Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Mamba

Monster 900 lub Monster 1100

Polecane posty

Hej,

Co sądzicie o tym motocyklu jako sprzęcie do "odwieśniaczenia" wizualnego i zrobienia go mechanicznie "do jazdy"?

Ktoś jest może z okolic lub widział go lub by chciał oblukać na żywo, bo jest możliwość zamiany za moją CBF500 wartą z 7 tys.?

https://www.olx.pl/oferta/ducati-monster-900-nie-1000-CID5-IDwx02D.html#1efac11e50

Jest jeszcze inna alternatywa. Monster 1100 uszkodzony jak podano w ogłoszeniu. Jaki byłby orientacyjny koszt zakupu i montażu tych elementów wymienionych w ogłoszeniu (UŻYWANYCH), których aktualnie motocykl nie posiada? I co sądzicie o tym Szpeju?

https://www.otomoto.pl/oferta/ducati-monster-1100-rok-2009-wydech-termignoni-ID6BsRVN.html

Dzięki i pozdrawiam serdecznie wszystkie dobre dusze ;)

Edytowano przez Mamba

Monster 900 malowany chyba razem z ramą. Tylna felga od nowszego modelu. Miej na uwadze, że to starsza wersja na gaźnikach. Jakby go przemalować, to by nawet wyglądał. Plus za fajne wydechy.

W 1100 oprócz tego co pisze sprzedający, brakuje prawego ciężarka kierownicy, lusterek. Urwany jest też podnózek z tej strony. Pięknie zardzewiały i wgnieciony kolektor wydechowy.

Może być, że jest po małej glebie, a może zostało założone pare części, żeby nie wyglądał jakoś tragicznie. Nie pasuje mi cały zbiornik i dekiel sprzęgła do tych uszkodzeń z prawej strony. Cena dość atrakcyjna.

3 godziny temu, klekot999 napisał:

Jak rama i zawieszenie z przodu jest zdrowe, ja kusiłbym się na nowszego, chociaż jeszcze dużo roboty przy nim jest...

Dolna półka czarna, górna szara, mocno dostał pewnie, skoro półka poszła. Jeśli zawieszenie wymienione to pół biedy, gorzej jak rama dostała mocno i lagi prostowane do zdjęć. 

1 hour ago, ronnie77 said:

Dolna półka czarna, górna szara, mocno dostał pewnie, skoro półka poszła. Jeśli zawieszenie wymienione to pół biedy, gorzej jak rama dostała mocno i lagi prostowane do zdjęć. 

Sherloku wystarczy 5s w googlach

https://www.google.com/search?q=monster+1100&rlz=1C1GCEA_enUS804US804&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjF4P7ur6HeA$#$#o1kKHcFGAoYQ_AUIDigB&biw=1920&bih=938#imgrc=_

Rama jest trafiona, widać na zdjęciach są wgnioty od goleni.(zdjęcie nr3 zrób zooom) Więc kicha, koszt zbyt duży by go naprawiać. Też go obczajałem.

Edytowano przez picek

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.