Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

delta81

Pokaż swojego Monstera

Polecane posty

Jeszcze raz gratuluje Janusz wspaniałego motocykla,

bardzo się ciesze, że trafił właśnie do Ciebie..

Dbaj o niego...

To bardzo fajne, że po rozstaniu z potworem, potrafisz z taką radością pisać do nowego właściciela. podziwiam

Janusz-Ducafil to odpowiedni nowy właściciel, który docenił i będzie dbał o S4,

dlatego ciesze się - to chyba normalne..

hej. motocykl czeka grzecznie na troszkę suchego asfaltu. nie mogę się doczekać :) wczoraj dostał nowy akumulator unibat'a dziś przy okazji wyprowadzenia do paru fotek odpaliłem i sobie chwilę popracował, terroryzując okolicę :) oto mój pitbull, jeszcze przed modyfikacjami p.s. ażrurowa osłona sprzęgła ściągnięta-prawdopodobnie zaanoduję ją na złoto

3.jpg

2.jpg

1.jpg

Ducafil - ponowne gratulacje !!

Jako, że nabyłem wcześniej - pozwolę sobie nazwać Twojego: Red Beast II ;) :lol:

Prezentuje się wyśmienicie. Cud, miód i orzeszki.

Tak trzymaj :mrgreen:

prawdopodobnie zaanoduję ją na złoto

A coś złotego tam masz ??

Jak widzę błotniki, boczki i osłony pasków - carbon, więc może i osłonkę dopasuj wąglikową ;)

Noooo, ale w takim wypadku oryginalny docisk to ZŁO. Trzeba coś tam założyć bardziej biżuteryjnego :D

A silensery wyjęte?

osłonkę mam taką jak na załączonym foto.chyba aluminium,przynajmniej tak wygląda-chciałem ją "ozłocić". złote lub raczej złotawe są pompy hamulca i sprzęgła zaciski i naciągi łańcucha. ale ja myślałem jeszcze o złotych manetkach lsl i końcówkach oraz klamkach A'LA PAZZO/WOMET -czy to jednak wiocha??? carbon też ok, ale cena zabija, chyba,że folia 3M :?:

BTW- THEO docisk też bym zmienił i sprężynki też bo jakieś takie rudawe się zrobiły. co to te silensery???

osłona.jpg

LSL.jpg

Wrzucam kilka fotek mojego odmłodzonego Monstera w zeszłym sezonie był złoty,ale jakos mi nie podpasował wiec przez zime trzeba było cos wykombinowac :)

Projekt pod nazwa Ducati "Black Hawk" ,nowy kolor z palety DUCATI z matowym bezbarwnym lakierem.Dodatkowo dołozony pług i zadupek,siedzisko z przeszyciamy w kolorach flagi ITALY,zegar temp oleju,nowa lampa tyl diodowa,nowe naklejki.

Dodatkowo zrobilam cały porzadny przeglad z wymiana całej eksploatacji i naprawach ktorych wymagał wiec mam nadzieje ze nie bedzie kaprysił w nowym sezonie :)

Wymieniłam olej na Motula,wszystkie filtry + dolozyłam paliwowy,swiece,płyn hamulcowy na Motula,uszczelniacze w lagach chociaz nie leciały i olej na Motula ,zrobiłam porzadki z pompami sprzegla i hamulca,sprawdziłam naciag i stan pasków ,naped w stanie bdb przeleci sezon,wyczyszczony i nasmarowany,przejrzana elektryka bo czasem ginely swiatła ,teraz wiem na czym stoje :)

post-523-1366036719,8674_thumb.jpg

post-523-1366036719,9583_thumb.jpg

post-523-1366036720,0428_thumb.jpg

oj ładnie ładnie

powiedz co robiłas z rurami malowane? (jesli tak to czym) czy anodowanie

jak ja zazdorszecze tym których motóry sa juz w jednym kawałku a nie jak moj rozlezione po całym garazu :evil:

Z rurami nie robiłam nic sa takie jakie były czyli Karbonowe Remuski

ale rury bez kominów wygladaja na ciemniejsze niz przed rokiem

moze to tylko blask nowej czerni sie tak na zdjeciu odbija :D

a ma ktos doswiadczenie z malowaniem lub anodowaniem kolektora ?

Anodowanie (eloksacja - ELektrolityczna OKsydacja) - powierzchniowa obróbka metali polegająca na elektrolitycznym wytworzeniu warstwy tlenku. Anodowanie stosuje się głównie w stosunku do aluminium i jego stopów, ale może być także stosowane do niektórych odmian stali, tytanu i stopów magnezu

źródło wikipedia

No Kaśka gratulacje. Tak sie powinno dbać o motyocykl. Teraz pozostaje złożyć ofiare całopalną w intencji szybkiego powrotu bocianów wraz z wiosną

Anodowanie (eloksacja - ELektrolityczna OKsydacja) - powierzchniowa obróbka metali polegająca na elektrolitycznym wytworzeniu warstwy tlenku. Anodowanie stosuje się głównie w stosunku do aluminium i jego stopów, ale może być także stosowane do niektórych odmian stali, tytanu i stopów magnezu

źródło wikipedia

NIEKTÓRYCH odmian - nie do kolektorów wydechowych - uwierz mi :D

można pokryc ceramiką - okolo 1000pln

malowanie proszkowe tez powinno dać radę - wygrzewa sie je w piecu - ale głowy nie dam sobie uciąć

Dzieki bardzo powiem szczerze ze teraz też mi sie podoba :D

NIEKTÓRYCH odmian - nie do kolektorów wydechowych - uwierz mi :D

wierze :D

a co do malowanie to miałem kiedys w chłondzie pomalowane i sie trzymało ale efekt juz nie taki jaki bym sobie wymarzył

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.