Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Paweł SP

Mechanik z okolic Torunia

Polecane posty

Witam,

Poszukuję mechanika z okolic Torunia, który podejmie się wymiany rozrządu w monster 620is 2004r

A czemu nie serwis Ducati w Toruniu?! Pewnie i z gwarancją, zatem co na przeszkodzie stoi ? Termin, kasa, czy ... ? 

No wywnioskowałem, że skoro kolega pyta o serwis, to DT odpada, bo to przecież niemożliwe nie wiedzieć o nich.

10 godzin temu, Asty napisał:

A czemu nie serwis Ducati w Toruniu?! Pewnie i z gwarancją, zatem co na przeszkodzie stoi ? Termin, kasa, czy ... ? 

Do serwisu w Toruniu dzwoniłem i za sama robociznę chcieli 500 zł. Bo cytat: „wymiana rozrządu w tym moto jest skomplikowana”. Po podsumowaniu przez Pana w serwisie koszta zachaczały o niebotyczne 2000 zł. Nie wiem czy chciano mnie spławić, czy naciągnąć. Słyszałem same pozytywy o mechanikach, niestety Pan Michał z którym rozmawiałem robi złą robotę.

No cóż jedni "2" zostawiają  inni "5". Policz tylko że warsztaty samochodowe kasują 100 za roboczogodziny.  Takie już mamy realia. Nie wiem tylko co jeszcze chciałbyś mu zrobić. 

On 11.05.2018 at 7:58 AM, Paweł SP said:

Do serwisu w Toruniu dzwoniłem i za sama robociznę chcieli 500 zł. Bo cytat: „wymiana rozrządu w tym moto jest skomplikowana”. Po podsumowaniu przez Pana w serwisie koszta zachaczały o niebotyczne 2000 zł. Nie wiem czy chciano mnie spławić, czy naciągnąć.

Masz już paski kupione? Sama wymiana jest prosta i możesz spokojnie wykonać ją samodzielnie w ciągu góra godziny. Jak masz wątpliwości to możesz mnie zawołać w któryś weekend, żebym podpowiedział to i owo (nie chcę pieniędzy) - mieszkam w kuj-pom.

Inna sprawa, że jak komuś zapłacisz te 500 zł, to będziesz mógł go obciążyć odpowiedzialnością, a tak sam siebie tylko;)

Jakbyś chciał robić przy okazji regulację zaworów, to już nieco trudniejsza sprawa i trzeba mieć do niej już jakieś czyste pomieszczenie. No i to dość czasochłonne - mi w 695 zajęło chyba coś koło 4 godzin.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.