focus83 0 Napisano Lipiec 19, 2013 (edytowany) Czytał ktoś z Was może ? Co sądzicie ? Stoję przed wyborem.... i sam już nie wiem co wybrać... http://www.motogen.pl/Ducati-Diavel-Strada-czy-ma-sens,18125.html Edytowano Lipiec 20, 2013 przez Moderator003 proszę wyłączyć Caps-Lock następnym razem !!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Lipiec 21, 2013 Ciekawe jak długo będziesz czekał na odpowiedź. A można było zacząć jak człowiek nawet zwykłe cześć. Dokąd uciekają najprostsze zasady dobrego wychowania ???? Witaj . Dawid Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Lipiec 21, 2013 Ciekawe jak długo będziesz czekał na odpowiedź. A można było zacząć jak człowiek nawet zwykłe cześć. Dokąd uciekają najprostsze zasady dobrego wychowania ???? Witaj . Dawid Gdzie tu jest przycisk "Lubię to" ?? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
focus83 0 Napisano Lipiec 22, 2013 Zasady dobrego wychowania - macie racje, bardzo cenna rzecz i niestety rzadko spotykana....zwlaszcza w necie... NIESTETY net przyzwyczail do tego ze ciezko czasem nawet o odrobine tych zasad... i do tego ze "szybko" "duzo" 'na temat" etc...... nie znaczy to, że popieram.... Przed urazonymi - chyle czoła..... pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Lipiec 22, 2013 Zasady dobrego wychowania - macie racje, bardzo cenna rzecz i niestety rzadko spotykana....zwlaszcza w necie... NIESTETY net przyzwyczail do tego ze ciezko czasem nawet o odrobine tych zasad... i do tego ze "szybko" "duzo" 'na temat" etc...... nie znaczy to, że popieram.... Przed urazonymi - chyle czoła..... pozdrawiam Zapraszam : http://docpoland.com/temat/15200-powitalnia/page-531 :) Urażony ? - Nie. U nas - jak w rodzinie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Lipiec 22, 2013 Diavel ma być Diavelem, a nie jakas tam stra(w)dą ????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Lipiec 22, 2013 Diavel ma być Diavelem, a nie jakas tam stra(w)dą ????? +1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
focus83 0 Napisano Lipiec 22, 2013 też prawda... ale wahac sie - ludzka rzecz..... moze po prostu nie "ten" dzien... na podejmowanie waznych badz co badz decyzji.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MKmarioPL 0 Napisano Lipiec 29, 2013 - moze to Ci cos podpowie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki 19 Napisano Lipiec 29, 2013 to nadal Diavel (troche dodanych dodatkow, ale to nadal Diavel) z to moca i porecznoscia. Jak chcesz jezdzic dalej to biez Strade - nie ma co sie katowac na normalu. Najwiejszym minusem jest brak pieknej lampy, ta w stradzie jest pospolita. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geni 0 Napisano Lipiec 30, 2013 Dodatki zawsze można zdjąć. Brałbym Stradę, o ile oczywiście rozważałbym Diavela. Albo lepiej Multistradę lub Stelvio na dłuższe wyjazdy i zwykłego Diavela do polatania :D. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Lipiec 30, 2013 W idealnym swiecie ja tez mialbym Multe na trase, Diavela do lansu i Hipka do naku* :) A tak mam Monstera na trase, Monstera do lansu i Monstera do naku* :) Jak ci nie przeszkadza brzydal lampa z tylu, bierz strade. Jak nie jezdzisz specjalnie duzo w trasy, bierz "zwyklego" - nie oszukuj sie, jezeli nie robisz tego teraz to raczej nie zaczniesz dlatego ze kupisz odpowiednie moto :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
focus83 0 Napisano Lipiec 30, 2013 podoba mi sie opcja: "Multi na trase, Diavel do lansu i Hipka do naku*"...... ;-) oj, podoba.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geni 0 Napisano Sierpień 1, 2013 No proszę, jacy zgodni Ducatisti. Mi się też ta opcja podoba. W związku z tym poproszę numery na najbliższe losowanie "Mi to Lotto". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Sierpień 2, 2013 ............nigdy bym nie kupił Diavela z inna tylna lampą, NIGDY! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Sierpień 2, 2013 piszcie co chcecie -(stwierdzam z autopsji) jeśli ktoś zaczyna poważną "dużą" turystykę to i tak skończy w siodle Multy lub BMW GS , kupi za 6 tysi ciuchy z prawdziwym gore-texem, a nie z cerato-podobnymi membranami i będzie miał jasne ciuchy i kask - nie czarne. ;) teraz trzeba zrobić rachunek sumienia: 1.czy kupuje motocykl do jeżdżenia wokół komina i 3-4 razy w roku zabiorę zonę do SPA ,- czyli Diavel 2.czy może zaczynam europejską/światową turystykę - czyli MTS/GS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Sierpień 2, 2013 W pełni się zgadzam dlatego jeździmy turystycznie z Alice 11-ka i 848. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
desmo77 0 Napisano Sierpień 2, 2013 W pełni się zgadzam dlatego jeździmy turystycznie z Alice 11-ka i 848. A ja z małżonką osłem M620 he he Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki72 1 Napisano Sierpień 2, 2013 teraz trzeba zrobić rachunek sumienia: 1.czy kupuje motocykl do jeżdżenia wokół komina i 3-4 razy w roku zabiorę zonę do SPA ,- czyli Diavel 2.czy może zaczynam europejską/światową turystykę - czyli MTS/GS 1 sezon 19 tyś 2 sezon - plan minimum 12 tyś(obecnie 6 tyś) minusem długodystansowego latania na Diavelu są wizyty co 24 tyś u Cinek'a78 :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Sierpień 3, 2013 (edytowany) 1 sezon 19 tyś 2 sezon - plan minimum 12 tyś(obecnie 6 tyś) minusem długodystansowego latania na Diavelu są wizyty co 24 tyś u Cinek'a78 :mrgreen: ...no tak - zapomniałem że jest maratończyk na diavelu... :wtf: :D nie narzekaj - pierwsze moje ducati miało serwis co 8 tysi , a do Gruzji zrobiłem 9... mały serwis na górskiej łące i dała radę... :mrgreen: Edytowano Sierpień 3, 2013 przez cinek78 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Evil 0 Napisano Sierpień 5, 2013 12 tyś.... A ja słyszałem że w Diavelach silniki się sypią po 5ciu tyś ;) Uznałem to za plotki, i czekam na odbiór mojego Diavela (lada dzień). Ja nad stradą nawet się nie zastanawiałem - nie jestem typem turysty. Gdybym był - raczej wolałbym doposażyć standardową wersję. Dlaczego ? Po pierwsze tylna lampa która jest bosssssska. Po drugie - w testach wyczytałem że kufry Strady są dopieszczone wizualnie, ale średnio praktyczne i myślę że w podobnej cenie można sobie założyć coś lepszego. To oczywiście tylko moje niefachowe zdanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki72 1 Napisano Sierpień 9, 2013 Gdybym był - raczej wolałbym doposażyć standardową wersję. Diavel - tymczasowa wersja turystyczna :mrgreen:\ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Evil 0 Napisano Sierpień 9, 2013 (edytowany) Ok, jak będę się gdzieś dalej wybierał, wiem kogo popytać co i jak ;) Edytowano Sierpień 9, 2013 przez Evil Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sewer 0 Napisano Sierpień 11, 2013 (edytowany) Niezły namiocik miescisz się do środka ;) ? Edytowano Sierpień 11, 2013 przez sewer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach