Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Kitlitz1

Wahacz od Monstera 696 w SS 900 98''

Polecane posty

KGr    1

Wahacze w dukatach lubia do siebie pasowac (chociaz ze wzgledu na to czy lozyskowanie jest w bloku czy w wahaczu to nie zawsze..), to mocowania amortyzatorow juz raczej niespecjalnie. Nie wiem jak jest w SS, ale moze nie obyc sie bez spawanka.

Pogooglaj porzadnie- jezeli sie da, to ktos juz to zrobil. Np poradnikow jak wstawic do 999 wahacz od 1098/848 jest conajmniej kilka :)

Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Witam. Czy ktoś może próbował tego? ;)

Ha - widzę, że modyfikacja SSsiaka trwa ;-) Przelakierowałeś ponownie ramę???

Wszystko jest możliwe, kwestia włożonych środków.

Aby zamontować wahacz z 696 trzeba wykonać górne gniazdo  obsadzenia amortyzatora w ramie.  A to naprawdę mocno obciążony element!!!

Ha - widzę, że modyfikacja SSsiaka trwa :wink: Przelakierowałeś ponownie ramę???

Jeździłem na tym lakierze cały sezon i dopiero teraz narodził mi się nowy pomysł i właśnie zabieram się za niego ;) Wczoraj ostatni raz (chyba) wyjechałem i mam w planach w tym tyg już do rozebrać.. choć zastanawiam się bo pogody jeszcze kapkę ma być ;)

Wszystko jest możliwe, kwestia włożonych środków.

Aby zamontować wahacz z 696 trzeba wykonać górne gniazdo  obsadzenia amortyzatora w ramie.  A to naprawdę mocno obciążony element!!!

Kilka dni temu przyszedł już mi ten wahacz wraz z ośką i hamulcem, ale jeszcze nie zastanawiałem się co dalej ;) Myślałem bardziej o pozostaniu przy amortyzatorze z SSmana i o przerobieniu mocowania w wahaczu a nie w ramie, bo nie wiem czy w ramie będzie na to miejsce aby przesunąć go w lewo..

Mam nadzieję, że w tym tygodniu już do tego dojdę jak to zrobić to od razu Wam o tym napiszę ;) 

Jak chcesz rozwiązać mocowanie amortyzatora?

KGr    1

No no no... Zapowiada sie bardzo ciekawie :) trzymamy kciuki!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.