jakitaki 1 Napisano Styczeń 13, 2014 Po kilkunastu latach do stawki WSBK wraca Bimota :) Tę włoską konstrukcję napedzć bedzie silnik BMW a dosiądą jej były kierowca Ayrton Badovini oraz Christian Iddon . Bimota przybiera barwy Alstare pod kierownictwem Francissa Batty i jest to dziewiąty konstruktor w stawce WSBK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oskar 0 Napisano Styczeń 14, 2014 i ten silnik...katastrofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Styczeń 14, 2014 Z Bimoty, podobają mi się 3-4 modele.... Pierwsza DB1 i pochodne... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Styczeń 14, 2014 przypomina starą dobrą CBR-kę z pierwszych wydań... :wtf: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Styczeń 14, 2014 (edytowany) Mi się podobała bd6 delirio, szukałem nawet chwilkę tego modelu, za zmianę po monsterku, tak mi się podobała, ale na szczęście mi przeszło... Edytowano Styczeń 14, 2014 przez martini Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAMYK 9 Napisano Styczeń 14, 2014 Mi się podobała bd6 delirio, szukałem nawet chwilkę tego modelu, za zmianę po monsterku, tak mi się podobała, ale na szczęście mi przeszło... Jakby zrobić Rentgena to coś tam przypomina Twoją wybrankę...:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Styczeń 15, 2014 Kojarzy się komuś jaki model Bimoty posiadał silnik z Suzuki TL ? Zdaje się że na tym zdobyli mistrza świata ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ducatista Napisano Styczeń 15, 2014 Kojarzy się komuś jaki model Bimoty posiadał silnik z Suzuki TL ? Zdaje się że na tym zdobyli mistrza świata ? ....o ile pamiętam to była SB 8R Z SILNIKIEM OD TL-KI później zrobili jeszcze wersje w carbonie SB 8R special, jeszcze ciekawa wersja była z silnikiem bmw 650ccm supermono do wyścigów klasy SOS nieźle sobie radziła... ;) ale z drógiej strony jaki jest sens kupywać bimote skoro za specjalnie nie ma swojego serca tylko kładzie piece ato od ducata jak w DB4 od 900SS to bmw czy yamahy od yzf-1000r do YB 11 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Styczeń 15, 2014 Oj j Jakitaki... nie pij więcej... Bimota zdobyła w 1987 roku TT F1 z Virginio Ferrarim....na YB 4 ie. Potem tylko A. Gobert wygrał 1 wyścig na Bimocie, tylko nie pamiętam dokładnie, ale chyba z silnikiem TL 1000... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Styczeń 15, 2014 Oj j Jakitaki... nie pij więcej... Bimota zdobyła w 1987 roku TT F1 z Virginio Ferrarim....na YB 4 ie. Potem tylko A. Gobert wygrał 1 wyścig na Bimocie, tylko nie pamiętam dokładnie, ale chyba z silnikiem TL 1000... Pozdr. J-999 No tak :) , wiedziałem że coś wygrali ... a to był tylko jeden wyścig :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
the12 0 Napisano Styczeń 15, 2014 A ja myślę, że im więcej producentów tym lepiej ot co :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach