Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
kkrzysiekk

Strzał z rury przy odpaleniu

Polecane posty

Koleżanki i koledzy!

Mam mały problem z moim monsterem. Zauważyłem go dwa dni temu. W zeszłą sobotę zrobiłem nim prawie 300km i odstawiłem do garażu. Przedwczoraj chciałem jechać do miasta po sprawunku:

1. pociągnąłem ssanie

2. odpaliłem moto

3. strzał z rury i nie odpalił

4. odpaliłem ponownie

5. zagrał i rozgrzał się na ssaniu 3min

6. wyłączyłem ssanie, chodził równo

7. dzisiaj podobnie, ale dużo ciszej

Monster 600 na gaźnikach. Chciałbym zapytać o kolejność sprawdzenia:

Paliwko ok, moto chodzi równo po rozgrzaniu. Sprawdzać świece? Przeczytałem kilka tematów i pierwsza sugestia to sprawdzić świece. Nie wiem kiedy były czyszczone i synchronizowane gaźniki - moto nabyłem lutym i sprzedawca deklarował stan co najmniej zadowalający.

Dziękuję za uwagę, czekam na sugestie.

Jak masz go już zagrzanego i przygazujesz to strzela? Ja miałem taki problem (włącznie ze strzałem przy odpalaniu) w swoim moto i powodem były nieszczelności w układzie wydechowym.

U Ciebie może być coś innego, ale jest to zapewne kwestia mieszanki.

Mi się kiedyś odkreciła nakrętka mocujące kolektor (jakieś zwykle były) i tez strzelał. Sprawdź czy te nakretki są dokręcone, możesz też wymienić uszczelki kolektorów. 1-2 piwa roboty :)

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Pewnie na zimę nie spuściłeś benzyny z gaźników , pewnie tez odpalałeś sobie na chwile motocykl...

Teraz po prostu kup nowe świece , wygrzej je ( mała wyprawa minimum 20-30 km) i paragon za świece to będzie Twój rachunek za zaniedbania... ;)  :razz:

Może być jeszcze kwestia czyszczenia gaźników , ale spróbuj na początek najprostszej/podstawowej/najtańszej metody... :thumbup:

Pewnie na zimę nie spuściłeś benzyny z gaźników , pewnie tez odpalałeś sobie na chwile motocykl...

Teraz po prostu kup nowe świece , wygrzej je ( mała wyprawa minimum 20-30 km) i paragon za świece to będzie Twój rachunek za zaniedbania... ;)  :razz:

Może być jeszcze kwestia czyszczenia gaźników , ale spróbuj na początek najprostszej/podstawowej/najtańszej metody... :thumbup:

Odpowiedź druga - motocykl odpaliłem na chwilę dwa razy. Póki co problem się nie powtarza. Widocznie był zalany gaźnik.

Świece i tak kupiłem, poleżą w zapasie :)

Dzięki za odpowiedź

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.