Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
bak3ns

Ducati 696 Monster 2010 Warszawa MSMoto

Polecane posty

Witam. Znacie może ten motocykl? Pochodzenie PL, zarejestrowany w Warszawie. Nie piszę nic o wypadkowości, co zawsze napawa mnie niepokojem. Nieduży przebieg i trochę doinwestowany. Mam zamiar mu się przyjrzeć, może macie jakieś uwagi? Będę zobowiązany  :razz: Awansem dzięki.

http://msmotor.otomoto.pl/ducati-696-monster-abs-M4164569.html

Pozdrawiam,

Kuba

powitalnia! piękny kawalerze... :roll: dopiero podbij na bajere i możesz nawijać :twisted:

Edytowano przez NastroAzzurro

powitalnia! piękny kawalerze... :roll: dopiero podbij na bajere i możesz nawijać :twisted:

czułem, że tak się to skończy ;) Już czynię powinność.

KGr    1

Polozony widac, ze byl, natomiast sam ten fakt w niczym mu nie ujmuje. Pytanie jak mocno i przede wszystkim jak zostal naprawiony.

Po czym widać, że był położony? Jakoś nie mogę znaleźć otarć i wgnieceń na zdjęciach.

Widać natomiast, że Właściciel mocno zainwestował w carbon.

Jeśli miałbym się do czegoś  przyczepić to wydaje mi się, że poza kierownicą i klamkami  nieoryginalne (lub pomalowane) są  sety.

O ile pamiętam to w tym roczniku były srebrne a nie czarne - warto sprawdzić.

Zawsze można podesłać do nas sztukę ze sprzedającym, takie podstawowe oględziny są za free.

wgląda świeżo sporo dodatków aczkolwiek zastanawia mnie dlaczego przy  tak znikomym przebiegu ma tak porytą nakrętkę od główki ramy jak by łożyska były zmieniane z 5 razy

takie moje "subiektywne" odczucie - jak widzę motocykl z dużą ilością "carbonu" to mnie osobiście zniechęca a wręcz wydaje mi się że to wszystko aby zamarkować wady

Edytowano przez Malkospablos

Rozmawiałem ze sprzedającym - motocykl był położony. Pan nie potrafi, bądź nie chce powiedzieć czy położony czy wypadkowy. Nie zaprzecza, ze to mógł był regularny wypadek. Nie ma żadnego dokumentu, który potwierdzałby przebieg. Ponadto w ogłoszeniu jest informacja, ze moto jest krajowe... A przywieziony został z Niemiec. Naprawiany przez poprzedniego właściciela. Jak dla mnie wystarczajaco dużo informacji, żeby odpuścić. Uczuleniem reaguje na niedopowiedzenia/kłamstewka w ogłoszeniu.

Wady są najczęściej maskowane wydechami, nie carbonem.

Dotyczy to szczególnie zakupu pierwszego ducati. Łomot z przelotowych kominów ma tę cechę że powoduje wyłączenie innych zmysłów i przestaje potencjalny nabywca widzieć nawet krzywą ramę. :-)

Dzięki Panowie za opinie i pomoc.

Zawsze można podesłać do nas sztukę ze sprzedającym, takie podstawowe oględziny są za free.

Dzięki za info. Na pewno odwiedzę, mam jeszcze kilka sztuk na oku. Będę anonsował się telefoniczne :)

Dotyczy to szczególnie zakupu pierwszego ducati. Łomot z przelotowych kominów ma tę cechę że powoduje wyłączenie innych zmysłów i przestaje potencjalny nabywca widzieć nawet krzywą ramę. :smile:

Tu się zgadzam jak usłyszałem swoje moto to już wiedziałem, że go kupie.(Zostałem zakażony :mrgreen: ) a odnośnie karbonu to podoba mi się tylko w przypadku oryginalnie zrobionych moto (np. paniagale albo diavel) w innym przypadku to jak wcześniej pisałem 

Dotyczy to szczególnie zakupu pierwszego ducati. Łomot z przelotowych kominów ma tę cechę że powoduje wyłączenie innych zmysłów i przestaje potencjalny nabywca widzieć nawet krzywą ramę. :smile:

Też tak słyszałem, jak i o powypadkowym Monsterze z Jarocina, który na potrzeby sprzedaży powypadkowy nie był :D

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.