Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Kiełbasa

ducati Monster 800 r 2003

Polecane posty

Potrzebuje informacji od użytkowników bardziej zaawansowanych. Czy to jest dobry sprzet na 1 motocykl jeśli chodzi o marke Ducati ?

Nie mam rozeznania nie wiem na co zwracac uwage. Mam 187 wzrostu i czy szukac + 1000 czy 800 wystarczy. Z drugiej strony nie chce zaczynac od 600 aby za rok zmieniać na coś co zmrozi mi krew w żyłach  :) Czekam na opiniej i sugestie co do tego ....

słuchaj najważniejsza kwestia to przymierzenie się do motocykla. Uzupełnij profil...  Jarku :)  z mazowieckiego jest wiele osób i zawsze można na jakiś spotkaniu pogadać i przymierzyć się do motocykla. Jak już będziesz wiedział co jest dla Ciebie dobre, to zaczniesz szukać i wtedy najlepiej obejrzeć z kimś kto coś wie o motocyklach, a najlepiej trafić na motocykl z okolic, gdzie znajduje się jakiś serwis, który może ocenić motocykl.

800 dark miałem, to był pierwszy szosowy "duzy" Moto, nie będziesz żałował, jeśli trafisz dobra sztuk, to będzie Pan zadowolony..

Ja też mam 187cm wzrostu. Jeżdże na 900i.e. i powiem Ci że to wystarcza. Opanuj najpierw 800, bo mocy lytra raczej nie wykorzystasz ;) 

Mialem 800, zmienilem na 1000, a teraz wrocilem do 800. Duzo przyjemniej, chyba, ze jezdzisz autostradami glownie.

Z pojemnością 800 to jest tak, że... Niczego nie powinno Ci w niej zabraknąć ;) A druga kwestia, to będzie Twoje pierwsze moto w ogóle, czy pierwsze z ducati?

Bo nawet 620 może i pojemnością nie straszy, ale też ma pazura, a z pewnością błędy początkującego wybaczy, bo w 800 możesz o tym zapomnieć...

Od pewnej doświadczonej osoby usłyszałam tekst, który bardzo utkwił mi w pamięci, a pro po s2r800:

że jest to taki model motocykla, który jeśli Ci się wydaje, że już go znasz na wylot, to potrafi Cię szybko sprowadzić do podłogi i udowodnić jak bardzo się w tym mylisz...

Edytowano przez młoda

Miałem s2r 800 fajne moto spokojnie jako na pierwsze ogarniesz, dobry do miasta itp... Jedynie jego minus to duzo gorsze hamulce niż nawet w 620

Na pierwsze moto świat i ludzie, fajne i dobre moto, żeby wykorzystać cały jego potencjał trzeba trochę pośmigać. Nie wiem tylko czemu ktoś napisał że ma słabe heble ?? W wersji którą miałem M800S i.e. heble brembo w stalowym oplocie były więcej niż dobre chyba że w różnych wersjach były różne hamulce.

Mniejsza o heble bo w M800 ie są naprawdę dobre i trzeba się z nimi łagodnie obchodzić. 

Ja kupiłem 800ie z 2004 na mój pierwszy w życiu motocykl. Żyję z nim już 2 sezon i niczego mi nie brakuje. Do dziś za każdym razem kiedy wsiadam na niego rano, czuję, że jest dla mnie za mocny. Narowisty i wymagający. Co by nie powiedzieć o tym modelu, to łatwy i przyjemny do jazdy to on nie jest dla amatora. Takie cechy jak: bezpośredni wtrysk, silnik V i brak antyhopingu robią z niego dość wymagającego przeciwnika. Blokada tylnego koła do dziś czasem mi się zdarza na zakrętach, ale przynajmniej wiem, żeby nie folgować, tylko cierpliwie uczyć się go i ćwiczyć techniki.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.