Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

mrymek

Osłona cylindra poziomego i chłodnicy w mts 1200

Polecane posty

Panowie, jak w temacie podrzućcie gdzie kupić w Polsce osłonę cylindra poziomego i chłodnicy? Jak patrzę na te plastyki, to aż się boję.

Kaz    0

To chyba ze planujesz wystepy w rajdach obserwowanych.To co dziala na MTS Nr1-pokrycie paneli I swiatel folia 3M

Nr2-pokrycie siatka Chlodnic wody/oleju

Nr3-carbonowe oslony na lagi

Nr4-dodatkowe reflektory

Nr5-oslony ramy i pompy wody

Nr6-crash pady na p/osce

post-88281-0-41674700-1419054076_thumb.jpg

Korzystając z długich zimowych wieczorów sam zrobiłem sobie osłony chłodnicy oleju i wody. Wszystko porządnie pomalowane proszkiem, myślę żę zdadzą egzamin. Muszę jeszcze wyciąć osłonę cylindra i pomyśleć jak zamontować do kufra mały kanister na paliwo, jak się z tym uporam to pewnie się pochwalę ;)

post-89507-0-81853200-1424892065_thumb.jpg

post-89507-0-44125700-1424892383_thumb.jpg

Kolejne wypociny, wstępny zarys mocowania kufra, osłona cylindra i mocowanie dodatkowego zbiornika na paliwo. Po wstępnych przymiarkach mocowanie kanisterka ulegnie sporym zmianom ale koncepcja i lokalizacja zostaje.

post-89507-0-05977900-1425325535_thumb.jpg

post-89507-0-34180800-1425325542_thumb.jpg

post-89507-0-13483500-1425325608_thumb.jpg

co Ty z tej multy robisz ?? wersję Adventure?

Po co Ci ten dodatkowy zbiornik skoro multa ma duży zasięg?  Ludzie miesiącami walczyli o lekkość tego modelu , a Ty teraz robisz z niego ciężki motocykl.

z tym mocowanie kufra to też wyważasz otwarte drzwi... Mam nadzieję, że pamiętasz że przychodzi tam specjalne usztywnienie? W przeciwnym razie kompozytowy "odwłok" może pęknąć przy ciężkim kuferku na wybojach...

Ale to moje subiektywne zdanie....

nie pasują do Multi dodatki w stylu kutych kufrów. Fajna jest ta osłona na chłodnice ale resztę tak jak było wspominane - nie potrzebne obciąża motocykl. A już ten zbiornik paliwa jak nie masz zamiaru jeździć przełajową - a chyba są lepsze moto do takiej jazdy np. crossy.

Edytowano przez miki

podstawa pod kufer to tylko szablon i to na pewno za duży. Czekam na dostawę nowych kufrów Givi żeby wybrać co będzie dla mnie najlepsze. Myślałem zrobić coś na wzór http://www.givi.it/my-motorcycle#DUCATI,Multistrada_1200_%2810_%3E_12%29  - podstawa SRA7401 tylko z małymi modyfikacjami, oczywiście wzmocnienia będą jak w oryginale. Z drugiej strony może się okazać, że i tak pójdzie cały komplet Givi a wtedy będzie po temacie. Co do kanistra to tylko zamysł i do końca nie wiem czy wejdzie on w życie. Poskładam motor do kupy to będę robił dokładne przymiarki. Na pewno mocowanie w ostatecznej wersji będzie dużo zgrabniejsze. W kwestii zasięgu  nie ma lipy, powiem jednak że w trasie różnie bywa.

Kolego z całym szacunkiem, ale jak odwalisz coś podobnego z tym kanistrem jak na zdjęciu, .... to ja nie chcę tego oglądać. Ogólnie nie powinienem się wypowiadać na temat MTS-a, ale powiem krótko, to jest BRZYDKIE!  

Odświeżę trochę temat osłony cylindra. Zrobiłem dla siebie a przy okazji jeszcze 4szt. Jakby ktoś był zainteresowany to oddam po 55zł/szt. Osłony zabezpieczone proszkowo podkładem epoksydowym + czarny mat a więc powinny długo wytrzymać. W komplecie nierdzewne śruby do mocowania. Montaż zajmuje 5 min i nie wymaga demontażu żadnych innych elementów.

post-89507-0-52001800-1428954784_thumb.png

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.