Michal80 0 Napisano Marzec 10, 2020 Mam pytanko. Czy ktoś może ma już sprawdzony system alarmowy w swoim ducacie? Może jaka podpowiedź co do marki i który jest optymalny co do kosztów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki 19 Napisano Marzec 10, 2020 ja mm firmowy Ducati i używam sporadycznie - dobrze że sam się nie uzbraja jak np. mam w triumph. Gdzie sam się uzbraja i w kur.... co chwilę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Marzec 11, 2020 OEM - dobra cena ( ok. 1200zł) , wpinasz w ori kostkę , bez grzebania, cięcia itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DARc 22 Napisano Marzec 19, 2020 Tzw. Firmowy od Ducati to są bardzo różne urządzenia lub wersje w kolejnych modelach Ducatow. Najwiecej jest chyba produktow włoskiej firmy Patroline https://www.patrolline.it/index.htm bp. W Diavelu 2019 jest to HPS 447n. OEM do Diavela Gen 1 był mocniej zintegrowany z ECU i miał możliwość konfiguracji czy się uzbraja automatycznie czy nie, a do tego włącznie czy wył było (jest) z kierownicy i nie ma żadnych extra pilotów. Ale już nowy OEM alarm do Diavela 2019 nie jest tak bardzo z ECU zintegrowany i ma osobne piloty (kłopot trochę). Wiec nieznacznie tylko się integruje z ECU (mruganie kierunkami). Większość funkcji można uzyskać z wersji bez logo Ducati za polowe ceny ;) choć może to wymagać kilku kabelków więcej. ogolnie Ducati nie ma jakiegoś jednego OEM alarmu ale co motocykl to miewa inne i oc rok produkcji to tez się zmienia to co oferują jako OEM do danego modelu motocykla. Np ten OEM do Diavela 1260 jest TYLKO do tego modelu ( drobne zmiany w software) i nawet od XDIAVEL nie podchodzi wprost. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki 19 Napisano Marzec 19, 2020 Za tydzień będę przy moto to zrobię zdjęcie - ja mam enduro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Marzec 21, 2020 DARc zapominasz o jednym - CAN . Pewnie , że można wpiąć tam wszystko na upartego, ale później mogą być problemy. Wiadomo, że tego nie produkuje Ducati ( jak masę innych podzespołów) , ale skoro masz w dostępnej cenie OEM produkt który działa, to po co kombinować. Dla dusigrosza jest alternatywa w szukaniu wyprzedaży lub używek - za 500-800zł się trafiają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach