Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Dziabong

multistrada 2011 kanapa a komfort

Polecane posty

Może ma ktoś doświadczenia jak najlepiej poprawić komfort podróży na fabrycznej kanapie w MTS z 2011? Obszycie kanapy i jeśli tak to gdzie czy np. jakaś nakładka żelowa z Allegro wystarczy na dłuższe wypady?

Po przejechaniu ok 140km tyłek zaczyna dawać o sobie znać. Wiadomo sprawa subiektywna, ale ta kanapa jest twarda jak pieron jak na turystyka.

Napisano (edytowany)

Mam w Multi 1000DS'04 siedzenie DP i pomimo, że bardziej komfortowe niż podstawowe, to i tak szybko daje się we znaki. 

W tym sezonie testuje nakładkę żelową kappa, niby trochę lepiej, minimalnie wyżej, ale jak będzie po długich wojażach jeszcze nie wiem. 

Mówią, że "trza cisnąć" wtedy koncentrujesz się na jeździe, a nie na bólu tyłka ;)

20211019_122726 (1).jpg

Edytowano przez Mitzek
dodatkowe info

Napisano (edytowany)

ps. sorry, teraz widzę, że miałeś na myśli MTS 1200, a nie first GEN... - tu się nie wypowiem.

Edytowano przez Mitzek

Dzięki za info. Coś takiego potestuje już wkrótce na długich przelotach, bo nie mam chęci i czasu by jeszcze obszywać siedzenie. Obojętne co ma pomóc poduszka, gacie rowerowe, pampers, ból dolnej części kręgosłupa zepsuje każdą przyjemność :)

mwmoto.pl
Włożenie tylko wkładki żelowej do ori kanapy dało radę. 18 godz w podróży i bez bólu <font color='red'>[desmo]</font>. Bez modyfikacji profilu, bez zmiany obszycia.
MTS 1200 z 2016.

Wysłane z pośrodku niczego

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.