Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
harnas

Ducati Monster 620/695/1000 - śląsk i okolice

Polecane posty

Witam kolegów! Jako,że jestem tu nowy a potrzebuje Waszej pomocy to się przedstawie.. Jestem Tomasz i poluje na jakiegoś Monstera. Jestem z Wrocławia a kilka monsterow interesuje mnie ze śląsk. Więc nanosi się pytanie czy ktoś z Was jest właścicielem/zna/widział lub może coś powiedzieć o tych Monsterach z linków niżej?? Będę wdzięczny za pomoc!!

1. http://olx.pl/oferta/wyrozniajacy-sie-ducati-monster-620-i-e-dark-CID5-ID8AZaR.html#2d6890869b - Monster z BB.

2. http://olx.pl/oferta/ducati-monster-620-CID5-ID6LA4d.html#1d32d3c035

3. http://olx.pl/oferta/ducati-monster-695-CID5-ID3UfUX.html#920a3e00db

Te dwie sztuki z Żorów

4. http://otomoto.pl/ducati-monster-600ccm-2000r-gwarancja-raty-serwis-M4214275.html - ta o to sztuka znajduje sie w Jaworznie

I zostały mi dwa rodzynki które nie są ze śląska. Jeden to Poznań a drugi okolice Opola.

5. http://allegro.pl/ducati-monster-620-dodatki-sv650-cb600-er-6-i4999576016.html

6. http://otomoto.pl/ducati-monster-620-M3712485.html

Za każdą informację będę bardzo wdzięczny. Można powiedzieć, że na Was liczę!!

Ten ostatni to juz chyba ponad rok w ogłoszeniu cos mi się kojarzy. Często go oglądałem jak szukałem swojego. To raczej ten sam co nie znaczy że jest z nim coś nie tak ;)

Ten ostatni to juz chyba ponad rok w ogłoszeniu cos mi się kojarzy. Często go oglądałem jak szukałem swojego. To raczej ten sam co nie znaczy że jest z nim coś nie tak ;)

A mozesz cos wiecej na ten temat powiedziec??

Tyle co w ogłoszeniu i tyle co napisałem wczesniej ;)

Napisano (edytowany)

O ile dobrze kojarzę po kolorze felg i paru innych faktach, to jest to motocykl niegdyś posiadany przez https://docpoland.com/user/87550-megi/

Jeśli mam rację to pewnie Banita byłby coś w stanie powiedzieć więcej o historii egzemplarza, chyba nawet sam osobiście przerabiał tłumiki.

Zawsze sprzedający może wpaść do nas z maszyną a my ją zlustrujemy ;-)

Edytowano przez musieli

Dzięki wielkie za info. będziemy w kontakcie:) Zawsze jest to jakaś opcja potwierdzenia stanu:)

p.s wszyscy polecają Monsterka kolegi bialego:P chyba nie ma co się dziwić:D

Od Białego brałbym Monstera w ciemno... No dobra może tak całkiem w ciemno nie... flaszkę by mi musiał postawić :D

Dzięki wielkie za info. będziemy w kontakcie:) Zawsze jest to jakaś opcja potwierdzenia stanu:)

p.s wszyscy polecają Monsterka kolegi bialego:P chyba nie ma co się dziwić :D

Mogę Ci sprzedać swojego a ja biorę wścieklizne Białego  :cool:

Matko... Wszyscy go chca;p

Ktos pomoze z tymi monsterami z pierwszych postow??

Napisano (edytowany)

Ten "brokatowy" 695 również ponad rok wisi, migał mi jak dla siebie szukałem 620.. 

A jakbyś usłyszał Białego Monstera to.. byś brał od razu;))

Edytowano przez stypski

W  Żorach obydwa tz. poz. 2 i 3 oglądałem w zeszłym roku w maju  ten tańszy miał silnik do uszczelnienia ( mocne wycieki ) natomiast te z poz 3 ładnie odpalał klank też niczego kolor granat perła,  ale makaroniarz sam go pomalował i wyszła mu skórka pomarańczowa, wtedy cena wynosiła 12900,- . A  w Jaworznie często bywam więc jeżeli jesteś jeszcze nim zainteresowany to mogę go pooglądać.

To może kolega bialy sie wypowie. Co jest do zrobienia na najblizszym przegladzie u Ciebie?? Szukalem tematu ale kiepsko mi poszlo..

Obie sztuki z Żor widziałem i sam brałem pod uwagę. Jednak u tego gościa wziąłem inną 620.

Do 'brokatowego" 695 na pewno do zrobienia serwis, wymiana opon i malowanie. Kolor jest straszny i wstyd mi byłoby nim jeździć. Generalnie to był mój typ, bo gość ma różne papiery na wcześniejsze serwisy od poprzedniego właściciela, łącznie z wymianą pasków. Znajomy z którym go oglądałem mówił, że godny uwagi, ale ze względu na kasę jaką trzeba włożyć w niego był poza moim zasięgiem finansowym.

Co do 620 to mało o niej wiem. Na pewno widziałem, ale chyba miała uszkodzone zegary, więc skreśliłem ją już na początku. Jednak zapytaj właściciela. Goś jest na prawdę w porządku, więc pytać, pytać i oglądać ;)

Jakbyś chciał dodatkowe, lepszej jakości zdjęcia jakiegoś sprzętu od niego, daj znać. Mogę podjechać i popstrykać. Niestety mechanik ze mnie żaden, więc w tej kwestii nie pomogę.

Mam powoli nieodparte wrażenie, że raczej szukasz kogoś kto by Ci powiedział "bierz tego!", biorąc tym samym na siebie odpowiedzialność za stan motocykla i ewentualne problemy które - większe, mniejsze, ale - napewno wystąpią - na to masz gwarancję kupując Ducati ;-)

Poza tym masz dosyć duży rozstrzał - między M620 a M1000 jest dosyć duża - nazwijmy to - "odległość".

I tak zupełnie BTW - NIE KUPUJ DUCATI !!! :-D

Obie sztuki z Żor widziałem i sam brałem pod uwagę. Jednak u tego gościa wziąłem inną 620.

Do 'brokatowego" 695 na pewno do zrobienia serwis, wymiana opon i malowanie. Kolor jest straszny i wstyd mi byłoby nim jeździć. Generalnie to był mój typ, bo gość ma różne papiery na wcześniejsze serwisy od poprzedniego właściciela, łącznie z wymianą pasków. Znajomy z którym go oglądałem mówił, że godny uwagi, ale ze względu na kasę jaką trzeba włożyć w niego był poza moim zasięgiem finansowym.

Co do 620 to mało o niej wiem. Na pewno widziałem, ale chyba miała uszkodzone zegary, więc skreśliłem ją już na początku. Jednak zapytaj właściciela. Goś jest na prawdę w porządku, więc pytać, pytać i oglądać ;)

Jakbyś chciał dodatkowe, lepszej jakości zdjęcia jakiegoś sprzętu od niego, daj znać. Mogę podjechać i popstrykać. Niestety mechanik ze mnie żaden, więc w tej kwestii nie pomogę.

Dzieki wielkie za info. Odezwe sie do Ciebie na dniach o wizje.

Mam powoli nieodparte wrażenie, że raczej szukasz kogoś kto by Ci powiedział "bierz tego!", biorąc tym samym na siebie odpowiedzialność za stan motocykla i ewentualne problemy które - większe, mniejsze, ale - napewno wystąpią - na to masz gwarancję kupując Ducati ;-)

Poza tym masz dosyć duży rozstrzał - między M620 a M1000 jest dosyć duża - nazwijmy to - "odległość".

I tak zupełnie BTW - NIE KUPUJ DUCATI !!! :-D

Nie chodzi tu o to aby ktos mowil bierz tego i go kupie tylko o porade. Skoro jest ktos kto mieszka w bielsku,poznaniu czy w warszawie i ma troche czasu i ochoty aby zrobic pierwsze ogledziny to dlaczego nie poprosic kogos?? Lepiej dymac 350km wiedzac ze jest z czym powalczyc czy dymac na marne bo to rupiec... Jak nie rupiec z checia sie zjawie i poprosze jeszcze raz o pomoc..

Dzieki wielkie za info. Odezwe sie do Ciebie na dniach o wizje.

Pamiętaj co napisałem. Nie znam się na mechanice. Mogę zrobić lepsze zdjęcia, ale nie odpowiem na pytanie czy jest prosty i czy przypadkiem nie jes złożony z kawasaki i suzuki :P

O ile dobrze kojarzę po kolorze felg i paru innych faktach, to jest to motocykl niegdyś posiadany przez https://docpoland.com/user/87550-megi/

Jeśli mam rację to pewnie Banita byłby coś w stanie powiedzieć więcej o historii egzemplarza, chyba nawet sam osobiście przerabiał tłumiki.

Zawsze sprzedający może wpaść do nas z maszyną a my ją zlustrujemy ;-)

Jakie fakty masz na mysli?? :) czy wlasciciel moze podjechac do Ciebie w piatek na lustracje o ktorej mowiles??

Pozwolę sobie odpowiedzieć.

Oczywiście, zapraszamy. Prosimy jednak wcześniej o potwierdzenie telefoniczne wizyty.

Jakie fakty masz na mysli??

Nie, nic złowieszczego nie miałem na myśli, poprostu np manetki chyba były kupowane u nas jak Megi z Banitą wpadli przejazdem. Ale nadal nie mam pewności czy to jest to moto.

Reszta tak jak pisał wyżej Theodor.

Nie, nic złowieszczego nie miałem na myśli, poprostu np manetki chyba były kupowane u nas jak Megi z Banitą wpadli przejazdem. Ale nadal nie mam pewności czy to jest to moto.

Reszta tak jak pisał wyżej Theodor.

To chyba jej chociaż by się zgadzala łącząc fakty. Właściciel mówił iż kupił moto od kobiety o imieniu Magda/Kasia (nie pamiętam) z Włocławka w 2013 roku.

Łukasz - właściciel przyjedzie do Was w piątek godzina..?? która wam pasuje, żebym mógl Was umówić.

Napisano (edytowany)

Jak z Włocławka to napewno po Megi ;-)

Pracujemy 10-18, ale najlepiej zadzwonić przed wyjazdem ;-)

Edytowano przez musieli

Jak z Włocławka to napewno po Megi :wink:

Pracujemy 10-18, ale najlepiej zadzwonić przed wyjazdem :wink:

Łukasz - właściciel Monstera 620 pisał mi, że będzie u Ciebie około 11-12 na lustracji... :) Daj mu czadu:) I jak możesz zrobić relacje fotograficzna będę wdzięczny I jak możesz to wklej Twoją opinie I foty w temat.

Czekam na info:)

Daj mu czadu:)

Nie bardzo wiem jak mamy to rozumieć?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.