Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Arnelize

Reanimacja od A do Z

Polecane posty

Brakuje Ci jedynie "gum" amortyzatora, czy również tego stalowego "talerza z łopatkami" pod zabierakiem?

Talerz - 162.1.001.1B

Guma - 764.1.003.1B

Jak już wiesz Theodorze, jednego i drugiego ;/

Odpowiadam bo może ułatwi to sprawę innym.

Jak ktoś ma na zbyciu dajcie znać proszę.

Już mam elementy sprzęgła, tak więc nie ważny poprzedni post.

Dzięki Theodorze za pomoc jeszcze raz :)

W załączniku na foto zaznaczone czego brakuje.

Eeee tam - bez tego to motocykl by nie ujechał metra. Więc albo gdzieś posiałeś albo nie wiem o co kaman. Uwaga - ten element jest wciśnięty do wewnątrz zabieraka i na pierwszy rzut oka go nie widać. Dopiero wewnątrz są ukryte gumowe amortyzatory, albo to co z nich zostało :lol:

W załączniku na foto zaznaczone czego brakuje.

Eeee tam - bez tego to motocykl by nie ujechał metra. Więc albo gdzieś posiałeś albo nie wiem o co kaman. Uwaga - ten element jest wciśnięty do wewnątrz zabieraka i na pierwszy rzut oka go nie widać. Dopiero wewnątrz są ukryte gumowe amortyzatory, albo to co z nich zostało :lol:

Może i posiałem, w takim razie dobry ze mnie rolnik. Ale Kusza no nie pamiętam czy to tam było jak zdejmowałem, a jak już zdjęte było to położyłem w kupie na stole i tak czekało na moment założenia, a jak przyszło co do czego to już tego nie było. To pewnie te wredne szczury taki numer mi wywinęły za to moje ich przeganianie z piwnicy. Tak czy siak mam nowe, no nie do końca bo używka ale jest, a to najważniejsze.

Btw. na pewno by ujechał!! Jako hulajnoga ale zawsze to coś ;p he he he...

podziwoam Twoje zacięcie w kwestii reanimacji potwora

Chwilami sam siebie podziwiam ;p Powiem wam/Ci , że mam tyle przyjemności z robienia moto, że chwilami żałuję iż powoli to wszystko dobiega końca.

Dla tego mam już chytry plan, by składać następnego jak już będę brykał tym :D

Chwilami sam siebie podziwiam ;p Powiem wam/Ci , że mam tyle przyjemności z robienia moto, że chwilami żałuję iż powoli to wszystko dobiega końca.

Dla tego mam już chytry plan, by składać następnego jak już będę brykał tym :D

Też tak miałem jak składałem swoje NSU ;)

Z jednej strony chciałem w końcu jak najszybciej złożyć, odpalić, usłyszeć, poczuć...dźwięk, zapach, wiatr we włosach..

A z drugiej... koniec pięknego rozdziału, wspaniałej układanki :)

Ale co wam powiem to wam powiem, za jakieś +50 lat możliwe, że Twoje wnuki (a może i prawnuki) będą Cię przeklinać chcąc wracać do "fabrycznego oryginału" hyhy :P

mimo wszystko wspaniała robota i czekam na foty z frontu robót :)

Arnelize - skoro tak, to ja na zimęjeśli wszystko dobrze pojdzie mam chytry plan zwiazany z honda cb250.... reflektujesz??

Cholernie miło spedzam czas czytając i podziwiając co robisz ,super super - u mnie w garażu czeka WIATKA (prawie Vespa ) z 58 r. i pomału dostaję natchnienia ,dzięki twoim i Theodora wypowiedziom

Arnelize - skoro tak, to ja na zimęjeśli wszystko dobrze pojdzie mam chytry plan zwiazany z honda cb250.... reflektujesz??

W sensie że chcesz bym pomagał?? Nie wiem czy to wypali bo ze mnie to taki nocny marek, siedzę po nocach i dłubię, jakoś gdy zachodzi słońce mam największą wenę ;p Ale wiesz no chętnie się piszę.

Najnowsze doniesienia z frontu boju :D Filtr stożkowe założone, bo wielu kombinacjach się udało i jestem nieziemsko zadowolony z efektu, pytanie jak będą się zachowywały podczas jazdy i wibracji pracy silnika.

Ciekaw jestem jak wiele trudności przysporzy to Musilemu przy strojeniu mojej bestyjki ;p

I za raz już siadam do elektryki.

Foto:

post-341-1366036126,892_thumb.jpg

post-341-1366036127,0785_thumb.jpg

post-341-1366036127,1899_thumb.jpg

Boa    0

A jak z dojściem do nich :?:

Rozumiem, że takie a nie inne z powodu wizuala :?:

A jak z dojściem do nich :?:

Rozumiem, że takie a nie inne z powodu wizuala :?:

Sprecyzuj trochę bardziej pytanie o dojście, bo nie zbyt rozumiem, czy chodzi Ci o ich wymianę, czy zakup czy co.

Głównie takie ze względu na wygląd, ale także z nadzieja że dadzą trochę więcej niż standardowy filtr mocy. Od strony czołowej można powiedzieć że są one otwarte, co powinno w teori przy jedzie wutaczca więcej powietrza do gaznikow.

Palce pocięte, poparzone, klejące się ale....

ha ha ha... elektryka ujarzmiona :D

Trza teraz ją wcisnąć z powrotem w motounga i będzie super.

post-341-1366036150,8577_thumb.jpg

post-341-1366036150,9756_thumb.jpg

post-341-1366036151,2396_thumb.jpg

Podziwiam cię, niech ci tylko zapału starczy. Dobrze że już bliżej końca niż początku prac.

Trzymam kciuki

Podziwiam cię, niech ci tylko zapału starczy. Dobrze że już bliżej końca niż początku prac.

Trzymam kciuki

Za raz nie będzie miał mi do czego już starczać zapału i kumuluje go na następną długą zimę prac.

Arne byłeś na meetingu?

Niestety nie, musiałem kiblować w pracy, a tak bardzo chciałem przyjechać :/

kiedy wrzucasz wiazke i nastapi pierwsze ospalenia?

Juto w planach wrzucanie wiązki do motunga :D Dziś udało mi się przelutować wtyczki od przełączników, tak się zakręciłem przy tym, że aż do Theodora musiałem dzwonić. Dzięki Theo za pomoc :)

A pierwsze odpalenie planowane na piątek, o ile będę miał olej już.

Tak w ogóle to już w przyszłym tygodniu chciał bym go wystawić na słoneczko i oddać na wszelkiej maści regulacje bo przyda mu się.

nie wiem jak Ty potrafisz wytrzymac bez motonga w taką pogodę

prace nad 2oo dobre sa na zime a niesrodek lata

Stary, ale nie zapomnij nagrać momentu odpalenia. Wszyscy czekamy na filmik. Nie daj plamy.

Spoko będę pamiętał o filmiku, nawet już nagrałem jeden ale chyba was nie interesuje oglądanie filmiku na którym tylko bezpiecznik się spala i nic po za tym ;/

Elektryka mnie pokonała i jestem w rozpaczy, tak jest wszystko posrane że głowa mała.

Znajdzie się ktoś kto by pomógł mi to ogarnąć. Bo jak na razie siedzę sam z tym od dwóch dni i nie daje rady.

Dobra bez łaski sam se dałem radę ;p

No i muszę zacytować Theodora " POTWÓR PRZEMÓWIŁ!"

Dziś wieczorem zapodam filmik.

Dobra bez łaski sam se dałem radę ;p

No i muszę zacytować Theodora " POTWÓR PRZEMÓWIŁ!"

Dziś wieczorem zapodam filmik.

ufff, bo juz sie ubierałem żeby jechac do Ciebie a wiesz czas nie ten, zona w ciazy...... :D :D :D

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.