mrymek 0 Napisano Grudzień 19, 2014 Panowie, jak w temacie podrzućcie gdzie kupić w Polsce osłonę cylindra poziomego i chłodnicy? Jak patrzę na te plastyki, to aż się boję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kaz 0 Napisano Grudzień 20, 2014 To chyba ze planujesz wystepy w rajdach obserwowanych.To co dziala na MTS Nr1-pokrycie paneli I swiatel folia 3M Nr2-pokrycie siatka Chlodnic wody/oleju Nr3-carbonowe oslony na lagi Nr4-dodatkowe reflektory Nr5-oslony ramy i pompy wody Nr6-crash pady na p/osce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mrymek 0 Napisano Grudzień 20, 2014 No właśnie i gdzie w Polsce te wymienione przez Ciebie dodatki kupić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Grudzień 20, 2014 ja kupowałem w http://www.carbonworld.de/shop/ http://www.the-carbon-king.com/ znalazłem ich konta na ebaju... tu albo tu jest taniej nie pamiętam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rolin 1 Napisano Luty 25, 2015 Korzystając z długich zimowych wieczorów sam zrobiłem sobie osłony chłodnicy oleju i wody. Wszystko porządnie pomalowane proszkiem, myślę żę zdadzą egzamin. Muszę jeszcze wyciąć osłonę cylindra i pomyśleć jak zamontować do kufra mały kanister na paliwo, jak się z tym uporam to pewnie się pochwalę ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mrymek 0 Napisano Luty 25, 2015 Podoba mi się. Zamówiłbym u Ciebie komplecik :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Luty 26, 2015 Bardzo ładnie się prezentuje, dobra robota! :thumbup: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rolin 1 Napisano Marzec 2, 2015 Kolejne wypociny, wstępny zarys mocowania kufra, osłona cylindra i mocowanie dodatkowego zbiornika na paliwo. Po wstępnych przymiarkach mocowanie kanisterka ulegnie sporym zmianom ale koncepcja i lokalizacja zostaje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Marzec 2, 2015 co Ty z tej multy robisz ?? wersję Adventure? Po co Ci ten dodatkowy zbiornik skoro multa ma duży zasięg? Ludzie miesiącami walczyli o lekkość tego modelu , a Ty teraz robisz z niego ciężki motocykl. z tym mocowanie kufra to też wyważasz otwarte drzwi... Mam nadzieję, że pamiętasz że przychodzi tam specjalne usztywnienie? W przeciwnym razie kompozytowy "odwłok" może pęknąć przy ciężkim kuferku na wybojach... Ale to moje subiektywne zdanie.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki 19 Napisano Marzec 2, 2015 (edytowany) nie pasują do Multi dodatki w stylu kutych kufrów. Fajna jest ta osłona na chłodnice ale resztę tak jak było wspominane - nie potrzebne obciąża motocykl. A już ten zbiornik paliwa jak nie masz zamiaru jeździć przełajową - a chyba są lepsze moto do takiej jazdy np. crossy. Edytowano Marzec 2, 2015 przez miki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rolin 1 Napisano Marzec 3, 2015 podstawa pod kufer to tylko szablon i to na pewno za duży. Czekam na dostawę nowych kufrów Givi żeby wybrać co będzie dla mnie najlepsze. Myślałem zrobić coś na wzór http://www.givi.it/my-motorcycle#DUCATI,Multistrada_1200_%2810_%3E_12%29 - podstawa SRA7401 tylko z małymi modyfikacjami, oczywiście wzmocnienia będą jak w oryginale. Z drugiej strony może się okazać, że i tak pójdzie cały komplet Givi a wtedy będzie po temacie. Co do kanistra to tylko zamysł i do końca nie wiem czy wejdzie on w życie. Poskładam motor do kupy to będę robił dokładne przymiarki. Na pewno mocowanie w ostatecznej wersji będzie dużo zgrabniejsze. W kwestii zasięgu nie ma lipy, powiem jednak że w trasie różnie bywa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MRTrue 0 Napisano Marzec 4, 2015 Kolego z całym szacunkiem, ale jak odwalisz coś podobnego z tym kanistrem jak na zdjęciu, .... to ja nie chcę tego oglądać. Ogólnie nie powinienem się wypowiadać na temat MTS-a, ale powiem krótko, to jest BRZYDKIE! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rolin 1 Napisano Kwiecień 13, 2015 Odświeżę trochę temat osłony cylindra. Zrobiłem dla siebie a przy okazji jeszcze 4szt. Jakby ktoś był zainteresowany to oddam po 55zł/szt. Osłony zabezpieczone proszkowo podkładem epoksydowym + czarny mat a więc powinny długo wytrzymać. W komplecie nierdzewne śruby do mocowania. Montaż zajmuje 5 min i nie wymaga demontażu żadnych innych elementów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach