PolaAnd 0 Napisano Wrzesień 5, 2015 Mocno naszło mnie na dużego Monstera. Chyba w wersji bez S bo różnica w cenie jest na tyle duża, że chyba nie udźwignę :-| Prośbę mam taką - czy byłby ktoś na tyle szalony, żeby udostęnić mi takiego potwora na pół godzinki żeby pojeździć ? Dojadę wszędzie do 400km od Rzeszowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki 19 Napisano Wrzesień 5, 2015 poszukaj po dealerach (o tej porze raczej się już wyprzedaje testówki). Mimo wszystko brał bym S - różnica jest duża na plus oczywiście S. Bardzo fajny motocykl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PolaAnd 0 Napisano Wrzesień 5, 2015 Próbuję trafić jakąś okazję. Może się uda. Jest w dobrej cenie Monster w ogłoszeniach na Allegro: http://allegro.pl/ducati-1200z-monster-i5622625701.html Ale daleko ode mnie ... nie nowy i po ponoć parkingowej przewrotce ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki 19 Napisano Wrzesień 5, 2015 (edytowany) Z jest 1000 razy lepszy nawet od S. Nie sprzedaje się prawie nowego moto w takiej cenie. Ostatnio odnalazłem nasze poprzednie auto na serwisie ogłoszeń oczywiście w stanie bardzo dobrym. Tylko jak ja je pamietam to sam załadunek jego na lawetę trwał kilka godzin bo nie łatwo było załadować auto które straciło cały przód . Ale cuda się zdążają . Poszukaj u dealera marki ewentualnie demo a nie u człowieka ktorem się pomyliła literka Z z S i opis jest z modelu 1200 Edytowano Wrzesień 5, 2015 przez miki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PolaAnd 0 Napisano Wrzesień 5, 2015 N dobra zdębiałem .. co to jest 1200Z ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matekboss 25 Napisano Wrzesień 5, 2015 N dobra zdębiałem .. co to jest 1200Z ? Czeski błąd. Ktoś pomylił Z z S na klawiaturze więc ogłoszenie było kopiuj/wklej i w dodatku przez kogoś bez pojęcia o czym pisze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pawelsk 0 Napisano Wrzesień 7, 2015 Cześć!Mam od listopada wersję 1200S. Nie ma wersji Z, jest tylko 1200, 1200S i 1200 Stripe, która weszła w tym roku. Wersje różnia się zawieszeniem, iloscią koni mechanicznych silnika i różnymi dodatkami, jest tego całkiem sporo. Jak kupowałem swojego, to dealer z Bielska załatwił testówkę 1200S i dostałem ją na weekend. Jeżeli jesteś poważnie zainteresowany, to myślę, że załatwią Ci i pojeździsz sobie. Wokół Bielska sa naprawdę fajne drogi i jest gdzie sprawdzic moto. Jeżeli kupujesz dla siebie i na kilka lat, to zastanów sie nad wersja S. Samo to, że masz Ohlinsa, lepsze hamulce Brembo, karbonowy błotnik przedni 10 koni mech. więcej itd. Wybór nalezy do Ciebe! Powodzenia i miłego wybierania! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PolaAnd 0 Napisano Wrzesień 7, 2015 Dzięki za podpowiedzi. Coś będę kombinował. Oczywiście marzy mi się 1200S - ale napiszę szczerze - nie jestem w stanie wydać ponad 70tys za nowy motor. Musze polować na jakiś używany. Taka kwota jest poza moim zasięgiem niestety. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pawklam 0 Napisano Wrzesień 7, 2015 Jesli 1100S z malym przebiegiem wchodzi w gre, to zapraszam do garazu, wlasnie wystawilem swojego Pozdro Pawel Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PolaAnd 0 Napisano Wrzesień 7, 2015 Dzięki za propozycję. 1100 jest dla mnie zbyt radykalny i niestety obawiam się, że nie mam na tyle dużo umiejętności aby nad nim zapanować ... A tak z ciekawości na co będziesz zmieniał tego potwora ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pawklam 0 Napisano Wrzesień 7, 2015 Narazie niestety na nic, kasa potrzebna na wyzsze cele. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki 19 Napisano Wrzesień 7, 2015 to tak jak pisałem poszukaj sobie demo w PL lub w DE ( M1200 S cena w DE -12 - 14 tys euro brutto). Jeszcze kilka tygodni temu mieli w Munchen demo za około 12,000 euro, teraz jest taka oferta na szybko w Stuttgart http://www.ducati-stuttgart.de/fahrzeuge/monster-1200-s-abs-hlins-inzahlungnahme.html Jak dobrze poszukasz i się potargujesz to spokojnie za mniej niż 12 tys euro znajdziesz moto z gwarancją i z małym przebiegiem ( Ceny M1200 to od 10 tys euro). Ale przynajmniej będzie to S a nie Z z polski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pawelsk 0 Napisano Wrzesień 8, 2015 Kolega dobrze Ci radzi. Kopujesz moto naprawdopodobniej na parę ładnych lat. Różnica między zwykłym a wersją S jest naprawde spora. Przemyśl sprawę, ja też długo sie zastanawiałem...Poszperaj w necie, teraz zaczyna sie dobra pora roku na kupowanie moto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sacrosaint 2 Napisano Wrzesień 8, 2015 (edytowany) Na horyzoncie pojawia się nowy monster: 1200R http://ducati.com/bikes/monster/index.do może ceny 1200S spadną :) Edytowano Wrzesień 8, 2015 przez sacrosaint Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PolaAnd 0 Napisano Wrzesień 8, 2015 Dzięki koledzy. Właśnie myślałem o moto z DE lub inszego kraju nie za dalego - tylko nic w ząb po niemiecku nie gadam - no ale może po angielsku się dogadam ... A powiedzcie jak ze sprowadzeniem takiego moto - są jakieś cła, podatki itp. bo nie mam pojęcia ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matekboss 25 Napisano Wrzesień 8, 2015 Jak sprowadzasz nowy pojazd musisz opłacić VAT ale jest liczony od niemieckiej kwoty netto po przeliczeniu z Eurasów na PLN(przy czym jakieś dziwne kursy mają). Niemiecki VAT można normalnie odzyskać. Reszta opłat taka sama jak w przypadku używanego czyli tłumaczenia,akcyza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Wrzesień 8, 2015 W Garażu właśnie ukazał się Monster 1200S Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Wrzesień 8, 2015 gratulacje Motoricko! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Wrzesień 8, 2015 gratulacje Motoricko! ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PolaAnd 0 Napisano Wrzesień 8, 2015 No ja też myślałem, że w Twoim garażu Motoricko ... bo w forumowym potwora 1200 nie ma :razz: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Wrzesień 8, 2015 A to co jest? https://docpoland.com/garage/ogloszenie/997-ducati-monster-1200s/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PolaAnd 0 Napisano Wrzesień 9, 2015 No fakt ... a niby sprawdzałem dwa razy .... Czary jakieś . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Wrzesień 9, 2015 Jeśli jesteś na facebooku, to moto44.pl z Poznania na swoim profilu wystawiło Monstera 1200 za 47.500 zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniujr 0 Napisano Wrzesień 9, 2015 (edytowany) to ten http://otomoto.pl/oferta/ducati-monster-1200-salon-pl-1-wlasciciel-gwarancja-do-04-2016-wydech-termignoni-ID6yalYz.html Moto44 to bardzo pewne źródło, dzięki czemu sprzedają kilka motocykli tygodniowo. Ludzie tam pracujący to pasjonaci i doświadczeni motocykliści. Większość ich sprzętów ma gwarancję. Mają też ładne 848SF http://otomoto.pl/oferta/ducati-848-streetfighter-salon-pl-1-wlasciciel-termignoni-stan-wzorowy-ID6y8w6d.html i super piękny http://otomoto.pl/oferta/ktm-rc-8-1190-r-salon-pl-1-wlasciciel-fv23-stan-wzorowy-gwarancja-fabryczna-ID6y9hpb.html :D Edytowano Wrzesień 9, 2015 przez maniujr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matekboss 25 Napisano Wrzesień 9, 2015 Swoją droga zawsze mnie to zastanawiało, po co właściciele pozbywają się takich świeżych sprzętów i z takim przebiegiem ? Realizowanie niespełnionych marzeń z dzieciństwa a na końcu stwierdzenie że nie to jednak nie tego szukałem jakoś do mnie nie przemawia... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach