Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
rolin

Torby tekstylne do kufrów bocznych

Polecane posty

Koledzy, jak w temacie. Ktoś ma, używa? Możecie coś powiedzieć czy warto inwestować?

Czy warto to musisz sobie sam odpowiedzieć. Ja miałem i używałem i uwazam, że to przydatna sprawa. Pakujesz się w taką torbę a potem całą w kufer. Jak zajedziesz na nocleg to też idziesz z całą torbą a nie srylionem reklamowek.

Na tyle co podróżowałam po europie, jakoś nigdy nie korzystałam z takich toreb, przecież odpinasz kufer od stelarza i zabierasz go ze sobą :)

jasne, co do użyteczności nie mam wątpliwości. Chodzi mi raczej o dopasowanie ich do kufrów, szczególnie do tego od strony wydechu bo jak wiadomo jest on mocno wcięty.

ma ori z MTS-a - super sprawa... jak przedmówca napisał - nie nosisz nieporęcznych kufrów , tylko otwierasz kuferek , zabierasz "wkład"  i elegancko idziesz na nocleg... warto

Te z MTS-a są fajnie dopasowane, zarówno do tych mniejszych jak i powiększanych kufrów.

Qrna, kufry w MTS, też mi się marzą ;) niestety wkładki z mojej MTS, ktoś zapierniczył lub przesiał, jeszcze zanim ją kupiłem, same wkładki, nowe ok 500zł/netto, o kufrach nie wspomnę... :(

Gość siwy   
Gość siwy

Potwierdzam: praktyczne i przynajmniej do ST nieprzemakalne. Originalne sa dopasowane do kufrow, ale pieronsko drogie. 

Koledzy, jak w temacie. Ktoś ma, używa? Możecie coś powiedzieć czy warto inwestować?

na pewno jest wygodnie. nie pakujesz bagażu w reklamówki. zwłaszcza jak podróżujesz z pasażerem i bagażu jest więcej.

po dłuższej jeździe , np w niesprzyjających warunkach, kufry są brudne, ubłocone i wypinanie ich i przemieszczanie się z nimi jest mało komfortowe.

poza tym one też mają swoją wagę.

A tak podjeżdżasz pod noclegownię, wyciągasz elegancką torbę z kufra i jesteś "gość".

tak więc jeśli dużo podróżujesz - kup ! - ...będzie pan zadowolony !

Miałem takie torby do ST3. Bardzo dobra sprawa jeśli trzeba codziennie wyciągać i wkładać, np. przy turystycznym podróżowaniu.

Najlepsze w tych torbach jest to, że po zapakowaniu do pełna wkłada się do kufra i przy zapinaniu kufra nie trzeba wszystkiego upychać żeby tam coś się nie przycięło.

Wcześniej w ST2 jeździłem bez takich toreb więc mogę to porównać.

Z moją królową we dwójkę pojechaliśmy ST2 na Nordcap. Jedenaście dni podróżowania i noclegowni w namiocie na campingach, z gotowaniem posiłków na butli gazowej. 

Podróż poślubna do Rzymu i podróżowanie po Polsce to już na ST3.

Jeden minus jaki jest w torbach to sprawa pojemności kufrów. Niestety torby ograniczają to trochę i nie ma możliwości zapakowania takiej samej ilości ekwipunku co do kufrów bez toreb.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.