Leegat 2 Napisano Styczeń 14, 2014 Jako przedstawiciel polece ci klej/uszczelniacz fixall crystal dostepny jest w 80ml/310ml jest totalnie przezroczysty co nie zapaskudzi ci owiewki jakims mlecznym kolorem. Trzyma mocno tylko nakladaj zgodnie z instrukcja. Dostepny w wiekszosci sklepow budowlanych/metalowych. Jezeli chcesz czarny kolor to tez pomoge ;) tak wyglada - http://www.soudal.pl/uszczelniacze-diy/ms-polimery-menu/item/721-fix-all-crystal Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Styczeń 19, 2014 Tak oto prezentuje się na motocyklu :) Wiem że niektórzy najchętniej by mnie powiesili :D Ja tam jestem zaje... zadowolony z efektu!!! Trza tylko jeszcze polakierować. Miałem oddać do lakierowania ale chyba pokusze się o to by spróbować zrobić to samemu. Wszystkie cenne rady mile widziane :) Planuję machnąć jakimś podkładem, potem czerń i na koniec lakier bezbarwny. Jeśli żle rozumuje to proszę poprawić mnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Styczeń 19, 2014 Pozwolę sobie wyrazić opinie. Podoba mi sie, ale pod warunkiem ze będzie konsekwencja stylizowania całego motocykla. Ma charakter zdecydowanie nadajacy nutkę retro i tylko w motocyklu tak wystylizowanym bedzie pasować. Do standardowego monstera nie bardzo. Generalnie dobra robota, ale do specyficznego motocykla. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Styczeń 19, 2014 chyba pokusze się o to by spróbować zrobić to samemu. Wszystkie cenne rady mile widziane :) Planuję machnąć jakimś podkładem, potem czerń i na koniec lakier bezbarwny. Jeśli żle rozumuje to proszę poprawić mnie. Tak mały element możesz spróbować. Podkład na plastik, baza (zapewne czarny) i na to lakier bezbarwny - wszystko dostępne w spray'ach. Bezbarwny dobrze jest nakładać 10-15 min po nałożeniu bazy - fajnie się wtedy zwiąże. Szybka zmatowiona papierem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Styczeń 19, 2014 Hmyyy, póki co to chcę mu nadać trochę "bandyckiego" wyglądu. Przód powinien fajnie zagrać, lagi są w macie, owiewka będzie w połysku, manetki luxy bo sporty jakoś nie pasowały. No i lusterka na koncach skierowane w dół. Reszta, reszta pewnie po sezonie bo fundusze... Tu chodziło mi o to by zakryć przestrzeń między lampą a zegarami i żeby górna linia gdzieś do tych zegarów nawiązywała. W przyszłości jednak widze pojedyńczy "budzik" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Styczeń 19, 2014 Dobry kierunek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Styczeń 19, 2014 Szybka zmatowiona papierem ? Tak. Papier 2000. Była trochę porysowana i zastanawiałem się czy nie pomalować jej na czarny mat, reszta w połysku. Jednak po przymiarce owiewka wydała mi się za "ciężka" wiec jest tylko zmatowiona :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Styczeń 19, 2014 Jednak po przymiarce owiewka wydała mi się za "ciężka" wiec jest tylko zmatowiona :) I tak ma zostać ? Czy planujesz kolor lub przywrócenie przejrzystości ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Styczeń 19, 2014 Tak, szybka ma być w macie. Będzie ładnie kontrastować z połyskiem czerni na owiewce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Styczeń 19, 2014 Bardzo ładnie pociachana robota. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Styczeń 20, 2014 Tak oto prezentuje się na motocyklu :) Wiem że niektórzy najchętniej by mnie powiesili :D A tam powiesili... :P Ja bym spalił na stosie, dopiero potem zwłoki wystawił na widok publiczny jako ostrzeżenie... ;) Ważne, że Tobie się podoba :) Bo jak dla mnie straciła cały urok i oryginalność owiewki ducatowej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Styczeń 20, 2014 xyntR nie słuchaj morhama :) on jest wypaczony przez DUCATI - on lubi tak jak jest, bądź nie lubi bo sprzedaje :P:P:P dobra robota A tam powiesili... :P Ja bym spalił na stosie, dopiero potem zwłoki wystawił na widok publiczny jako ostrzeżenie... ;) Ważne, że Tobie się podoba :) Bo jak dla mnie straciła cały urok i oryginalność owiewki ducatowej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Styczeń 20, 2014 a ja dopiero teraz motocykl skojarzylem :) nawet sie nad zakupem zastanawialem :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Styczeń 20, 2014 (edytowany) Tak. :) Lubię tak jak jest. Z sprzedażą nie ma to nic wspólnego. Uważam, że nie poprawia się Włochów przy czymś tak udanym i sexy jak Monster. Ok - jakieś klamki, lusterka, wydechy to jakoś przeboleje. Jakbym tylko miał na tyle pieniążków by zakupić drugi motocykl - mój Monsterek miałby ze mną totalne dożywocie. Edytowano Styczeń 20, 2014 przez morham Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Styczeń 20, 2014 KGr - ja po niego w "ciemno" leciałem!!! :D Zobaczyłem foty i przyspieszona akcja serca, tel do spzredającego i wycieczka przez Polskę :D Niedawno, pzreglądając foty które zapisywałem z neta, patrze i oczom nie wierzę!!! Mój Ducat!!! Fote w necie znalazłem, jakieś 3 lata temu, robiona przez właściciela po malowaniu i wstawiona gdzieś tam. Tak mi się spodobał, że powzdychałem do zdjęcia i zachowałem na kompie, dziś jest mó!!! To dowód na to że marzenia się spełniają, trza tylko chcieć i tyrać ;) Teraz krok po kroku małe modyfikacje estetyczne. owiewka jedną z nich :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Styczeń 20, 2014 No i o to chodzi! :) mnie powstrzymala relacja cena-kosmetyka, ale Maro dopiescil moto od tego czasu i spuscil z ceny :) Widac tak mialo byc - mial byc twoj i tyle :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Styczeń 20, 2014 Tak. :) Lubię tak jak jest. Z sprzedażą nie ma to nic wspólnego. Uważam, że nie poprawia się Włochów przy czymś tak udanym i sexy jak Monster. Ok - jakieś klamki, lusterka, wydechy to jakoś przeboleje. Jakbym tylko miał na tyle pieniążków by zakupić drugi motocykl - mój Monsterek miałby ze mną totalne dożywocie. A ja mam odmienne zdanie. Fakt że Włosi stylistycznie biją innych na głowe nie zmienia faktu że ich nie można poprawiać! Nie poprawia i nie wnośi czegoś od siebie tylko ten kto się boi porażki lub nie ma potrzeby zrobienia czegoś od siebie, sprawienia by dany egzemplarz choć w małym stopniu był wyjątkowy, inny ;) Ja myśle że Monster to idealna "baza" do wszelkich zmian stylistycznych :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Styczeń 20, 2014 +1 - już widać, że dobrze, że trafiłeś na ten oddział - swój chłop A ja mam odmienne zdanie. Fakt że Włosi stylistycznie biją innych na głowe nie zmienia faktu że ich nie można poprawiać! Nie poprawia i nie wnośi czegoś od siebie tylko ten kto się boi porażki lub nie ma potrzeby zrobienia czegoś od siebie, sprawienia by dany egzemplarz choć w małym stopniu był wyjątkowy, inny ;) Ja myśle że Monster to idealna "baza" do wszelkich zmian stylistycznych :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Styczeń 20, 2014 Każdy ma swojego bzika i nie mam nic przeciwko temu :) I uważam za fajne jak ktoś coś robi - to zawsze jest pozytywne. I szanuję zdanie innych co nie zawsze oznacza, że się z nim zgadzam :) A czasami z takiego przeciwnego zdania też można coś dobrego wyciągnąć - choćby inny punkt widzenia - więc wyrażam moje zdanie :) P.S. Skoro ten Monster to taki fajny motocykl to czemu wszyscy go przerabiają ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Styczeń 20, 2014 Każdy ma swojego bzika i nie mam nic przeciwko temu :) (...) P.S. Skoro ten Monster to taki fajny motocykl to czemu wszyscy go przerabiają ;) Żeby był jeszcze fajnieszy - przede wszystkim dla właściciela. :) Mój też przechodzi "kurację" ;) A już miałem myśli o sprzedaży... :oops: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Styczeń 20, 2014 to się nazywa indnywidualizm :) Każdy ma swojego bzika i nie mam nic przeciwko temu :) I uważam za fajne jak ktoś coś robi - to zawsze jest pozytywne. I szanuję zdanie innych co nie zawsze oznacza, że się z nim zgadzam :) A czasami z takiego przeciwnego zdania też można coś dobrego wyciągnąć - choćby inny punkt widzenia - więc wyrażam moje zdanie :) P.S. Skoro ten Monster to taki fajny motocykl to czemu wszyscy go przerabiają ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Styczeń 20, 2014 Mój też przechodzi "kurację" ;) A już miałem myśli o sprzedaży... :oops: OOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!! To trochę tak jakby żonę chcieć sprzedać ;) U mnie dożywocie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Styczeń 20, 2014 U mnie dożywocie :) Prosze Cie, ja juz mam 3ci motocykl na dozywociu a w garazu ciagle tylko jeden :P Natomiast niezmiernie mnie zaciekawilo - @Bialy - na co chciales zmienic ? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Styczeń 20, 2014 Prosze Cie, ja juz mam 3ci motocykl na dozywociu a w garazu ciagle tylko jeden :P Cieszę się zatem że myślimy podobnie. Ja jak kupie nastepny do "garażu" to ten wstawie do salonu by oczy dalej cieszył! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Styczeń 20, 2014 OOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!! To trochę tak jakby żonę chcieć sprzedać ;) U mnie dożywocie :) Zgadza się - też tak kiedyś mówiłem. ;) Natomiast niezmiernie mnie zaciekawilo - @Bialy - na co chciales zmienic ? :D Chwilowo - podkreślam CHWILOWO chciałem M696, bo podobno do niskiej moce trzeba dojrzeć. Ale okazało się że w dalszym ciągu jestem niedojrzały ;) A w temacie owiewki - w tym sezonie chyba będę jeździł BEZ - powrót do korzeni :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach