Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Yoda

Rozbity M750 baza na cafe racera

Polecane posty

pomiedzy metalowa oslonka ( czyt. uszczelnienie ) a lozyskiem powinnem byc jeszce jedna czesc , taki stalowy pierscien nr 4 na borazku

post-87917-0-26653300-1394974771_thumb.jpg

pomiedzy metalowa oslonka ( czyt. uszczelnienie ) a lozyskiem powinnem byc jeszce jedna czesc , taki stalowy pierscien nr 4 na borazku

attachicon.gifjkjkjjk.jpg

No właśnie tego czegoś mi brakuje :/ no dobra jakbym chciał usunąć ślimak to muszę jakiś dystans dorobić? Bo z tego co mi się wydaje to ślimak też pełni funkcję dystansu.

I jeszcze jedno ile atmosfer powinien mieć tylny amortyzator ?

dobrze myslisz , musisz czyms zastapic dystans ktory robil slimak

Edytowano przez blejz23

Panowie pomocy w jaki sposób mogę się tego pozbyć?

forum.jpg

gdzieś o tym kiedyś czytałem obecnie mam net play na edge i ledwo forum czytam :(

Dokladnie dzieki wielkie Biały

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Panowie zabieram się za wymianę oleju w przednim zawieszeniu ile powinienem wlać do każdej lagi? 10W jest odpowiedni? 

No i napotkałem na kolejny problem. Podczas regulacji gaźników nagle sam wskoczył bieg motor wyrwał do przodu jak strzała. Rozebrałem dzisiaj silnik i znalazłem zmieloną sprężynkę (20 799.1.025.1A Fork return spring)

gearbox.jpg

20140606_152106.jpg

Mam pytanie jak zblokować magneto żeby dalej rozebrać silnik i sprawdzić czy druga sprężynka jest na miejscu i jakiegoś syfu nie ma w silniku 

20140606_150920.jpg

Do blokowania koła zamachowego służy narzędzie specjalne.

Na fotkach nie da się ocenić stanu elementów.

Inna sprawa że cały mechanizm zmieniacza ustawia się względem wałka "pamiętnika" w określonej pozycji za pomocą kolejnego narzędzia specjalnego, a uszkodzenie sprężyny zmieniacza sugeruje taką konieczność.

Po demontazu koła zamachowego koniecznie skontroluj stan koła zębatego osadzonego na czopie wału. Często ulega uszkodzeniu przez ową połamaną sprężynkę.

Do blokowania koła zamachowego służy narzędzie specjalne.

Na fotkach nie da się ocenić stanu elementów.

Inna sprawa że cały mechanizm zmieniacza ustawia się względem wałka "pamiętnika" w określonej pozycji za pomocą kolejnego narzędzia specjalnego, a uszkodzenie sprężyny zmieniacza sugeruje taką konieczność.

Po demontazu koła zamachowego koniecznie skontroluj stan koła zębatego osadzonego na czopie wału. Często ulega uszkodzeniu przez ową połamaną sprężynkę.

Drogie Theodorze wiem, że są potrzebne specjalne klucze lecz takowych nie posiadam i szukam sposobu na obejście ich. Niestety w super Bydgoszczy takowych nie posiadają, a na serwis Ducati Toruń mnie nie stać. Może potrafisz łopatologicznie wytłumaczyć jak to wszystko poskładać do kupy i czy taką sprężynkę mogę u Ciebie zamówić ? Dzięki za odp.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.