Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Ponury Żniwiarz

Multistrada 1200 strzały z wydechu

Polecane posty

Witam Wszystkich raz jeszcze!

jestem u Was nowy więc jeszcze zielony choć już czerwony:-)

Od jakiegoś czasu uprawiam Multistradę 1200 i w związku z nią mam małe pytanie....

Zmieniłem wydech na krótki i na dodatek otwarty. Wyrzuciłem całą tą puszkę itd. Teraz dźwięk jest odpowiedni chrapliwy itd, ale jednocześnie co chwilę (szczególnie jak schodzę na niższe obroty) sprzęt strzela i sadzi świetlne marchewy. Ogólnie wszystko to mogłoby się nawet podobać gdyby nie fakt że dzieje się za często i za głośno.

Czy ktoś z Was przerabiał taki temat i może poradzić co powinienem zrobić żeby tą całą zadymę nieco ograniczyć???

wrócić do ori... :P

Mam Miwa i to o czym piszesz jest codziennością mojego świata... i love it... polecam stopery... reakcje pieszych- bezcenne... wiem...

Bo półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów :P

KGr    1

Bo półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów :P

Dokladnie.

Temat walkowany jak ciasto na pierogi. Nie tylko jest to nieprzyjemne dla twoich uszu, ale i niezdrowe dla silnika. 

Potrzebujesz dostroic ECU pod nowy wydech, widze gdzie mieszkasz, wiec masz pod nosem kogos, kto ci to profesjonalnie zrobi. Wiecej nie powiem, poszukaj na forum kto :)

zrobi się ... od marca ogarniam już indywidualne mapy paliwowe  :wink:

jednak przy przelocie i tak niekiedy walnie... :mrgreen:

O co chodzi z tym ogarnięciem ECU??? trzeba wgrać jakies inne mapy, czy też chodzi o odpowiednie dopasowanie mieszanki? Czy to jest jakas grubasza robota? Jesli ktoś z Was ma to za sobą to mam dwa pytania- z jakimi kosztami się musze liczyć i czy strzały z wydechu zmalał?

Podjedź sobie do Cinka w Oleśnicy.

Trzeba to ogarnąć, ponieważ zmiany które poczyniłeś z wydechem, wymagają zmian w składzie mieszanki paliwa z powietrzem, ECU to komp który tym steruje, i tam się to wszystko ustawia.

Możesz zamówić indywidualną mapę, możesz wgrać gotowca... Zależy od Ciebie, ja po takim zabiegu jaki wykonałeś, zrobił bym indywidualną mapkę, do tego regulacja zaworów, bo jak wiadomo z fabryki wychodzi QPA

Zrób te mapy bo nie da się za tobą jechać :shh:

Huk, płomienie i dym.... :crazy:

Edytowano przez Mario

Strzały w wydech to chyba raczej za bogata mieszanka ... uboga strzela w dolot ... 

Zrób te mapy bo nie da się za tobą jechać :shh:

Huk, płomienie i dym.... :crazy:

Mój bosze... nagrajcie to widowisko, błagam :D

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.