Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
theodor

zimowe prace rozpoczęte...

Polecane posty

Dziękuję za uznanie.

Mam jednak świadomość że jeszcze dużo pozostaje do zrobienia.

To dobrze THeodorze ;)

Przybył regulowany amortyzator skrętu, ale przed meetingiem nie zdążę zamontować niestety.

Theodor liczę na Ciebie planuje zrobić konkurs na najlepszy lifting Ducata. Masz szanse. Montuj nowe graty.

ustawiacie konkurs i to tak oficjalnie?? a feeeeee, ale wchodzę w ten byznes - montuj amorek

Wróciłem jednak do oryginalnego reflektora i owieweczki. Dobra żarówka i wreszcie można nocą latać. A i wieje jakby mniej.

post-88-1366036212,4743_thumb.jpg

Z tymi podwójnymi lampami wyglądał IMO lepiej. Jeśli mogę coś zasugerować ściągnij naklejki R&G i A*- nie zdobią Monstera. Poza tym bajka. :)

Boa    0

No widzisz Theo, ja tam zaraz mówiłem, że te oczy nie pasują do Twojego Monstera. Teraz zdecydowanie lepiej.

Od poczatku tego sezonu miałem wrażenie jakby mój monster gorzej jeździł. Coś momentu obrotowego stracił. Oczywiście poszło to na konto przyzwyczajenia do motocykla gdyż nie było żadnych innych objawów poza subiektywnym odczuciem. No i po rutynowej wymianie filtra paliwa nagle MOC powróciła. Potwór pije jak dawniej. :D

Ja też miałem przyjemność zobaczyć wczoraj tego pięknego Potworka. Ma w sobie to coś. Cieszę się że już mu nic nie dolega. Przy okazji poznałem kolegów mikosa i theo ;) Świetny klimat panuje na warsztacie, i tyle pięknych maszyn... :roll:

pozdrawiam

Kamil

Tor Lublin już czeka na nowe otwarcie..

Moc jest z Tobą , i aż boję się o nowe fotorelacje.. :shock: :twisted:

MONSTER teraz pokaże na co go stać..... :mrgreen:

Jako że coraz bardziej wkręcam się w jazdy na torze wymysliłem sobie coś takiego. Skoro i tak demontuję zegary i oświetlenie w celu zminimalizowania potencjalnych strat to chodzi mi po głowie wykonanie owiewki tylko na tor. Z racji że latam raczej po torach niezbyt szybkich to będzie zabieg raczej stylistyczny niż praktyczny. No ale skoro się ma lanserski motocykl... :D

Coś w stylu jak w tym Hornecie tylko oczywiście pasujące do konwencji monstera.

post-88-1366036281,7977_thumb.jpg

Jeszcze nie wiem. Dopiero powstaje zarys w mojej głowie. Ale skłaniam się ku owiewce wzorowanej na oryginalnej monsterowej z tym że z aerodynamicznym wypełnieniem miejsca reflektora.

Ha, czyli ulepszany oryginał .Takie performensy sa najlepsze.

Ja zapobiegawczo przed wyjazdem na tor kupiłem lekko sfatygowane owiewki boczne . Teraz je jakoś cooltowo okleję i ognia.

Wracając do tematu na takich torach jak Lublin i Radom po zmianie przełożeń na krótsze byłbyś mistrzem obiektu..!

Startowa prostą na kole.. :shock: :D .Co Ty na to?

Za krótkie przełożenie też nie jest dobre. Tak naprawdę powinny przełożenia być dobierane do konkretnego obiektu. Akurat mam w sam raz na lublin. Na ciasnych nawrotach obroty na 2 biegu pozwalaja wyjść na ciągu a na prostej startowej nie dokrecam do odcinki. Własciwie w każdym momencie na torze miałem zapas momentu obr.

Powoli w mojej głowie powstaje iście szatański pomysł na modyfikacje monstera przy okazji jego naprawy.

Ale póki co tylko czekać mogę. Niemniej zakres i typ modyfikacji nawet mnie przeraża :-D

Dla wtajemniczonych ;-)

Trenuję sprawę "squish'a" w silniku desmoquattro 916 MS4 :D

Monster po oględzinach rzeczoznawcy z PZU. Przyszła pora na rozbiórkę, weryfikację elementów i powoli rusza projekt "Powrót Króla" :twisted:

Boa    0

Czekam z zapartym stolcem na efekty :D

Powodzenia :)

A dzięki. jak będzie czym, to sie pochwalę :D

Póki co wyrwałem dzisiaj serce potworowi. :twisted:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.