Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Arnelize

Reanimacja od A do Z

Polecane posty

Ta wiosna a ja z sankami po piwnicy latam ;p

Z Theodorem mieliśmy najszybsze sanki na świecie, no ja mam jeszcze :D

Tylko dzieciom tych sanek teraz nie daj! ;-) Za szybkie!

Ja to co? Nie dziecko??;p

Za szybkie jak za szybkie, gorzej, że bez hamulca jakiego kol wiek, no chyba że zastosuje się starą indiańską metodę hamowania sanek czyli prosto w drzewo/płot/słup/przechodnia/co kol wiek co stanie na drodze ha ha ha...

Przyjrzałem się czujnikowi luzu, bardzo oryginalnie rozwiązane. Takiej technologi jeszcze niewidzieliście, BEZPRZEWODOWY HA HA HA...

I zdemontowałem też tylni wahacz, poszedł do czyszczenia :) co prawda nie skończyłem ale fajnie wygląda i super widać różnice :)

post-341-1366035978,7225_thumb.jpg

post-341-1366035979,3252_thumb.jpg

Ta polerka na wahaczu i rantach kół, biały lakier ... Jeszcze clipy zamiast klasycznej kierownicy i caferacer się narodzi.

Ta polerka na wahaczu i rantach kół, biały lakier ... Jeszcze clipy zamiast klasycznej kierownicy i caferacer się narodzi.

O to właśnie chodzi :D

"Clipy" w sensie, że kierownica montowana na lagach?

Tak, taka np jak w SS-ach

Nawet myślałem o takiej u siebie, ale streetfighterowskie korzenie każą mi latać z szerokim wiosłem :twisted:

To ja miałem na odwrót, kombinowałem najpierw z szeroką a miałem clipy, a teraz zostaje przy clipach tylko zmienię sobie na inne bo te co są teraz są fe.

Dobra chyba już na 100% przekonała mnie ta biała rama i felung z rantem polerowanym :D

Teraz tylko pytanie co z setami, bo bym już je zmienił, tylko nie bardo mam pomysł na jakie, bo najchętniej to też je w biały mat bym wrzucił po za samymi podnóżkami i oddzielne oczy wiście dla pasażera.

Jakieś sugestie macie może?

Coś takiego mi się podoba :

post-341-1366035983,9441_thumb.jpg

A na cholerę Ci sety pasażera? :lol:

Widziałeś sety w moim monsterze? Co prawda to Lucas, ale można zwymiarować i zlecić wycięcie waterjetem.

Widziałeś sety w moim monsterze? Co prawda to Lucas, ale można zwymiarować i zlecić wycięcie waterjetem.

No właśnie - idąc offtopem - gdzie korzystasz z usługi obróbki waterjetem?

Też się zastanawiam na co mi one ale mogą się przydać, tak sobie stwierdziłem, na razie i tak bym ich nie montował, ale tak ową możliwość chciałbym posiadać.

Widziałem :) w ogóle kozacką maszynkę masz. Raczej myślałem o dobraniu czegoś bardziej uniwersalnego ale w tym stylu co na foto wyżej, skromne i zadziorne za razem.

No właśnie - idąc offtopem - gdzie korzystasz z usługi obróbki waterjetem?

Też bym o to spytał, przydatna informacja.

Potrzebna pierwsza pomoc.

Składaliście hojne propozycję pomocy, i tak owa jest potrzebna, muszę zdemontować sprzęgło by zrobić to samo z prawą pokrywą silnika bo idzie do lakierowania :D

Posiada ktoś może klucz do sprzęgła z którym by mógł mnie odwiedzić i pomóc zdemontować klekotnice jakoś na dniach?

Klucz leży u mnie - mogę pożyczyć ale nie dam rady zajechać - za dużo pracy a w domu córa wieczorami płacze, że taty nie ma...

tak mam taki klucz

A jak to? Ustrugałeś ze starego kompletu czy kupowałeś?

Czyli rozumiem, że pożyczyć chętnie pożyczycie.

Dało by się ustawić jutro z którymś z was by zapożyczkować klucz na dzień czy dwa, bo akurat mam dzień wolny??

Mam takie same plany Theodor jak będę wymieniał u siebie sprzęgło :D

Zaleć do mnie to pożyczę Ci to "narzędzie specjalne" 8-)

Sam mam taki- wmienialem przy pomocy tego ustrojstwa zespawanego ze starego sprzegla na aluminiowe od 1098. Ale troche bardziej finezyjne mam w garazu niz na fotce :D

Do kompletu to dobra rura jest jeszcze potrzebna. A jak masz silnik na sankach to nie wiem - trza jeszcze zdrowego niedźwiedzia co by ten silnik przytrzymał. :lol:

. Ale troche bardziej finezyjne mam w garazu niz na fotce :D

Gdybym szukał finezji to kupiłbym sobie finezyjny motocykl z finezyjnymi rozwiązaniami technicznymi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eeee, trzeba rozkrecac w ramie i miec 'wajche' tak dluga aby zaparla sie o podnozek ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.