Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

KGr

Anodowanie zawiasu - Wroclaw

Polecane posty

KGr    1

Temat przerabiany juz n-razy, dlatego juz raczej nie pytam "czy" ani "co", ale "gdzie" :)

Czy ktos wie GDZIE w Wroclawiu lub okolicach mozna ladnie wyanodowac na czarno zawieszenie przednie motocykla? Po pierwsze potrzebuje kogos kto mi amortyzatory rozbierze (niektorzy twierdza ze ich mama w przerwie miedzy gotowaniem pierwszego a drugiego dania to moze zrobic, ale ja sie nie znam na tym dlatego nie chce sam :) ) i galwanizernii gdzie poloza mi anode, ktora za rok bedzie dalej czarna a nie fioletowa... Cena jakies tam znaczenie oczywiscie tez ma :)

Dzieki z gory za wszystkie podpowiedzi i sugestie!

Wyślij kurierem całe zawieszenie tak jak zrobił to Korkir.

post-86319-0-85758600-1383730928_thumb.jpg

Edytowano przez theodor

KGr    1

chodzi o rząd wielkości 100 czy 1000zł

Jezeli chodzi o rzad wielkosci, to nie jest to zadna tajemnica. Jest conajmniej kilka firm "na internetach" ktore w ofercie maja anodowanie rozebranych juz amortyzatorw. Koszt samego anodowania jaki podaja zazwyczaj oscyluje w granicach 300-400 zl.

Oczywiscie z info na stronie mozna wyczytac ze anoda jest najwyzszej jakosci, supertrwala i sie do konca swiata nie odbarwi :)

A korkira zawias wyglada naprawde dobrze.

Edytowano przez KGr

Powiem tak... Jak zapłacisz tak masz. Kto dobrze robi ten się ceni. Ja co prawda jak poprzednio będę nie tylko anodował to i cena wyższa... :mrgreen:

Ja anoduje pod piasecznem No co do ceny to nie bede sie wypowiadal bo ludzie musza zarobic na kieliszek chleba.Anadowalem sporo zeczy i oddaje tam swoje lagi .Porownamy pozniej robote :wtf:  :wtf:

KGr    1

Podsumowujac temat, wyszlo to tak (monster PRZED myciem :)) :

monster_lagi.jpg

Edytowano przez KGr

KGr    1

Na ramie sa R&G, na osi noname'y (zakladam ze chinskie) - takie byle by sie mialo na czym oprzec :)

Chodziło mi o te na osi. Ładne są. Planuję właśnie założenie jakichś i chyba zdecyduję się na Rennera.

Koniec OT.

KGr    1

Chodziło mi o te na osi. Ładne są. Planuję właśnie założenie jakichś i chyba zdecyduję się na Rennera.

Koniec OT.

o i masz:

http://www.ebay.com/itm/Front-CNC-Axle-Fork-Crash-Sliders-Cap-Wheel-Ducati-1199-Panigale-695-795-MONSTER-/271410683720?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&fits=Make%3ADucati&hash=item3f31565f48&vxp=mtr

(ja je kupilem w Polandii, za podobna cene).

Renner to dawny Zipster, jakosc podobno prawie chinska...

KGr    1

złote lagi by tu lepiej pasowały wg mnie ;)

Bycmoze. Tyle, ze zlote to sa Öhlinsy montowane zreszta w 1100S. A ze moje amorki Showa kolo Öhlinsow conajwyzej kiedys staly, to nie chcialem takiej podpierduchy robic :)

Inna sprawa, ze Monstera czeka jeszcze "troche" zmian (pewnie w tym sezonie), do ktorych zloty kolor nie bardzo bedzie pasowal...

KGr - idziesz w czystą i piekną czerń?! :twisted:

KGr    1

Nie mial bym szans z Twoim Bandziorem :P Ide w cos co mozna nazwac jadowita elegancja:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.