Jjash 7 Napisano Czerwiec 14, 2021 Z uwagi na fakt, że nie chce mi się co chwilę targać moto na stopke centralna a bydlę ciężkie jest, stwierdziłem że czas poużywać stopke boczną. No ale jak ją używać skoro to grozi pierdyknieciem na lewy bok? Kat pochylenia za duży. Do modyfikacji. No i dospawalem sobie płytkę stalową o grubości 7mm do stopki stopki bocznej. Nie, to nie powtórzenie - stopka boczna ma stopkę. No i do niej dospawalem. I jest zdecydowanie lepiej, choć nie wiem czy efekt idealny nie byłby wtedy, gdyby płaskownik miał nie 7 lecz np. 10-12mm grubości.Oczywiście płaskownik został docięty do kształtu stopki stopki bocznej by nie wystawał, nie kaleczył i w ogóle był "fajowy".Dziś nad nim jeszcze popracuje i zapodam efekt koncowy na pikczerach. Czy ktoś już takie coś robił? Wyważam otwarte drzwi czy przecieram szlak?Bo Szlag mnie trafia jak coś jest i nie można tego używać bo albo nie działa albo jest wadliwie zaprojektowane. Wysłane z mojego H4213 przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Groszek 8 Napisano Czerwiec 18, 2021 a ja się zastanawiam czy np nóżka od Hypka by nie pasowała? Boczną od poliftowej 1100 trudno kupić, a od hypha się zdarzają, i to nawet w rozsądniejszej cenie. Jeżeli chodzi o nóżkę, to muszę przyznać, że poprawili to i te poliftowe są już znacznie lepsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jjash 7 Napisano Czerwiec 18, 2021 Widziałem i od Hyperstrady są gdzieś w granicach 100zl. Ale czy długością podpasuje to nie wiem. Gdybym miał pewność że tak to bym zakupił. Ale w takim wypadku mam to co mam i działa. Choć przyznać muszę, że do jasnej cholerny, nie wymierzyli tego o co najmniej 15mm. To zaje... dużo. Wysłane z mojego H4213 przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Groszek 8 Napisano Czerwiec 19, 2021 (edytowany) Wszystkie ducati ustawione na stopce bocznej są bardziej pochylone niż "normalne" motocykle. To chyba taki wyróżnik. Więc każdy model ma z tą nóżką "coś". Alew MTS faktycznie, za bardzo przesadzili. Bardzo za bardzo. Moja mi upadła kilka razy sama z siebie, mimo, że wiem przecież, że trzeba na to uważać. najgorzej zawsze było na wyjazdach, jak motocykl obładowany. nawet przy każdym tankowaniu miałem stres, gdy szedłem do kasy zapłacić. . Zdenerowałem się bardzo jak mi kiedyś padła w trakcie długiej wycieczki, i to bliżej początku, ułamując końcówkę dźwigni sprzęgła, i niemal cały wyjazd musiałem pokonać na ułamanej. Wydaje mi się, że gdybym dalej miał ten motocykl, to woziłbym w schowku chyba zapasową klamkę :) Polift też stoi wyraźnie pochylony, ale jakoś już znacznie stabilniej. Sportowe z kolei mają stopkę przykręconą do karteru silnika ... więc nie dośc, że mniej stabilne w tym pochyleniu, to jeszcze też są z tym dodatkowe przygody...niestety. Przekonałem się. Edytowano Czerwiec 19, 2021 przez Groszek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jjash 7 Napisano Czerwiec 19, 2021 Dlatego też popracuje jeszcze nad swoją stopka. Dziś rozmawiałem z moim instruktorem u którego szkoliłem się na prawko kat A i mi powiedział że w swoich Moto jakiś mistrz dorabiał jemu stopki boczne. Całkowicie nowe. No, ale to wtedy nie będzie oryginalna. Choć teraz, po dolozeniu "podkowy" już oryginalna nie jest. Ale za to funkcjonalna.Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rrolek 4 Napisano Czerwiec 20, 2021 21 godzin temu, Groszek napisał: Wszystkie ducati ustawione na stopce bocznej są bardziej pochylone niż "normalne" motocykle. .. Czy aby lagi w półkach i tylni amor wg zaleceń fabryki. Większość ludzi ma te motorki "podniesione" na zawiasach (też w takin "setingu" kupiłem) to i stopka boczna krótkawa. Pozdr rr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jjash 7 Napisano Czerwiec 20, 2021 A wiesz że o tym nie pomyślałem. Cenna uwaga. Wszak kupiłem używany, przymierzałem się, wysoko to wysoko ale tak właśnie chciałem i w sumie to Twoja teoria ma sens. A się zobaczy.Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rrolek 4 Napisano Czerwiec 20, 2021 To nie teoria. W drugą stronę też działa: nie za wysoki kumpel obniżył sobie dużego KTMa. Trzeba było skrócić boczną nóżkę o 2 cm bo się walił na drugą stronę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
herni 9 Napisano Czerwiec 21, 2021 Mnie tez szlak trafia z ta boczną i dlatego dzisiaj właśnie kupiłem od boczną od 1100 za 130zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jjash 7 Napisano Czerwiec 21, 2021 Daj znać jak zamontujesz jaki efekt. Możesz ją zmierzyć od śruby do końca stopki?Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
herni 9 Napisano Czerwiec 21, 2021 1 godzinę temu, Jjash napisał: Daj znać jak zamontujesz jaki efekt. Możesz ją zmierzyć od śruby do końca stopki? Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka jak tylko dojdzie to zmierzę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Groszek 8 Napisano Czerwiec 22, 2021 Doskonały zakup! Gratuluję. Zobaczysz jaka jest duża różnica. Moto nadal stoi dość mocno pochylone, ale jest duuuużo stabilniejsze. Dnia 20.06.2021 o 11:31, rrolek napisał: Czy aby lagi w półkach i tylni amor wg zaleceń fabryki. Większość ludzi ma te motorki "podniesione" na zawiasach (też w takin "setingu" kupiłem) to i stopka boczna krótkawa. Pozdr rr na bazie doświadczeń własnych zmiem twierdzić, że to nie jest kwestia ustawień, a cecha charakterystyczna marki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
herni 9 Napisano Czerwiec 24, 2021 Daj znać jak zamontujesz jaki efekt. Możesz ją zmierzyć od śruby do końca stopki?Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu TapatalkaStopka boczna jest dużo solidniesza dłuższa i jakąś taka konkretniejszaWysłane z mojego SM-A725F przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jjash 7 Napisano Czerwiec 24, 2021 No! To już wiem co szukać. Jest super! Stoi stabilniej niż na starej?Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
herni 9 Napisano Czerwiec 25, 2021 22 godziny temu, Jjash napisał: No! To już wiem co szukać. Jest super! Stoi stabilniej niż na starej? Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Tak jak napisał wyżej groszek. Jest przechylone moto ale dużo dużo stabilniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach