Macias89 0 Napisano Luty 22, 2015 Siema wszystkim, Czy ktoś może polecić jakiś wydech do monsterka 600? Cenowo chciałbym żeby komplet wyniósł mnie do ok. 1200-1500 zł Idea jest jedna potworek ma mieć megaaaaaa dźwięk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Luty 22, 2015 Jeśli pasowałby taki, jak do Monstera 1000 to mogę Ci sprzedać moje używane Gianelli. Bez db-killerów. Za duuuużo mniej niż planujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 22, 2015 Zejdź na ziemię i oddaj kominy Edziowi (edhaust). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Macias89 0 Napisano Luty 23, 2015 dzięki za podpowiedź skontaktuje się z nim coś doradzi mi może i co mogę uzyskać :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil Gliwiński 0 Napisano Luty 23, 2015 Zejdź na ziemię i oddaj kominy Edziowi (edhaust). Dobrze mówi, polać mu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Luty 23, 2015 (edytowany) Zejdź na ziemię i oddaj kominy Edziowi (edhaust). najtańsze , ale i najgorsze rozwiązanie... szlifierka i spawarka w rekach amatora nie czynią dobrego układu wydechowego.. :thumbdown: Edytowano Luty 23, 2015 przez cinek78 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Macias89 0 Napisano Luty 23, 2015 Nie będę się bawił w żadne samodzielne modyfikacje, z moimi umiejętnościami i sprzętem skończyło by się tak, że wyglądał by dobrze. Spokojnie bym pospawał TIG-iem w warsztacie czy wyoblił blachę ale dźwięku megaaaa bym nie uzyskał a o to mi najbardziej chodzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Luty 23, 2015 Jaaaa ale niyyyy Na ogół żadna ingerecja w ukl. wydechowy nie może odbyć się bez zmian map itp. Samą zmianą wydechu uszczuplisz w szczególności moment obrotowy. Tylko czy w monsterze 600 dochodzi do jakiś większych fajerwerek silnikowych przy samej zmianie wydechu na przelotowy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Macias89 0 Napisano Luty 23, 2015 Nie wiem właśnie, dlatego będę się jeszcze pytał, czy zmiana wydechu do 600 ma sens co się da uzyskać. Bo chodzi mi tylko o dźwięk i wygląd nie zależy mi na podniesieniu mocy Na tych wydechach dźwięk jest spoko, tylko pozostaje mały niedosyt :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MRTrue 0 Napisano Luty 24, 2015 najtańsze , ale i najgorsze rozwiązanie... szlifierka i spawarka w rekach amatora nie czynią dobrego układu wydechowego.. :thumbdown: Cienek moje poprawiane i skrócone przez Edka, znajdziesz w dziale "co zrobilem dla swojego Duca", wiadomo że to nie Akrapović, ale nie mogę się przyczepić, a cena.... bajeczna.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
johnnyb88 0 Napisano Luty 24, 2015 (edytowany) poniżej kilka linków wartych przeczytania, wiele razy przewijane na forum: https://docpoland.com/temat/13153-przeloty-i-nie-rowna-praca-silnika/?hl=przelot#entry195123 http://docpoland.com/temat/12576-filtr-kndolot-powiet-a-wtryskecu-powietrze-kontra-ciecz/?hl=przelot#entry185971 http://docpoland.com/temat/7840-wydechy-edhaust/?hl=przelot#entry144933 ja po zmianie na akcesoryjne i wyjeciu db kilerów od razu wykonałem modyfikacje mapy, chociaż hamownia pokazała, że może obyłoby się i bez. polecam mivvy, rozsądna cena i zadowalający dzwięk. Edytowano Luty 24, 2015 przez johnnyb88 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Luty 24, 2015 Cienek moje poprawiane i skrócone przez Edka, znajdziesz w dziale "co zrobilem dla swojego Duca", wiadomo że to nie Akrapović, ale nie mogę się przyczepić, a cena.... bajeczna.... Nie Cienek , a Cinek ( od Marcina) Sorki Panowie , ale widziałem już wiele wydechów zmodyfikowanych ( to słowo jest nadużyciem) przez Pana Edzia i nadal nie rozumiem fenomenu tego gościa... Chyba CCC ( cena czyni cuda) jest największym wytłumaczeniem takiej popularności . Facet wyciąga flaki bez żadnego zastanowienia , patroszy wszystko jak leci , zero wiedzy o przegrodach , o przepływie spalin , o zwrotnym przepłukiwaniu , o składzie spalin , ale liczy się efekt - jest za grosze i sąsiedzi masowo na osiedlu kupują zatyczki do uszu - czyli działa. A później pacjent wraz ze swoim motocyklem trafia do mojego warsztatu i :" Panie strzela , kicha, kolanka zmieniły kolor, stracił dół, zapaliła się kontrolka silnika, czemu stopiło sondę" itd, itp - ale co tam : jest hałas , jest tjuning. Gość "radził " sobie z gaźnikowcami , a to tylko dlatego , że były strojone na "bogato" , nie miały precyzyjnie dawkowanego paliwa (wtrysk) , silniki były proste jak stare dobre WSK. Teraz mamy inny świat - i to nie w przenośni , a dosłownie. Najnowsze silniki mają jednostki sterujące niekiedy bardziej nafaszerowane niż nasze mega tłuste laptopy. Niestety dobry, sprawdzony wydech ,który generuje zyski, to wydech który spędził dziesiątki godzin na hamowni silnikowej , i jego wymiana niesie też za sobą zmianę oprogramowania dostosowanego do nowych parametrów. Uważam , że zamiast tracić kilka stów na Edzia , to lepiej chwilę poczekać i kupić coś używanego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MRTrue 0 Napisano Luty 24, 2015 Cienek moje poprawiane i skrócone przez Edka, znajdziesz w dziale "co zrobilem dla swojego Duca", wiadomo że to nie Akrapović, ale nie mogę się przyczepić, a cena.... bajeczna.... Przepraszam, to była literówka, miało być Cinek, serdecznie przepraszam :) Mi sie wydaję, przynajmniej ja tak oddałem wydechy do Edka, nie zeby uzyskiwać jakąś dodatkowa moc, tyle żeby ogarnąć wydech i doprowadzić go do porządku, żeby wyglądał, bo tak jak pisałeś wcześniej, zadnych zmian w mapie silnika itd. nie robiłem. Za literówke jeszcze raz przepraszam! pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 26, 2015 (edytowany) Cinek, Edzio robi dobrą robotę, pod warunkiem że jest to pełen przelot a nie wydłubanie tylnej części tłumika (bo to jest tzw wersja tańsza). To, że klient zamawiający taką modyfikację zazwyczaj nawet nie słyszał o słowie hamownia lub sprawdzenie afr-u i ewentualne konieczne regulacje po modyfikacji wydechu/dolotu to już inna sprawa. Ale Cinku drogi, wieszanie psów na Edziu? Ttoszkę nie fair. Klienci chcą tanich modyfikacji, to klienci mają. Edytowano Luty 26, 2015 przez musieli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JBo 0 Napisano Luty 27, 2015 Jeśli pasowałby taki, jak do Monstera 1000 to mogę Ci sprzedać moje używane Gianelli. Bez db-killerów. Za duuuużo mniej niż planujesz. Pewnie pasują, ja sprzedawałem swoje oryginały M900 Gostkowi który założył do M600 i było idealnie. chyba ze M1000 różni się znacznie od M900 :smile: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Luty 27, 2015 Cinek, Edzio robi dobrą robotę, pod warunkiem że jest to pełen przelot a nie wydłubanie tylnej części tłumika (bo to jest tzw wersja tańsza). To, że klient zamawiający taką modyfikację zazwyczaj nawet nie słyszał o słowie hamownia lub sprawdzenie afr-u i ewentualne konieczne regulacje po modyfikacji wydechu/dolotu to już inna sprawa. Ale Cinku drogi, wieszanie psów na Edziu? Ttoszkę nie fair. Klienci chcą tanich modyfikacji, to klienci mają. No faktycznie - masz racje . Nie ma co piętnować fuszerki. Przecież poza tym robi dobrą robotę... ;) Pełny przelot??? - pokaż mi taki dobrze zrobiony??? Chyba, że dobra robota , to wycięcie kata i wstawienie rurki ... Kurcze - z takim podejściem to lepiej kupić 2 metry calowej cienkościennej rury , dać ślusarzowi 30 zł za ładne spawy i... też będziemy mieli "dobry przelot" i jeszcze taniej... A najbardziej mnie zabolało, że usłyszałem to w Twoich ust. Jesteś dla mnie ostoją niezłomnego dążenia do poprawnej mechaniki, opartej na fabrycznych manualach i org. części , a tu taki tekst.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Luty 27, 2015 Pewnie pasują, ja sprzedawałem swoje oryginały M900 Gostkowi który założył do M600 i było idealnie. chyba ze M1000 różni się znacznie od M900 :smile: Teraz już wiem, że na pewno pasują. Sprawdziłem w certyfikacie homologacji i tam podają, że będą pasować do Monsterów 620 ie, 600, 750 i 900. Ale nie zakłócam dalej tematu swoją reklamą. Jakby co - jest ogłoszenie w Garażu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bdlk 0 Napisano Marzec 29, 2017 siemano, nie wiecie gdzie mogę znaleźć wydechy do monstera prowadzone górą? szukam od kilku ładnych tygodni na ebayu, allegro itp niestety nieskutecznie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aizo 1 Napisano Marzec 29, 2017 siemano, nie wiecie gdzie mogę znaleźć wydechy do monstera prowadzone górą? szukam od kilku ładnych tygodni na ebayu, allegro itp niestety nieskutecznie... Ja szukałem kilka miesięcy i nie znalazłem. Na dół było zaledwie kilka sztuk. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tadzik 0 Napisano Marzec 29, 2017 Mogę Wam sprzedać moje. Trochę używane, ale śmigają i są w komplecie z DB kilami :) Są to LeoVince z wungla zrobione. Jak coś to pisać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bdlk 0 Napisano Marzec 31, 2017 oooo wspaniale, sprawdź priv :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach