arvent 0 Napisano Lipiec 27, 2014 Grzejecie moto przed ruszeniem, czy siadacie bez wzruszenia, a silnik dogrzewa się przez pierwsze chwile jazdy? Mamy lato, przy temperaturze otoczenia ok. 25oC i jałowym biegu, czekam ok. 6 min na 56oC w silniku. Jako lajk: na dwucylindrówce jest wskazane, żeby rozgrzać ducata przed ruszeniem? :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Lipiec 27, 2014 zawsze............. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek72 0 Napisano Lipiec 27, 2014 (edytowany) Rozgrzewam przez chwile na postoju, minimum tak długo aż zniknie LO. Edytowano Lipiec 27, 2014 przez Jarek72 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Lipiec 27, 2014 Ja rogrzewam na postoju przez tyle czasu, ile zajmuje podopinanie kurtki, założenie kasku i rękawic. Z reguły to nie wystarczy, żeby zniknęło LO, dlatego przez pierwsze kilka kilometrów nie przekraczam 4000 obrotów - aż LO zniknie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NastroAzzurro 16 Napisano Lipiec 27, 2014 ...raczej to podstawa w każdym motocyklu a zwłaszcza w ducati by z reguły gęsty olej stosowany w tych silnikach dotarł wszystkimi kanałami na swoje miejsce przeznaczenia by nie było później zdziwienia że dźwigienki wytarte zszedł chrom i zatarte wałeczki rozrządu częsta przypadłość w silnikach testastretta zwłaszcza po jeździe na kole, bynajmniej w sowim 696 749 czekam aż temp. napis przestaje migać na wyświetlaczu olej jaki stosuje w swoim eni 10w60 wcześniej agip wałeczki i dźwigienki jak nowe wyższa temp. pracy. lepsza lepkość doskonały film oleju, shella nie stosuje ze względu tylko bo nic nie wnosi do ducati a jest tylko połączony z marketingowym lobby... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Lipiec 27, 2014 ...bynajmniej w sowim 696 749 czekam aż temp. napis przestaje migać na wyświetlaczu ..."Bynajmniej" to zaprzeczenie, rozumiem zatem ze nie czekasz?Chyba ze chodzilo Ci o slowo "przynajmniej"? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gargamel 2 Napisano Lipiec 27, 2014 Ja odpalam, daję na czerwone pole na postoju . Dopiero jak wskazówka wejdzie na 60C wyruszam w trasę. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Lipiec 27, 2014 https://docpoland.com/temat/7790-odpalanie-na-stopce/?hl=%2Brozgrzewanie+%2Bsilnika#entry110781 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geni 0 Napisano Lipiec 28, 2014 Najważniejsza przy obecnie panujących temperaturach jest synchronizacja ubierania z rozgrzewaniem. Chodzi o to, żeby rozgrzać motocykl, a nie przegrzać jajek. I to jest prawdziwa sztuka!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki 19 Napisano Lipiec 28, 2014 ja odpalam: ubieram kask, rękawicę, bramy, szlabany, strażnicy, garby na drodze, następnie po kilkuset metrach fotoradar ( nie chcę aby co dziesiąte zdjęcie było mojej osoby), i oczywiście na 100% czerwone światło - zawszę uzyskuje temperaturę 70-90 C. Na deser długa prosta z pięknym łukiem i znowu długa prosta tu już nie ma zmiłuj pełna radość .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach