Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

marconi1980

Termignoni dla MTS950s

Polecane posty

Witam, proszę o wasze opinie na temat możliwości wymiany fabrycznego układu wydechowego na układ Termignoni. Czy dla MTS950( 2020r) występuje cały układ czy tylko końcówka? Czy jeśli jest możliwość wymiany całego układu to wraz z koniecznością wgrania nowych map?

Gdzie mogę raku układ (w całości) Termignoni kupić? I czy montując sam nie tracę gwarancji?

Poza ASO wszędzie stracisz gwarancję.

Dla pełnego przelotu nie ma jeszcze map ( chyba że ASO ma) .

Wymiana końcówki nie wiąże się z utratą gwarancji i możesz to zrobić sam...

Dzięki za odpowiedz. Twierdzisz że nie ma jeszcze map. A przelot w całości już można kupić?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Pytanie po co w takim motocyklu - turystycznym. Jaki sens Monsterze czy Diavelu jeszcze bym zrozumiał ale MTS już nie. Ja mam końcówkę i to zupełności wystarcza

Marconi1980 - tak . Pewnie przelot jest dostępny. Na 100% dowiesz się , że zakładasz i jeździsz. Tyle , że to czysty marketing i próba nachalnego sprzedania towaru nie świadomemu odbiorcy.

Miki nie podzielam Twojej opinii w kwestii mapowania. Jeśli dyskutujemy o głośnym wydechu w MTS to jak najbardziej podzielam Twoje zdanie, bo sam jestem przykładem , gdzie do mojej MTS wleciał pełny przelot, a później równie szybko szukałem rozwiązania tego "hałasu" Ostatecznie przebudowałem obudowę kata , zoptymalizowałem mapy paliwowe i miałem "złoty środek" . Czyli nieco więcej basu, mniejsze spalanie, i nadal turystyczny motocykl.

Co do map , to obecnie każdy motocykl na EURO3 i 4 aż się prosi o optymalizację AFR. Ciągła pogoń za pseudo "czystością spalin" obecnie doprowadziła do tego, że nowe motocykle mają AFR ok. 15,5-16,5 , a kąty zapłonu są niemal destrukcyjne dla naszych silników ( stąd coraz więcej czujników np. spalania stukowego).

Ale to już temat rzeka ....

Panowie, dziękuje za Wasze sugestie. Zapytam jednak inaczej - nie zależy mi na mega głośnym wydechu. Chciałbym osiągnąć bardziej basowe brzmienie. Czy sama końcówka wystarczy?

Jeśli tak, to czy ktoś może wskazać link z konkretnym produktem? 

Rozumiem też, że w przypadku wymiany samej końcówki nie muszę bawić się w mapy?

Dokładnie ujmując chodzi mi o efekt jak w filmie:

https://www.youtube.com/watch?v=odJTFCV3mss

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.