Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

KejTi

Pomoc w sprawdzeniu s2r800

Polecane posty

Motocykl przed kupnem, zawsze się sprawdza, czy stał w serwisie, czy nie, na dodatek, najlepiej wziąć kilka osób ze sobą, co trochę kumają czaczę, a nie lubią Ducati... napewno coś wychwycą hahahhahahhahaha :-) :mrgreen:

Pozdr. J-999

Mam zdjęcia! Jest ich dużo, tak więc miłego oglądania i proszę o opinie, gdyby ktoś coś zauważył ;)

Kliknijcie 'pobierz', wyskoczy Wam okienko do rejestracji, ale wyłączcie je i jeszcze raz dajcie 'pobierz', to już zacznie ściągać zdjęcia.

Edytowano przez młoda

wygląda naprawdę przyzwoicie. leżał chyba na jednej stronie (kierunkowskaz, osłon łańcucha i dół dekla ?) łańcuch wyglada na zaniedbany i brudny ale to szczegół, lusterka i kiera nieoryginalne ale to o niczym nie świadczy akurat... fajnie że ma stelaż do mocowania kufrów i owiewkę. wydaje mi się że warto go sprawdzić w serwisie 

Właśnie teraz o 15:00 pojawił się w dbb i czekam jak na szpilkach!! Niedługo będę wszystko wiedziała, 3majcie kciuki!! :D

Edytowano przez młoda

A więc tak, dbb potwierdzili mi, że mogę go brać, do wymiany będą paski, i regulację płytek trzeba zrobić.

Zadzwoniłam do kolesia, że jestem zdecydowana i nawet już wszystko mam zaplanowane, że 5maja po nią jadę, ale sprzedający jest jakimś [desmo], bo oznajmił mi, że jak ktoś przyjedzie z $$ to ją sprzeda, więc da mi znać w poniedziałek czy jest to nadal aktualne. A na majówkę on wyjeżdża, więc nawet nie miałabym jak podjechać.

Ehh szkoda słów, człowiek wszystko organizuje, czas, przejazd, ludzi angażuje i po takim telefonie generalnie zaczynam tracić wiarę w ludzi. Przecież skoro od paru dni zawracam mu d*pę o ten motocykl i dbb mi potwierdzili, że jest ok, to oczywiste, że go chcę! No, ale do tego najwidoczniej trzeba jeszcze dorosnąć i smarki powycierać...

Tak więc niby mam motocykl, ale jeszcze nie wiem?!? :O

wplac zaliczke, facet będzie miał pewność, że nie jesteś fantastą który jest oglądaczem, sprawdzaczem onanistą, ty będziesz miała pewność ze s2r poczeka na ciebie. 

Edytowano przez mioo

WIesz, czesto ludzie juz kupuja i juz organizuja pieniadze, a potem za dwa tygodnie nadal ich nie ma. Nie miej za zle czlowiekowi. Zwykle tak jest, ze jak pojawia sie ktos z gotowka, to pozamiatane. Sporo osob szuka s2r ostatnio, publiczne informowanie o jego dobrym stanie moze Ci popsuc szyki. Jak jest ok, to nie czekaj. Zostaw go w serwisie juz i finalizuj transakcje.

A więc tak, dbb potwierdzili mi, że mogę go brać, do wymiany będą paski, i regulację płytek trzeba zrobić.

Zadzwoniłam do kolesia, że jestem zdecydowana i nawet już wszystko mam zaplanowane, że 5maja po nią jadę, ale sprzedający jest jakimś [desmo], bo oznajmił mi, że jak ktoś przyjedzie z $$ to ją sprzeda, więc da mi znać w poniedziałek czy jest to nadal aktualne. A na majówkę on wyjeżdża, więc nawet nie miałabym jak podjechać.

Ehh szkoda słów, człowiek wszystko organizuje, czas, przejazd, ludzi angażuje i po takim telefonie generalnie zaczynam tracić wiarę w ludzi. Przecież skoro od paru dni zawracam mu d*pę o ten motocykl i dbb mi potwierdzili, że jest ok, to oczywiste, że go chcę! No, ale do tego najwidoczniej trzeba jeszcze dorosnąć i smarki powycierać...

Tak więc niby mam motocykl, ale jeszcze nie wiem?!? :o

Też to rozumiem... No, ale zobaczymy jak będzie. Jestem wierna idei, że jeśli coś ma być moje, to będzie ;)

Paski rozumiem, ale zeby umiec z gory przewidziec ze beda plytki zaworowe do wymiany to trzeba miec czarodziejską kulę. Sam chciałbym umieć z góry to ocenić i wycenić, niestety bez otwarcia silnika i pomiarów nie umiem. Co innego potrzeba kontroli, ale z góry założyć ze klient ma placic za regulacje i płytki...

Oj tam Theodor, mogłam też źle zapamiętać z tej całej ekscytacji... :P I tak, jak już go będę miała to umówię się na randewu z cinkiem ;)

Tak więc niby mam motocykl, ale jeszcze nie wiem?!? :o

Nie przejmuj sie na zapas i nie dziw gosciowi ze chce sprzedac jak najlepiej. Bardzo czesto jest to po prostu wybieg w celu pogonienia kupca do nieracjonalnej decyzji. Kilka moto juz kupowalem i jedno wiem: nie napalaj sie na zapas (a jest to wrecz nieuiknione na samym poczatku), szczegolnie jak masz korbe na dane moto. Dopiero od niedawna mam swoje marzenie, a szukalem dlugo... Jak gosc jest konkretny to masz juz bika, jak nie to po prostu olej-na pewno znajdziesz cos godnego uwagi. Dobre moto nie umieraja, po prostu troche czasu zajmuje zeby je znalezc  :) - wiem bo sam tak  mialem. Nie trac czasu i kasy na wyobrazenie-sprawdz, potarguj, i ciesz sie realna wartoscia, a nie tym co sprzedaja handlarze marzen.

Dobrze prawisz i obiema rękami się pod tym podpisuję :D

Nad zaliczką jeszcze bym się może zastanowiła, gdyby gość był poważny, ale to jakiś szczeniak i włączył mi się instynkt ostrzegawczy, a kiedyś już miałam przygody z zaliczką i nigdy więcej nie przeleję, ani nie dam kasy osobie prywatnej, z potwierdzeniem czy bez - nie ma mowy! Zresztą o czym my rozmawiamy, nawet nie doszliśmy do negocjacji ceny, a on już mi krzyknął, że chce 2tys zaliczki, no to bądźmy poważni... Tak jak mówiłam, zobaczymy jak wyjdzie, mi zależy na motocyklu, a nie kumplowaniu się z nim.

fajnie, że DBB oceniło dobrze motocykl, ale...  

Ty jak sama pojedziesz i go zobaczysz, to wtedy zapadnie ostateczna decyzja. Masz jakieś podstawy, czyli ocena DBB, ale najlepszym cenzorem będziesz Ty sama, bo może coś Ci się rzuci w oczy co przekreśli w ogóle zakup. Miałaś już 695 i wiesz na co patrzeć.

Dlatego też nie dawałbym zaliczki, ale rozumiem trochę gościa.

Kilka pojazdów w życiu sprzedawałem. Podam przykład. Seat Cordoba z 93r. 2.0 w sedanie 4 drzwiowy - rzadko spotykana wersja, bo takie przeważnie były w wersjach 2 drzwiowych. Jestem 120 km od Krakowa i dzwoni koleś, że chce obejrzeć. Nie patrząc na nic spakowałem się z Dorotką (mieliśmy spędzić u moich rodziców jeszcze jeden dzień) i przyjechałem na życzenie gościa. I co?

Koleś obszedł samochód, pogadał ze znajomym...  dziękuje to jak coś to zadzwonimy. Trwało to 5 minut. Dlatego teraz jeśli miałbym jakieś plany w czasie kiedy ktoś chce przyjechać po motocykl/samochód, to bym zrobił tak samo jak ten koleś.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.