Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
ildottore

MONSTER 796 Termignoni a komputer

Polecane posty

Cześć, 

Bardzo chętnie bym się przywitał wcześniej, niestety nie widzę przeznaczonego do tego osobnego topicu ;)

Paweł, w tej chwili Monster 796, rider z Poznania:)

Do rzeczy, 

Przeglądam portale ogłoszeniowe, szukam kominów z drugiej ręki do mojego sprzęta i rzuciła mi się jedna rzecz w oczy. Niektórzy sprzedający wraz z kominami sprzedają również komputer, inni nie. Czy nowe termi wychodzi z jakimś innym sterownikiem niż fabryczny? O co kaman? :)

Pozdrawiam,

Paweł

Zakładając akcesoryjne wydechy , musisz zaadoptować pod tą zmianę sterownik silnika ( ECU). Możesz to zrobić dwojako: nabywając ECU z programem spersonalizowanym pod ten układ, lub wykonać na własny sterowniku mapę pod wyżej wspomniany układ. Drugie rozwiązanie jest i tańsze i lepsze, gdyż dostajesz indywidualna mapę , a nie uniwersalnego gotowca...

Jeśli mogę dodać coś od siebie(jeśli gadam głupoty to Cinek popraw mnie) ale przy zmianie wydechów na przelot + ECU, trzeba zmienić filtr powietrza na wysoko przepływowy K&N tudzież innej firmy, ponieważ zwykły papierowy nie daje rady.

Edytowano przez matekboss

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.