Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
MarcinT

świece Champion RA6HC - gdzie kupić ??

Polecane posty

Witam

Gdzie , w Poznaniu poza Moto-Rex, można dostać w trybie ekspresowym świece Champion RA6HC ? Może byc tez sklep interenetowy - ostatnio kupowałem przez www.karwat.aplus.pl ale teraz gość nie daje znaku

Termin 10-14 dni podany w serwisie jest dla mnie za długi (Monster stoi a w 90% wina lezy w swiecach).

Będę wdzięczny za pomoc bo pogoda coraz ładniejsza a jestem uziemniony :)

Pozdrawiam

Marcin

Dzięki, sprawdzałem na stronie ale mają tylko NGK a te niestety nie maja zdejmowanego "grzybka"

ja jeżdzę mna NGK-ach poprostu stoczyłem "baryłkę" na świecy na wymagany wymiar aby zapiąc cewke. a NGK uwazam za pożądne świece wbrew dość powszechnej opinii. no i dostępność.

Do końca pewności nie mam stąd tez umówiony jestem w MotoRex'ie na regulację i czyszczenie gażników.

Oby na tym się skonczyło.

A skąd pewność? Tej nie mam ale taką sytuację już przerabiałem i wymiana pomogła.

Nie jestem mechanikiem, ale też troche pszeszedłem, może w skrócie opiszesz co się dzieje z Twoim moto. Świece muszą być naprawdę rozwalone aby znacząco wpływały na pracę silnika.

Świece dla pewności lepiej wymienić, ale jak to gaźnikowiec, należy najpierw wyczyścić porządnie gaźniki, a potem podregulować, a nie każdy ma do tego zdolności...czy nawet intuicję...ponieważ w mocno przechodzonych gaźnikach, nieraz trzeba wymienić dyszki, rozpylacze i iglice, nie mówiąc o przepustnicach( lub/i) wkladach z nimi współpracującymi( jeśli występują...), a świece i owszem, jeśli długi czas niewymieniane, trza by wymienić...

Pozdr. J.

Wszystko wyjaśni się w przyszłym tygodniu w serwisie. Ale świec do teraz nie znalazłem - jak mają w ofercie a takich punktów to ze swiecą szukać to terminy około 14 dni- masakra.

NGK - bez problemu praktycznie od reki

Wracam do tematu świec - oczywiście Championów  nigdzie nie mają tak więc został tylko serwis - zamówiłem 16.07 w Moto Rex w Poznaniu. Na pytanie na kiedy będą  otrzymałem odp. w ciagu 14 dni. To Ok zamawiam.

Wczoarj pisze do gości  bo już 3 tygodnie mineły i w odpowiedzi otrzymuję to:

"Witam.

Włosi zaczna wysylac towar dopiero we Wrzesniu.."

Masakra - jak tak ma wygladać podejście do klienta w autoryzowanym serwisie to chyba daleko nie zajadą

Pozdrawiam

Marcin

Boa    0

A propos Rexów, to faktycznie nie jest ich wina... nawet w Ducati Store Wrocław rozłożą Ci ręce (jeśli nie będą mieli na stanie).

To włosi strzelili sobie miesięczny urlop- na serio, tam tak mają.

Dlatego nie ma co wieszać psów na Rexach, w końcu nie kopie się leżącego ;)

witam

wracając do tematu bo widzę że znalazł się na forum - od czasu mojego ostatniego telefonu do MotoRex nie uzyskałem żadnej informacji i do dnia dzisiejszego 22.01 nie mam zamówionych świec.

Pozostawiam to bez komentarza.

Pozdrawiam

Marcin

Z tego co wiem to MotoRex właśnie zbankrutował, a autoryzacji Ducati to nie ma od połowy zeszłego sezonu.

Poza tym Champion to nie za bardzo - do czego potrzebujesz?

Dobra, chwilę to trwało - Champion RA6HC po 30zł za sztunię, mogą być za tydzień.

Co wyście się tak na te Chamiony uparli. Latam na platynach NGK i jest "super" w wielkim uproszczeniu. A dostępność bez porównania lepsza.

Co wyście się tak na te Chamiony uparli. Latam na platynach NGK i jest "super" w wielkim uproszczeniu. A dostępność bez porównania lepsza.

I nawet mi się nie waż wkładać czegoś innego do silnika Desmoquatro :mrgreen:

Champion powiedzmy, że daje radę ale tylko w 2v.

U mnie problem polega na tym , że tylko Champion ma odkręcanie "grzybki" a tylko takie pasują mi do fajek. Nie znalazłem zalecanych NGK z taką "opcją".

Świece NGK dedykowane do mojego monsterka też nie mają odkręcanej baryłki. Aby móc zamontować cewkofajkę po prostu stoczyłem baryłkę na tokarce.

Świece NGK dedykowane do mojego monsterka też nie mają odkręcanej baryłki. Aby móc zamontować cewkofajkę po prostu stoczyłem baryłkę na tokarce.

Coraz bardziej mnie zaskakujesz chłopaku - jak byś chciał dorobić po godzinach to daj znać :lol:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.