Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
krzychu79

Pomoc w zakupie Monsterka S2R

Polecane posty

Dzień dobry, zracji tego że jest to mój pierwszy post chciałbym serdecznie wszystkich powitać. Wracając do tematu chciałbym zakupić s2r 1000, bardzo mi się spodobał ten model  i upatrzyłem kilka sztuk:

piewrszy

http://olx.pl/oferta/ducati-monster-s2r-1000-CID5-ID6yIH7.html#c1193395a6

drugi

http://olx.pl/oferta/ducati-monster-s2r-1000-CID5-ID9NvVt.html#85a365a36f

trzeci

http://allegro.pl/ducati-monster-1000-s2r-serwis-na-sezon-raty-i5240406310.html

Proszę o informację czy któryś z przedstawionych motocykli jest komuś znany, jest warty zainteresowania lub znana jest osoba która go sprzedaje? Wiem że najlepiej podjechać z kimś kto się zna na tych motorkach lub od razu do serwisu tylko problem w tym że tych motorków nie ma za dużo a odległości do nich są spore więc drudno to wszysko logistycznie zgrać.

Jeżeli w pobliżu któregoś motoykla jest jakiś serwis, który jest mi go w stanie sprawdzić to też jest to dla mnie opcja doprzyjęcia.

Pozdrawiam i czkam na jakieś odpowiedzi.

przeniesione do odpowiedniego działu

Przede wszystkim nie licz na okazje cenowe. Te modele kosztuja od 17 do 20+ tysiecy, jeslimsa w dobrym stanie.

czarnego oglądałem jak szukałem swojego, miał szlifa bo boku, sety, kiera, manetka i lusterka oraz brak pompy przy kierownicy. stoi na allegro już bardzo długo i to 3 ogłoszenie z 3 zdjęciami. z tego co pamiętam przywieziony z francjii. na liczniku TOTAL: 600km tez śmieszne raczej. czerwony z Żor sprzedaje się jakies 7 miesięcy. tego ostatniego nie kojarzę. 

ja zrezygnowałem z s2r 1000 i kupiłem s2r 800 może warto kupić bardziej zadbaną sztukę niż stawać na palca i pakować się w 1000 o wątpliwej przeszłości. 

Edytowano przez mioo

Cenowo, to trochę dziwnie niskie w tych ofertach, czasami S2R 800 był droższy niż to co tutaj proponują. Za swojego litra dałem 20tys. i to jest raczej bliższe złapaniu dobrego egzemplarza ..nawet jak szukałem po Niemczech, Francji i we Włoszech, to po przeliczeniu na złotówki wszystko było podobnego pułapu ...a zakup sprzed roku.

W tym sezonie coraz częściej przekonuję się, że nie ma okazji cenowych. Szczególnie w przypadku takiego modelu jak S2R1000. Na podstawie moich obserwacji, ta najmocniejsza "2zaworówka" wśród klasycznych monsterów stała się kultowa, a dobre egzemplaże zaczeły drożeć. Stało się z tym modelem to samo co z RSem, 916tką czy ostatnio wśród SBKów 999.

Wielkie dzięki, to jeszcze poczekam trochę może się coś trafi. Jak ktoś będzie coś wiedział o takim sprzęcie do sprzedania to jestem zainteresowany najchętniej w czerwonym malowaniu, chyba jeszcze wrzucę temacik na giełdę.

KGr    1

Darek, a Wy nie mieliscie jakichs s2r 1k u siebie? Cos srebrnego mi sie kojarzy ostatnio :)

(wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk)

airsixtynine super, że kupiłeś, to teraz pokaż nam go w odpowiednim dziale "Pokaż swojego monstera" i przywitaj się z nami w Powitalni. Uzupełnij profil bo jakaś zjawa nam tu wpadła.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.