Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Razor007

Ducati Panigale - prośba o radę

Polecane posty

Witam. 

Sezon się kończy a na przyszły sezon planuję zakup nowego motocykla tak jak w tytule czyli Panigale. 

Pytanie do Was, czy warto ? nie chodzi o samą moc ogólnie o motocykl ? mam zamiar kupić nowy motocykl więc trochę kasy pójdzie. 

Ciężko mi wymieniać jakieś konkretne punkty motocykla ogólnie chciałbym prosić o Wasze opinię na temat tej maszyny. 

Jeżeli chodzi o mnie to motor będzie używany głównie weekendowo i raczej na publicznych drogach może dla fun'u od czasu do czasu jakiś zlot jakiś wypad na tor ale to sporadycznie. 

Do samego motocykla już się przymierzałem jak dla mnie pozycje jest ok mimo że mam 191 cm wzrostu, ale niestety to było tylko siedzenie zero jazdy. 

Także każda Wasza opinia jest dla mnie cenna 

Z góry dzięki :)

wolniejsze od BMW SS1000R, bardziej zawodnie od R1, 

Edytowano przez mioo

Zacznij od powitalni :)

heheheheheheheheh wiedziałem :mrgreen: , frycowe być musi

No tak - jest kaska na nowe moto a kultury brak :D

Wiem, wiem Ci z za dużą ilością gotówki tak mają ;)

Powitalnia najpierw a potem proszę się na forum rozgościć.

Przywitałem się ale post musi być zatwierdzony przed dodaniem taki mam komunikat ;) 

Z tą kasą to tak na poważnie czy jak ?? bo nie wiem jak to odbierać, to że ktoś chce kupić nowo moto nie oznacza że musi być wyżelowanym synkiem bogatego tatusia chodzącym w obcisłych rurkach z fryzurką na boczek...może harowałem ciężko po 12 h dziennie za granicą ?? Polacy skupcie się na temacie a nie zaglądacie do portfela, nie wiem czy to taki defekt naszego narodu czy jak. 

Przywitałem się i przepraszam z góry że tego nie zrobiłem. 

Czekam na opinię na temat danego modelu a nie to jakim jestem człowiekiem i ile mam...

Witam. 

Sezon się kończy a na przyszły sezon planuję zakup nowego motocykla tak jak w tytule czyli Panigale. 

Pytanie do Was, czy warto ? nie chodzi o samą moc ogólnie o motocykl ? mam zamiar kupić nowy motocykl więc trochę kasy pójdzie. 

Ciężko mi wymieniać jakieś konkretne punkty motocykla ogólnie chciałbym prosić o Wasze opinię na temat tej maszyny. 

Jeżeli chodzi o mnie to motor będzie używany głównie weekendowo i raczej na publicznych drogach może dla fun'u od czasu do czasu jakiś zlot jakiś wypad na tor ale to sporadycznie. 

Do samego motocykla już się przymierzałem jak dla mnie pozycje jest ok mimo że mam 191 cm wzrostu, ale niestety to było tylko siedzenie zero jazdy. 

Także każda Wasza opinia jest dla mnie cenna 

Z góry dzięki :)

a umiesz jezdzic?

tzn jezdizles juz czyms o mocy powyzej 150KM? innym mocnym Ducati? 

Bo jesli masz sie lansowac w niedziele pod kosciolem, to szkoda, zebys sobie przy tym krzywde zrobil :P a rodosci z jazdy tez nie bedziesz mial zbyt wiele, jesli zaczniesz na torze przygode od najmocniejszego motocykla w ofercie :D

Kto bogatemu zabroni, ale moze odpowiedz sobie najpierw, czy jestes gotowy na taki sprzet. Nie wspomniales w ogole o swoim doswiadczeniu.

Edytowano przez emvespa

No kupując takie moto nie mają doświadczenia to lekkie nie porozumienie ;) 

Ten sezon śmigałem na Kawie ZX-10R 2012 rok wcześniej Zx-6R, CBR 600 RR  

Naprawdę przestańcie gadać ,,bogaty" itp nie wiem o co z tym chodzi...

Spróbuj gdzies z którymś salonem pogadać odnośnie jazdy testowej, aczkolwiek z tym modelem może być ciężko.

Większość forumowiczów chwali salon w Toruniu i Bielsko Białej.

Moim zdaniem do jazdy łikendowej możesz kupić kazdy motocykl. To jak zniesiesz dalsze jazdy zależy głównie od Ciebie.

Jeśli pododba Ci się motocykl to kupuj. Konie mechaniczne, kontrola trakcji i inne "wodotryski" przy założeniu jakie napisałeś i tak nie będą wykorzystane w 100 % , być może nawet w 50 %...

Razor007.

Po Twoich posta widzę, że masz dwie używane półkule mózgowe. ;)

Sorry - ale jakich opinii się spodziewasz po forum DUCATI ?

Naprawdę liczysz, że ktoś Ci tutaj odradzi zakup Duki ? I to jeszcze PaniGałki ??

Jeśli zobaczysz standardowy wpis "Nie kupuj Ducati - to się psuje, śrubki się rozkręcają i w ogóle to marka dla lanserów", to tylko z tego powodu, że chciałoby się żeby było Dukatów jak najmniej na ulicach ;)

topgear dobrze gada - jeśli się zastanawiasz - weź coś innego.

Żeby być zadowolonym z Dusi musisz być na 150% PEWNY, że właśnie tego chcesz. Tu rozum ma niewiele do powiedzenia. Coś jak w przypadku Alfy Romeo. ;)

Wielu z nasz (w tym ja) może tylko pomarzyć o posiadaniu Pani. Co najwyżej uda się posadzić 4 litery na jakimś zlocie lub salonie. :)

Darek z Ducati Toruń chyba jeździ Panigale po torze.

Namiar wypluje Ci Google ;)

To może ja z mojego punktu widzenia dam jakąś wskazówkę...

Decydując się na motocykl, wybieram motocykl fajny. Nie najszybszy. Nie wygrywający rankingi niezawodności. Tylko właśnie fajny. Ma być jak dobry kumpel. Nie zawsze będzie się zgadzał, czasem będzie miał gorszy dzień. Ale akurat w takim towarzystwie piwo smakuje najlepiej.

Capiche? ;)

Przejedź się. Jak zacznie szeptać -bierz. Jak nic nie poczujesz -omiń.

Piszę tutaj bo wychodzę z założenia że na tym forum jest najwięcej specjalistów od Ducati którzy są mądrzejsi niż ja w tematyce tej marki 

Wiem że model jest rzadki i mało kto go ma, ale nie trzeba od razu mieć go na właśność żeby coś powiedzieć ;) może któryś z forumowiczów pracuje w salonie Ducati może jeździł Panigale kolegi itp jest dużo opcji ;)  

Na każdym innym forum jak zapytam to będzie że jestem pustym bananem i pewnie synkiem tatusia...mam dość oceniania mnie i tego w jaki sposób doszedłem do czego co mam...napewno nie tatuś bo rodzice mnie porzucili jak miałem 5 miesiacy... 

Zauważyłem że dużo ludzi mówi źle o Ducati a szczególnie o Panigale bo ich zwyczajnie nie stać i mówią złe opinie z zazdrości i wymyślają jakieś minusy motocykla których sami nie doświadczyli i są wyssane z palca...liczę że na tym forum spotkam obiektywnych ludzi ;) 

Odnośnie Twojej wypowiedzi ,,spodziewasz po forum DUCATI" to spodziewam się realnych i normalnych opinii, chyba jak jakiś użytkownik forum napiszę że np. Panigale skręca gorzej niż np. S1000RR to chyba go nie zbanują za to że wypowiedział swoje zdanie ?? 

No kupując takie moto nie mają doświadczenia to lekkie nie porozumienie ;) 

Ten sezon śmigałem na Kawie ZX-10R 2012 rok wcześniej Zx-6R, CBR 600 RR  

Naprawdę przestańcie gadać ,,bogaty" itp nie wiem o co z tym chodzi...

hehe, no to mysle, ze sie nie zastanawiaj, tylko spelniaj marzenia :)

Poprostu zadzwoń do Darka z Ducati Toruń wie najlepiej w Polsce, nie ma drugiego, albo........... Marcina z Ducati Bielsko reszta to gdybacze............i wydajeMisie.

Edytowano przez Franz

Siema, myślę, że źle zaczęliśmy. Cieszymy się, że możesz kupić Panigale. Przykro, że spotkały Cię mało przyjemne chwile. Ale czy to najtańszy monster czy tricolore to musisz być pewny, że ma to być DUCATI. Opinie innych nie mają sensu. No chyba, że pytasz o wybór 2 różnych modeli. Życzę powodzenia a jak się określisz posłuchaj Franz'a, dobrze mówi.

..........tu rozum ma niewiele do powiedzenia. Coś jak w przypadku Alfy Romeo. ;)

Kolego biały,  w przypadku Alfy, przynajmniej modelu 159 rozum wiedział dokładnie dlaczego tak a nie inaczej  ;) 

Edytowano przez Jarek72

Kolego biały,  w przypadku Alfy, przynajmniej modelu 159 rozum wiedział dokładnie dlaczego tak a nie inaczej  ;) 

.....ale my mamy gust! Wszystkim nam sie podoba to samo................

Przywitałem się ale post musi być zatwierdzony przed dodaniem taki mam komunikat ;) 

Z tą kasą to tak na poważnie czy jak ?? bo nie wiem jak to odbierać, to że ktoś chce kupić nowo moto nie oznacza że musi być wyżelowanym synkiem bogatego tatusia chodzącym w obcisłych rurkach z fryzurką na boczek...może harowałem ciężko po 12 h dziennie za granicą ?? Polacy skupcie się na temacie a nie zaglądacie do portfela, nie wiem czy to taki defekt naszego narodu czy jak. 

Przywitałem się i przepraszam z góry że tego nie zrobiłem. 

Czekam na opinię na temat danego modelu a nie to jakim jestem człowiekiem i ile mam...

też kupiłem nowego ducata i polecam każdemu takie rozwiązanie jeżeli Cie stać , jeżeli podołasz tej mocy bierz i ciesz się bo to naprawdę wielka sprawa

a co do reakcji ludzi , rozumiem Cię i twoją frustracje , miałem to samo pod tym względem że spotkałem się na początku z negatywną reakcją większości ludzi , wrzucającą  Cie do wora bogacza który , patrzy na ludzi  z góry , bo on  kupuje to na co mnie nie stać, a chodziarz było by stać to i tak bym na to nie wydał,  bo są ważniejsze sprawy i z stąd się to chyba bierze  ( ale to nie jest istotne)

jednak coś takiego to marzenie a je warto spełniać , tym bardziej jeżeli jest okupione ciężka pracą, dbaj o dukata , wzbudzaj zachwyt , i wrzuć jakąś fotkę . powodzenia 

Edytowano przez yarek72

Nie chodzi czy mogę tylko życie mnie nauczyło że trzeba szanować pieniądze zanim się je wyda...to że jakieś moto kosztuje 100 tys nie oznacza że musi być lepsze od moto za np. 70 tys dlatego założyłem ten temat. 

Będę musiał się przejechać Ducati i S1000RR bo takie coś też mi chodzi po głowie ;) 

Pytanie co jest lepsze lody waniliowe czy śmietankowe. Przejedz się do salonów danych marek i najlepiej było by się przejechać przynajmniej kilka kolek. I stwierdzić to jest to. Pod koniec wakacji była testów-ka w Ducati Berlin( http://dsb-berlin.de/MOTORRAD/GebrauchtMotorrad/item.html?itemID=982756 )

, a że ostatnio testowałem GS to też wiem że były dwie testówki  właśnie S1000RR. Jeżeli nie znajdziesz w naszym kraju - to sobie wynajmij  przynajmniej  na godzinę za 20 Euro ( http://www.roewer-motorrad.de/motorrad-vermietung.html ) - ale znając BMW nie powinno być problemów z udostępnieniem motocykla jeżeli jesteś zainteresowany.

Wybierz co ci odpowiada i nie zadawaj pytań co wybrać. Bo nie ważne jaki to model nikt ci nie odpowie na to pytanie. To sprawa indywidualnych oczekiwań.

Szczerze, jak nie jesteś totalnie przekonany na Panigale to S1000RR będzie dla Ciebie lepsze (notabane genialny motocykl). Pomimo tego, że Panigale to high tech w sportowych motocyklach to bez odczucia bezgranicznej miłości ciężko będzie Ci nie żałować wydanej kasy.

2A+    0

Też jestem nowy na forum. W tym przypadku cieszę się ,że się wcześniej przywitałem... i dziwi mnie reakcja ,niektórych forumowiczów na twoje sensowne pytanie?

Sam swoje panigale kupiłem dwa miesiące temu. Na motocyklach i torach wyścigowych jeżdze od 12 lat ,a jednak DUCATI to dla mnie nowość - do tej pory zasiadałem podobnie do Ciebie na samych japońcach. O DUCATI do tej pory raczyłem sobie tylko żartować. Męczyłem same rzędówy. Dopóki nie przesiadłem się z Hondy 1000RR na VTR SP1. I to był strzał w dziesiątkę. Dużo ciekawszy motocykl od znacznie mocniejszych R4 z tego okresu. Przyszedł czas na zmianę moto a decyzję - o DUCATI podjęłem przez wygląd motocykla.Nie zwykłem się lansować, jak Tu niektórzy się martwią rodowodem marki, ale przyjemnie jest mieć maszynę ,która cieszy oko.I wg mnie Panigale takie własnie jest-na tej płaszczyźnie bez konkurencyjne... ale również jak Ty nie byłem pewien wywalić tyle kasy w imię czego?...a od dłuższego czasu w nowych maszynach w tym również S1000RR  nie odnajdywałem niczego fascynującego a różnice pomiędzy w mocy silników 180-200KM nie dodawały niczego nowego,  zaś Hondy zwyczajnie przestały mnie interesować wizualnie.

Swój motocykl pojechałem obejrzeć właśnie do do DUCATI TORUŃ i tam natrafiłem już na wcześniej wspomniaego Darka - właściciela pożądanego przeze mnie Panigale ,z którym w latach 2007-2008 mieliśmy się już okazje wcześniej spotkać  na torze w Poznaniu ( z pozdrowieniami jeśli użytkuje forum)

Jazda próbna oglądanym motocyklem była dla mnie podstawową wskazówką o kupnie... Sam DAREK na moje wątpliwości co do zakupu DUCATI odparł: "Słuchaj DUCATI albo pokochasz albo znienawidzisz." I tego bym się trzymał. Czas pokaże. Póki co od 15 sierpnia zrobiłem 5000km na motocyklu i jestem zachwycony. Pewien aspekt ja mam 171cm wzrostu. Twoje 191 bym zweryfikował w praniu wg gustu i oczekiwań.  Motocykl do jazdy na codzień jest co najmniej  męczący. Perfekcyjnie i lekko się prowadzi. Hamulce 10/10. Nietypowa charakterystyka silnika jak na V2, ale mocy z pewnością Ci nie zabraknie, w konfrontacji z jaką kolwiek inną maszyną. Co do salonu DUCATI w Toruniu potwierdzam opinie poprzedników. Ludzie zaangażowani w to co robią, pomocni i merytoryczni. O awaryjności Panigale wypowiem się za 60.000km, ale przyznam ,że przy moich doświadczeniach HONDA postawiła poprzeczke bardzo wysoko. Powodzenia w wyborze...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.