Furious 0 Napisano Kwiecień 25, 2011 Jakie cuda , wszystkie :) Witam wszystkich, jestem nowy i kocham Ducati :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAZUR 0 Napisano Maj 15, 2011 No to czas na mnie. Moj poprzednik: I moj nowy nabytek: Jeszcze seryjny ;-) Jedyny słuszny kolor BIAŁY ;-) Moje rybki też śmigają na ducati : Moto jest w fazie małych zmian, malowanie w Troy Baylissie itp, troche szkoda, że nie jest to 1098, ale udało mi sie dostać 848 w bdb stanie. Zresztą śmigam dopiero 3 sezon, zatem chyba jeszcze za wcześnie na tysiąca. Jak skończe moto dam naowe foteczki. Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Maj 15, 2011 Zamiast w malowanie, lepiej zainwestuj w rzeczy naprawdę niezbędne do poruszania się po naszych "idealnych dróżkach" : - amor skrętu regulowany dedykowany 848 - błotnik nad tylne koło ( w celu oszczędzenia amortyzatora tylnego) - otwarty przez Edhausta wydech ( chyba ma na stanie nawet...)- w celu ostrzegania dziadków w blaszankach. Jakbyś miał nieco więcej kasy to jeszcze: - suche antyhoppingowe sprzęgło dedykowane 848 - zestaw w skrzyni biegów DP - aftermarketowy zestaw zębatek z odpowiednim carrierem Generalnie fajny motocykl i nawet biały 1000 razy lepszy od 675 - bo nie tajwański :mrgreen: ( tak, tak....), tylko włoski Ducati :clap: Gratulacje. Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukas270cdi 0 Napisano Maj 15, 2011 Zamiast w malowanie, lepiej zainwestuj w rzeczy naprawdę niezbędne do poruszania się po naszych "idealnych dróżkach" : popieram janka... <font color='red'>[desmo]</font>..y sprzęt ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Maj 15, 2011 - suche antyhoppingowe sprzęgło dedykowane 848 A niby co złego jest w mokrym antyhoppingu? A koszty nieporównywalnie mniejsze. Chyba że dla suchosprzęgłowej ideologii, ale to trudno rzeczą konieczną nazwać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAZUR 0 Napisano Maj 15, 2011 Malowanie musi być, bo jestem lakiernikiem, wiec nie moge patrzec na odrapanego sprzęta, takie zboczenie zawodowe. Amor skretu w drodze, sety w drodze, błotnik- zajebisty pomysł skorzystam, a reszta w swoim czasie, bo sezon w pełni i reszte zostawmy sobie na zimowe popołudnia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Maj 15, 2011 Mazur, na 2 zdjęciu tym z rybkami, myślałem że w tym 1098 zeżarły Ci cholery tylne koło, ale patrzę dalej nie...jest :-)))))) :lol: ... tylko nie maluj na zielono/fioletowo :-))))))) Łukasz, ja pewnie Ci zapomniałem pogratulować 1098 S( gratuluję!)... ciekawie pewnie grają na LeoVansach :clap: :mrgreen: ..., no i zawiasy dużo lepsze do naszych dróg niż Showa... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukas270cdi 0 Napisano Maj 15, 2011 Łukasz, ja pewnie Ci zapomniałem pogratulować 1098 S( gratuluję!)... ciekawie pewnie grają na LeoVansach :clap: :mrgreen: ..., no i zawiasy dużo lepsze do naszych dróg niż Showa... Pozdr. J-999 dzięki janku... no powiem Ci ,że sam jestem zaskoczony brzmieniem , chciałem zmienic na termisy albo cos od edzia ,ale jak je usłyszałem to narazie sie wstrzymam :mrgreen: :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Maj 15, 2011 Pamiętaj, żeby zbyt często nie jeździć na 1 kole, bo przedni Ohlins szybciej siądzie, znaczy uszczelniacze konkretnie, na szczęście są dostępne, ściągnij sobie parts kataloga do Ohlinsa, bo tam podano poziom oleju w lagach...przydatna rzecz przy rozbiórce... Bardzo przydatną rzeczą 1098 jest antyhopping, pomaga w jeździe po mokrym..., oraz Ducati aftermarket sprocket carierr z zestawem zębatek, raz że dobierasz se sam przełożenie końcowe, dwa, że jeśli masz wadę tylnej zębatki, to od razu to eliminujesz własnym sumptem :wink: ... Wszelkiego rodzaju wyświetlacze/alarmy/dodatkowe chipy pipy/ quikszity w normalnej exploatacji uważam za rzecz zbędną i obciążającą jedynie kieszeń właściciela, lub/i akumulator, chyba że zamierzasz na torze urywać ułamki sekund, to jak najbardziej polecam wsio z katalogu firmy Bazzas. Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukas270cdi 0 Napisano Maj 15, 2011 dzięki janek... z Ciebie można się wyznac bo piszesz zwięzle i na temat :lol: ... bliżej wakacji bede chciał się z Tobą skontaktowac bo mam parę pytań ;) oczywiscie jak ci to nie będzie przeszkadzało :D pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Maj 15, 2011 Pamiętaj, żeby zbyt często nie jeździć na 1 kole, bo przedni Ohlins szybciej siądzie, znaczy uszczelniacze konkretnie, na szczęście są dostępne A czemu miało by ich nie być, PTM ma je od ręki, wraz z dedykowanym olejem do zawieszenia 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Maj 15, 2011 Nie tylko PTM, są inne firmy, ale nie pamiętam w tej chwili... Łukasz, abym miał czas, no i umiał odpowiedzieć na zadane pytania, bo człek ciągle się uczy i nie wszystko wie... no i wcześniej trza się zaanonsować, bo też chcę pojeździć od czasu do czasu :lol: Jak coś to dawaj na priva, nie będziem spamować... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukas270cdi 0 Napisano Maj 15, 2011 dokładnie :lol: do usłyszenia :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Maj 15, 2011 Aha fajny patent na przednie i tylne Ohlinsy widziałem - przy okazji serwisowania ich- możesz to sobie zafundować- tzw kondony/ mieszki zapobiegające szybkiemu zużyciu( jak reklamowali) gładzi z azotku-pazłotku... Będziem w kontakcie...Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAZUR 0 Napisano Maj 15, 2011 o KUFA. Od miesiąca mam Ducati a z tego co piszecie wszystko nadaje sie do wymiany, bądz przeróbek.... A nie można sie wyluzować i latać tym co fabryka zaoferowała...???? Wiem, wiem apetyt rośnie...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Maj 16, 2011 Można, tylko gdzie te trasy??? Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAZUR 0 Napisano Maj 20, 2011 Kurde wszystko już mam, fele polakierowane na biały mat z czarnym środkiem, przy okazji widzieliscie może nowe 848 evo w białej perle w macie- super malowanie, też chodziło mi to po głowie, ale padło na bayliss edition ;-) Teraz pozostało to wszystko poskładać, bo moto rozebrane. Jak nie dam rady to widzimy sie w Zerkowie z tym, że dupowozem. Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stucati 0 Napisano Sierpień 4, 2011 moja malutka 748 8-) Pozdrowienia -Czarna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Sierpień 4, 2011 Gdzieś już to zło widziałem :D Fajny sprzęcior, najładniejszy w wawie! A i fajnie w nim sprzegło napier..a, słyszałem :twisted: Tylko jak Ci się skończy to nie naprawiaj w sęku, mi aluminiowe założyli i jest zapsute :( nie napier..a tak głośno :( szerokości! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Sierpień 4, 2011 A cóż to za ptaszek kręci się za 748... Mój instruktor taką latał... 8-) Bardzo ładne 748 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stucati 0 Napisano Sierpień 4, 2011 sprzęgiełko jest mega :twisted: postaram się go nie zepsuć :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafi-r 0 Napisano Sierpień 4, 2011 Gdzieś już to zło widziałem :D Fajny sprzęcior, najładniejszy w wawie!A i fajnie w nim sprzegło napier..a, słyszałem :twisted: Tylko jak Ci się skończy to nie naprawiaj w sęku, mi aluminiowe założyli i jest zapsute :( nie napier..a tak głośno :( szerokości! Panie Moderator, wyrażaj się Pan, z kobietą Pan rozmawiasz. :) Motocykl fajny szkoda, że popsuty :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Sierpień 4, 2011 Czarna, gratuluję sprzęta... od razu zbieraj kasę na regulowany amorek skrętu dedykowany 748...być może nie-raz uratować d...ę... Szerokości! J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAZUR 0 Napisano Sierpień 4, 2011 Super sprzęcik, teraz tylko przemalować na białą perłe i będzie git !!! ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Sierpień 4, 2011 :roll: Hm. Jakiś suzukowiec nam tu w temacie madruje :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach