touring" :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 23, 2013 Strasznie mocno kibicuję, chociaż ni cholery nie zagra mi ten "ostry" zbiornik z klasycznymi kształtami bańki i ogona classicowego... Ale o gustach się nie dyskutuje! ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAMYK 9 Napisano Marzec 25, 2013 Kundel- mieszaniec..od razu się kojarzy z czym niestandardowym..Fota nr 2 najlepiej oddaje całość koncepcji. Jest ciekawie, ale zastanawia mnie jak to będzie z tym zbiornikiem z ósemek.. czekam na postęp prac i efekt końcowy z niecierpliwością. Marcin 3mam kciuki :) ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Marzec 25, 2013 Mysle, ze rozumiem Twoj zamysł, ale nie pasi mi ten przekładaniec. Ja bym poszedl w strone liniowej zmiany od przodu do tyłu badż odwrotnie..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Marzec 25, 2013 Poczekajmy, zobaczymy! :D Kolega ma pomysl, wizje, ktorej my na razie mozemy sie tylko domyslac po tym co pokazal :) Za wcyzesnie zeby cokolwiek skreslac i krytykowac, ze nie takie. Ja tam za kazdy tego typu projekt trzymam kciuki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Marzec 25, 2013 Czekając aż dotrze owiewka i zadupek byłem pewien że tył z clasica tam po prostu musi być natomiast zupełnie mieszane uczucia co do owiewki , nawet w pewnym momencie zrezygnowałem z przodu na rzecz jakiegoć ciekawego reflektora . Kiedy graty dotarły byłem już pewien że przód z bakiem komponuje się dokładnie tak jak chciałem . Z tyłeczkiem muszę jeszcze pokombinować aby była harmonia ;) Bardzo chętnie wysłucham co macie do powiedzenia :thumbup: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Kwiecień 21, 2013 Mi się podoba!! czekam na relacje z prac... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAMYK 9 Napisano Maj 3, 2013 Jak tam kundel??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Maj 4, 2013 Jak tam kundel??? Na razie dojrzewa w mojej głowie :) i czeka na zastrzyk finansowy . Gromadzę też potrzebne części :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Czerwiec 20, 2014 Poszły konie po betonie ... :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek72 0 Napisano Czerwiec 20, 2014 Grubo Panie, grubo :thumbup: , ciekawy jestem efektu końcowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Czerwiec 20, 2014 Jak widzę takie tłuste i czasochłonne projekty to pełny szacun jeśli własne dzieci do Ciebie nie zaczną wujku mówić ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bagi 0 Napisano Czerwiec 20, 2014 Jakitaki super, trzymam kciuki, nieźle tą ramę ciachnąłeś ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vince 0 Napisano Czerwiec 20, 2014 Będzie moc! Czekam z niecierpliwością Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach