Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

delta81

Pochwal się swoim Sportclassikiem

Polecane posty

kółeczka  :twisted:

A naklejka baracudy to taki motoryzacjyny smaczek.Ponoc hit sezonu w tym roku motocyklowym. :mrgreen:

Edytowano przez adrian

Naklejki z napisem ducati performance, rizoma czy z własnym nickiem/ksykwa też byłby "wiochą"?

Tu muszę przyznać rację Morhamowi zdrajcy :razz:

Ale to właścicielowi ma się podobać, o gustach...

To tylko opinia oceniającego ;-)

Wrzucam kilka fotek z  postępów reanimacji i transformacji mojego SC. Poza kilkoma brakami ( zaciski , tylne lampki , zadupek ) , tak będzie wyglądał.
Prawdopodobnie.

post-87321-0-07600400-1393228123_thumb.jpg

post-87321-0-67101000-1393228148_thumb.jpg

post-87321-0-21327000-1393228173_thumb.jpg

post-87321-0-05688200-1393228203_thumb.jpg

post-87321-0-12733600-1393228229_thumb.jpg

Hehe kolorystycznie powiedzmy, że tak mi się podoba, za to jazda bez hamowni  z przodu to je to :mrgreen: ahhahahahahahahhaha....

Takie rady:

- wężyk od zbiorniczka sprzęgł ma za duże gięcia, za duże załamania, musisz to poprawić

- kierunkowskazy jak i światło STOP z tyłu musi być dobrze widoczne i w pełni sprawne - dla Twojego bezpieczeństwa!!!! Nie chcesz chyba, żeby 'ślepababawkapeluszu" wjechała Ci w tyłek, i potem, ooo nie widać było, że wyprzedza/skręca...

- a nie myślałeś, żeby dorobić zadupek w specjalistycznej firmie, dokupić piankę i dać do obszycia na swój wzór??? Np w stylu starych SS z lat 70-tych???

Pozdr. J-999

https://www.google.pl/search?q=ducati+sportclassic+SS+seat&tbm=isch&imgil=hCqqt5PjEoWu-M%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn2.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcR9xJSBLKuCD1BaJZqrcfV60wIBHiMOvooK_6N9nvOdGhsk0_8a%253B625%253B419%253BZNBxbG-VGPpj0M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.bikeexif.com%25252Fducati-sportclassic&source=iu&usg=__mjwbZMdQh1PAOODj654uzbidIsY%3D&sa=X&ei=8f8KU63uLaXB7AaS3YEQ&ved=0CC4Q9QEwAg&biw=1280&bih=850#facrc=_&imgdii=_&imgrc=hCqqt5PjEoWu-M%253A%3BZNBxbG-VGPpj0M%3Bhttp%253A%252F%252Fkickstart.bikeexif.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2011%252F04%252Fducati-sportclassic.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bikeexif.com%252Fducati-sportclassic%3B625%3B419

Edytowano przez klekot999

Jachu. Wszystko jest. Tylne mocowanie stopu i kierunków poszło do niklowania. Wężyki zmienię. Zaciski w trakcie przystosowywania do kół szprychowych
( czterotłoczkowe ) . Zastanawiam się nad mocowaniem akumulatora . Tradycyjnie na ramie czy pod siedzenie ? No i instalacja cała do zamontowania. :)

KGr    1

mam tak mieszane uczucia, ze nie moge sie doczekac efektu koncowego :)

po skończeniu będzie git i powinien się podobać, chociaż ja zastanowiłbym się nad wydechem. Motocykl w stylu retro, a wydech jakiś taki nowoczesny i ociężały w wyglądzie.

Za dużo to tu się raczej nie zmieni. Wszystko w miarę możliwości . Mam przynajmniej satysfakcję że uratowałem klasyka od zapomnienia.

Pablo myślę o tym. Wydech w kierunku ,, Ala Piter " - należy mu się bo cała dusza pochodzi z jego SC . Ale to przyszłość.

Jeśli akumulator będziesz chować dalej niż fabryka przewidziała, zaopatrz się w porządne kable do klem akumulatora....to nie mogą być cieniutkie cyndzelki, a porządne i grube...jeśli je będziesz łączyć z oryginałami to miejsce styku zabezpiecz porządnie pastą miedzianą i otuliną...już nie wspominam o zabezpieczeniu przed stykiem + z masą bo to oczywista oczywistość...

No i nie wiem czy do całości nie pasowałyby obszycie siedzenia ciemnobrązową skórą (z jasnymi wykończeniami - jasne szwy) , porządnie zaimpregnowaną + brązowe manetki ??

Hehe... od Nikla to wara :mrgreen: ... jak już to chyba chromowane ??

Pozdr. J-999

Za dużo to tu się raczej nie zmieni. Wszystko w miarę możliwości . Mam przynajmniej satysfakcję że uratowałem klasyka od zapomnienia.

Pablo myślę o tym. Wydech w kierunku ,, Ala Piter " - należy mu się bo cała dusza pochodzi z jego SC . Ale to przyszłość.

silnik od Classica Pitera ? Udało się go uratować ?

Silnik śmietnik. Janolf chyba miał na myśli układ nerwowy ;-)

No właśnie, pamiętam, że silnik był zgruzowany...

Edytowano przez Pablo

Serducho poszło prawdopodobnie na części. Chodzi  mi o całą elektrykę łącznie z zegarami , kluczami i ECU ,

Z silnika od Pitera to ja zapodlem kilka czesci.A raczej jedna czesc od gearboxa suchara.

Edytowano przez adrian

Z silnika ods pitera to ja zapodlem kilka czesci.A raczej jedna czesc od gearboxa suchara.

raczej od "Pitera"...

Dzsisiaj male wietrzenie sporta  jakies 15 km po bulki.Projekt jeszcze nie skonczony zostalo kilka istotnych zeczy.Ale do sezonu jeszcze daleko

post-88708-0-66405200-1393424376_thumb.jpg

post-88708-0-82438300-1393424385_thumb.jpg

post-88708-0-53170400-1393424393_thumb.jpg

post-88708-0-31278500-1393424415_thumb.jpg

bardzo starannie dobrane detale, jest złoto ale nie "wali" po oczach ;) ze smaczkiem i z umiarem.

Wydech ładnie gra nie zamienie na nic innego narazie ,chyba ze na zarda

Nooooo. :eek:  Brachu . Fajowski cukiereczek . Raczej diabełek . Dla mnie każdy SC jest the best . Szacun za wkład pracy i charakter moto.  :clap:

Przetestuj to całkiem odkryte , wycięte sprzęgło . Zawsze  mi się podobało , lecz  zawsze było jakieś ale - na nie oczywiście.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.