Tomaszek 0 Napisano Czerwiec 30, 2019 Cześć wszystkim, zostałem posiadaczem monstera 696, jest to moje pierwsze Ducati i w ogóle pierwszy motocykl. Jest on u mnie od kilku dni i zaczynam mieć różne podejrzenia co do motoru i handlarza który mi go sprzedał. Możecie polecić najlepszy sposób na sprawdzenie numeru VIN? To chciałbym sprawdzić dokładnie na początek :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
picek 38 Napisano Lipiec 1, 2019 (edytowany) Kierownicą przekręcasz w lewo i z prawej strony na główce ramy bity. Dobrze by było gdyby był ten sam co w dokumentach. Edytowano Lipiec 1, 2019 przez picek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asty 34 Napisano Lipiec 1, 2019 (edytowany) Tak, jak kolega powyżej napisał, chociaż to trzeba było wcześniej sprawdzić moim zdaniem . Są jakieś bezpłatne strony ponoć, ale moim zdaniem niewiele to warte. O ile motocykl był serwisowany w serwisie Ducati, to jest jakaś szansa, że ma historię, więc może przy okazji przeglądu "pozakupowego" warto w serwisie zapytać, co i jak z tym motocyklem było robione. Dałeś w dziale skradzione, hmmm, aż takie podejrzenia masz?! Edytowano Lipiec 1, 2019 przez Asty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
picek 38 Napisano Lipiec 2, 2019 A co konkretnie budzi twoje wątpliwości? Daj zdjęcie główki ramy i motocykla Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomaszek 0 Napisano Lipiec 2, 2019 Sorry, że nie odpisywałem. Problem był taki że rama była malowana I sprzedawca nie potrafił powiedzieć czemu. Jeden ze spawow wyglądał nieciekawie ale to może tylko pęcherzyki powstałe przy malowaniu. Dodatkowo na nowym lakierze jeszcze raz nabity był VIN. Koniec końców właśnie oddałem ten motor spowrotem a sprzedawca nie robił żadnych problemów, rejestrację też można odkręcić. Nie wiedziałem gdzie wrzucić ten temat, nie byłem pewien tego numeru VIN więc wrzuciłem w tym dziale, jak niewłaściwie to przepraszam. Teraz szukam innego monstera :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kwinto 21 Napisano Lipiec 3, 2019 Przy okazji może warto wrzucić więcej danych motocykla tak dla potomnych :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomek87 0 Napisano Lipiec 3, 2019 Cześć możesz podać namiar jakiś na to moto ? pozdrawiam Tomek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach