Jarek72 0 Napisano Styczeń 25, 2017 Chodzi mi o zmianę soczewki na taką , która da jaśniejsze światło.... coś ala Xenon. Wiem, że kiedyś na forum został poruszony podobny temat, ale doszukać się nie mogę......żarówki PIEE?? Ktoś coś słyszał? Pamięta? Widział? Będę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Styczeń 26, 2017 Ja mam włożone żarówki PiAAI, czy daje więcej światła nie wiem, bo nie mam punktu odniesienia, Rychowe 999 R też ma tak samo....ale nie mam problemu z jazda w nocy, a w Cagivie Elefant 350( M600) mam, dlatego zakupiłem ledy, ale jeszcze muszę rozwiązać problem montażu, a jako, że śnieg i lód u nas, z problemem czekam, aż biała ciulnia zniknie :-)... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek72 0 Napisano Styczeń 27, 2017 Dzięki śliczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Styczeń 27, 2017 Ju łelkom :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gregor1973 0 Napisano Styczeń 28, 2017 Może to byłoby dobre? http://www.marktplaats.nl/a/motoren/onderdelen-ducati/m1117794148-h-koplamp-onder-xenon-low-beam-ducati-749-999-52040221c.html?c=be2da871b0d84f75c3056cc6db858f31&previousPage=lr&pos=1&lr_snippet=horizontalRichSnippet Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Styczeń 29, 2017 (edytowany) Nie wiem, czy zegar nie będzie wariować od xenona, bo KOSO akuratnie fiksują....a ja poza tym jestem, przeciwnikiem ksenona patrząc z pkt. widzenia kierowcy jadącego z przeciwka.... Wszystkie mnie oślepiają!!! Nawet te fabryczne..... :thumbdown: ... to sytuacja bardzo niebezpieczna np. drodze pełnej zakrętów...zanim wzrok się przyzwyczai po strzale z ksenona, to mija parę chwil, gdzie nic nie widzę -_- ....nie wiem, mam może wrażliwe oczy....ale taka prawda.... P.S. I zawsze ślę potem na takiego kierowcę ku...y i c....je.... Edytowano Styczeń 29, 2017 przez klekot999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Styczeń 29, 2017 (edytowany) Mam xenona w multi, światła ustawione tak by nie raziły kierowców, ale dzięki mocy i tak lepiej świecą i więcej widzę w nocy niż przy standardowych h11 komputer nie wywala błędów. Edytowano Styczeń 29, 2017 przez martini Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gizzy 54 Napisano Styczeń 29, 2017 dziwki mocy Wow! To jakaś nowa technologia :haha ? Wysłane z pośrodku niczego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Styczeń 29, 2017 Uups Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Styczeń 30, 2017 Marcin chyba już wie jaki będzie tytuł następnych "Gwiezdnych Wojen" :) buehehehehe Wow! To jakaś nowa technologia :haha ?Wysłane z pośrodku niczego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek72 0 Napisano Styczeń 30, 2017 (edytowany) Może to byłoby dobre? http://www.marktplaats.nl/a/motoren/onderdelen-ducati/m1117794148-h-koplamp-onder-xenon-low-beam-ducati-749-999-52040221c.html?c=be2da871b0d84f75c3056cc6db858f31&previousPage=lr&pos=1&lr_snippet=horizontalRichSnippet Też nie jestem zwolennikiem xenonów, tych pseudo przynajmniej, ale nowy właściciel dziewiątek chciałby ewentualnie dokonać zmiany oświetlenia.......i to z linka może byłoby odpowiednie rozwiązanie. Miałem takie HIDy w Chevy vanie i usunąłem ze względu na innych użytkowników......to jakaś porażka jest. Edytowano Styczeń 30, 2017 przez Jarek72 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kali 0 Napisano Marzec 9, 2017 W moim 749 mam tak, że jak włączę długie to świecą obie żarówki, czyli krótki i długie, zawsze coś. Potrzebny tylko dodatkowy przekaźnik i elektryk samochodowy z dobrymi chęciami i podstawową wiedzą. Pozdro! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach