Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Georger

Miękki tylny hamulec (SS 750 2001r)

Polecane posty

Witam

Powitać wszystkich Ludzi Desmo :D

Przejdę do rzeczy ... Otóż niedawno bo po wczorajszej przejażdżce zauważyłem że mam miękki tylny hamulec ...co może być pszyczyną ...ostatnio układ odpowietrzałem i od tamtej pory po naciśnięciu pompy lipnie hamuje a i cały układ do <font color='red'>[desmo]</font> pracuje ... (Zmieniłem płyn hamulcowy na Motul RBF 600 DOT4 ) do przedniego hamulca nie mam zastrzeżeń bo procuje super ale tył odmawia współpracy ...

Co może być pszyczyną ?

Chłopie, masz tyle usterek i problemów z motocyklem połączonych z brakiem elementarnej wiedzy, że radzę w to miejsce spytać o dobry i cierpliwy serwis ducati.

Coś tam sie znam w serwisie powiedzieli że może być pompa walnieta

Usterek mam tylko 3 ... Wiec pytam się ludzi kturzy mają sprzęty troche dłużej niż ja ... I tak większość dłubaniny pszy Ducu robię sam :)

Jak wcześniej(przed wymianą płynu) było dobrze tzn że źle odpowietrzyłeś układ. Tylny zacisk jest do góry nogami, zatem żeby dobrze go odpowietrzyć musisz go odkręcić i ustawić tak żeby odpowietrznik był do góry. Oczywiście jak zacisk będzie odpowietrzany w "powietrzu" miedzy klocki trzeba będzie coś włożyć grubości tarczy.

z ortografią sobie nie radzisz , praw fizyki pewnie też nie znasz , a za mechanikę hamulców sie bierzesz? :wtf:

zleć to wyspecjalizowanej placówce - oszczędzisz zdrowia i sobie , a może i innym... a może i nawet nie tylko zdrowie  ;)  

koledzy Ci dobrze radzą...   po pierwsze odnośnie odpowietrzenia i jak trzeba to zrobić - tu pewnie leży przyczyna.

Druga sprawa, że jeśli nie jesteś pewny tych czynności to oddaj do zaufanego mechanika. Daj mu zarobić, a Ty będziesz wiedział, że jest dobrze zrobione. Bądź facet. Nie możesz mieć miękkiego...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.