Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
adm

OCENA S4

Polecane posty

patrzac na tarcze ham. z przodu przy pierwszym zdjeciu na pewno nie ma 22tys :) , w ogole 2002 i taki przebieg ? ktos w to jeszcze wierzy ?

kiedyś byłem nim zinteresowany i coś mi w nim śmierdzi/ale mogę się mylić/

przypatrz się dobrze tylnej części silnika dokładniej mocowania wachacza w tym miejscu odlew jest jakiś dziwny jakby spawany/ ale moę się też mylić, może to taki mało dokładny odlew/

i jak wyżej targuj się bo stoi już jakiś czas

Czy ktoś ma więcej info na temat tej S4ki?

Proszę o opinie

http://otomoto.pl/ducati-monster-s4-916-z-gwarancja-motonita-M3508756.html

Szkoda nawet czasu na myślenie o nim, o oglądaniu nie wspominając.

Był u nas w serwisie na wymianę skorodowanej pompy paliwa w skorodowanym zbiorniku, bo w ogóle nie było mowy o jego uruchomieniu.

Jeśli już to tzreba ten egzemplarz traktować jako bazę do kompleksowej renowacji.

Historia przygód też jest watpliwa, blok silnika spawany przy tylnej szpilce...

Gość Ducatista   
Gość Ducatista

...zerknij przy okazji na napęd przy moim 749 i przebiegu 18tys mam jeszcze oryginalne zębatki z logo marki i klocki oryginalne sprzegło adige i kapcie z 2008r. miałem jak go przytargałem z Verony jak by nie było klubowy Verona D.O.C. dlatego nie sądzę zwłaszcza ze we Włoszech by ktoś serwisował dukata na oryginalnych częściach wiec raczej jest to w nim czym go fabryka obdarowała podobnie może być w tym S4

patrzac na tarcze ham. z przodu przy pierwszym zdjeciu na pewno nie ma 22tys :) , w ogole 2002 i taki przebieg ? ktos w to jeszcze wierzy ?

Dokładnie, poza tym z tego co wiem po ustawieniu cyfr na liczniku można poznać, czy licznik był cofany, czy nie. Ten wygląda na cofany.

I kup tu fajną sztukę..... :(

ta... fajną sztukę to albo trzeba sobie złożyć, albo znaleźć w salonie jakimś... nie m się co oszukiwać, że sprzęty 8 czy 10 letnie będą w stanie igła :/

Oczywiscie że można znaleźć używany motocykl w fajnym stanie, ale nie ma co liczyć że będzie okazja cenową.

Oczywiscie że można znaleźć używany motocykl w fajnym stanie, ale nie ma co liczyć że będzie okazja cenową.

Wiesz, niby mozliwe jest wszystko i używany motocykl w naprawde dobrym stanie za dobrą cenę można trafić,ale nie ma się co oszukiwać,, ze jest tak w każdym przypadku.

Polak tak ma-ma 8000, kupuje moto za 10000, które powinno kosztować 13000....

Moim zdaniem lepiej szukać sztuki na forum i od forumowicza, przynajmniej jest szansa na to,że trafi się egzemplarz o w miarę znanej historii serwisowej, już po przeglądach, sprawdzony itp.

Zapewne zapłacisz więcej niż średnie ceny z allegro za konkretny rocznik, ale kupno od gościa, który wziął w rozliczeniu,albo przypadkiem sprowadził, bo akurat moto się trafiło to duża loteria. trzeba mieć farta, albo gruby portfel.

Ja prawie go kupiłem odradzam!! poza sprawami technicznymi o których wypowiedzieli się motomaniax , na żywo wygląda tragicznie- zardzewiałe jest wszystko , a motocykl o dużych przejściach.

adm    0

Panowie wielkie dzięki za wszystkie informację. Zgadzam się, że kupić dobrą używkę można ale jest kur... trudno , zresztą nie upieram się przy tym moto... S2R też jest mistrz. Będę szukał dalej a i do "garażu" zaglądam. Jak do tej pory na 4 monstery, które oglądałem z każdym było coś nie tak i powiem szczerze miały wątpliwą historię.

Pozdrawiam

Jak kupiłem swojego Monstera to byłem przekonany, że jest w super stanie, do głowy mi nie przychodziło targować się bo byłem tak zadowolony. Gośc nawet uspokoił moją niepewność gwarantując miesięczną rękojmię za wady.

Po pierwszej rundce po mieście ciekły lagi, ślizgała się przepustnica, a łożysko głowki ramy pozostawiało wiele do życzenia.
Włożyłem w serwis ~1000zł, przełknąłem tę czarę goryczy ale mam pewność że wiem czym jeżdzę. Zawsze bierz poprawkę na naprawę tego czego nie widać/nie czuć od razu. Chyba, że jesteś kozakiem sztuki mechaniki. Ja niestety nie miałem tej bezcennej wiedzy przy zakupie, a mojej napalonej głowy nei miał kto studzić.

adm    0

Ten spraj mnie przekonuje!   ;)

Ba... Gdyby nie ta pozycja to nawet nie rozważałbym zakupu.

A serio to o monsterze 800 jest mało opinii- wiadomo, że co człowiek to inne zdanie.

Byłbym jednak wdzięczny gdyby jakiś użytkownik podobnej maszyny podpowiedział mi to i owo.

PZDR

800tka to przede wszystkim bardzo fajny silnik, bez względu czy w M800, S2R800 czy SS800.

Edytowano przez musieli

adm    0

800tka to przede wszystkim bardzo fajny silnik, bez względu czy w M800, S2R800 czy SS800.

Tak samo myślę. I naprawdę maks mi odpowiada ten silnik... Nie wiem tylko jeszcze jak odpowiada mi zawieszenie a wśród monsterów porównania nie mam... Po prostu trzeba się przejechać!!!!

Dzięki

Martini odwalił mi kawał profesjonalnej odpowiedzi na moje pytania w sprawie 800 także dzięki za sugestie.

Dzięki. Martini odpowiedział mi super profesjonalnie także dzięki za sugestię. Przy okazji dorzucam dwa kolejne moto do oceny. Coś tak czuję, że za niedługo mój garaż się zrobi ciaśniejszy.

Proszę o opinie, tym razem 1000. Wiem już, że kupie albo 800 albo 1000 teraz pytanie, które.
http://otomoto.pl/ducati-monster-1000-M3697597.html
http://otomoto.pl/ducati-monster-1000-M3862288.html

Nie zwracajcie uwagi na reflektor!!!

...zerknij przy okazji na napęd przy moim 749 i przebiegu 18tys mam jeszcze oryginalne zębatki z logo marki i klocki oryginalne sprzegło adige i kapcie z 2008r. miałem jak go przytargałem z Verony jak by nie było klubowy Verona D.O.C. dlatego nie sądzę zwłaszcza ze we Włoszech by ktoś serwisował dukata na oryginalnych częściach wiec raczej jest to w nim czym go fabryka obdarowała podobnie może być w tym S4

słuszne uwagi dzięki

edit:

słowotok ?

Stary !

Rozumiem, że jesteś nagrzany na Ducata, jak szczerbaty na suchary - każdy tutaj tak miał, ale 5 postów jeden pod drugim, skoki zygzakiem w S4, 800 teraz DS i oczekiwanie opinii po zdjęciach, to raczej nie jest dobra droga. ;)

Zrób to, co miałby zrobić ktoś z nas - czyli wpisz w Google Ducati 1000 -> Grafika i zabaw się w "znajdź 10 różnic" :)

Opinię może wydać mechanik po obejrzeniu i posłuchaniu sprzętu na żywo.

Jeśli chcesz innych, w ciemno, to również wujek G wypluje to: https://www.google.pl/search?q=ducati+1000&oq=ducati+1000&aqs=chrome..69i57j69i65j69i60l3j0.6597j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=122&ie=UTF-8#es_sm=122&espv=210&q=ducati+monster+1000+opinie

P.S.

Pod każdym postem jest opcja "Edytuj"

Edytowano przez bialy114

adm    0

Stary !

Rozumiem, że jesteś nagrzany na Ducata, jak szczerbaty na suchary - każdy tutaj tak miał, ale 5 postów jeden pod drugim, skoki zygzakiem w S4, 800 teraz DS i oczekiwanie opinii po zdjęciach, to raczej nie jest dobra droga. ;)

Zrób to, co miałby zrobić ktoś z nas - czyli wpisz w Google Ducati 1000 -> Grafika i zabaw się w "znajdź 10 różnic" :)

Opinię może wydać mechanik po obejrzeniu i posłuchaniu sprzętu na żywo.

Jeśli chcesz innych, w ciemno, to również wujek G wypluje to: https://www.google.pl/search?q=ducati+1000&oq=ducati+1000&aqs=chrome..69i57j69i65j69i60l3j0.6597j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=122&ie=UTF-8#es_sm=122&espv=210&q=ducati+monster+1000+opinie

P.S.

Pod każdym postem jest opcja "Edytuj"

Oczywiście, że jestem nagrzany na dukata i czytam non stop i o 800 w różnych wersjach i o 1000- tyle tylko, że wiesz jak wiele z tych tekstów jest napisane "jesiennym popołudniem niebo przejaśniło się..." Tutaj wiem, że chłopaki powiedzą szczerze bo sami jeżdżą bądź jeździli na takim sprzęcie i tak jak ja mieli takie rozterki....a kto pyta... itd. Rozumiem jednak do czego zmierzasz... Tak czy siak część z tych moto już ktoś z forum miał przyjemność bądź nie przyjemność oglądać i wtedy w jednym zdaniu mogą powiedzieć "stary olej ten motor" 

Pozdrawiam 

Ps. 1000DS- zazdroszczę

czytam non stop i o 800 w różnych wersjach i o 1000- tyle tylko, że wiesz jak wiele z tych tekstów jest napisane "jesiennym popołudniem niebo przejaśniło się..." Tutaj wiem, że chłopaki powiedzą szczerze bo sami jeżdżą bądź jeździli na takim sprzęcie i tak jak ja mieli takie rozterki....a kto pyta... itd. 

A kto szuka, ten znajdzie ;) :D

http://docpoland.com/index.php?app=core&module=search&search_in=forums

Jak dobrze pokopiesz na 100% znajdziesz moje wypowiedzi z użytkowania DS'a, wrażenia z jazdy, a w galerii widać jaką metamorfozę przechodził ;)

Trzeba tylko chcieć znaleźć.

Zapytać, bo chłopaki powiedzą szczerze bo sami jeżdżą bądź jeździli na takim sprzęcie i tak jak ja mieli takie rozterki...." to najłatwiejsze, co można zrobić.

Powodzenia i udanego i szybkiego zakupu życzę :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.