Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
musieli

996 drobna renowacja

Polecane posty

Niezła machina, bedziesz jeszcze fele malował czy zostaje jedna biała druga czarna?

Uwielbiam tą samą reakcję od wielu lat - fele są już polakierowane proszkowo, tak ma być, to mój znak rozpoznawczy :lol:

Niezła machina, bedziesz jeszcze fele malował czy zostaje jedna biała druga czarna?

Prawda jest taka że Darek nie widzi kolorów i myśli że ma oba koła w tym samym kolorze, a rama jest czerwona :lol:

widziałem na żywo! bella!:)

a spotkanie Teosia! bezcenne!

do tego Nena :) i Ewa:) niektórym to dobrze!

pozdr

Kurcze a już myslałem że ten motocykl to jakis mit ;) :D fajnie fajnie :mrgreen: . Powiedz mi pliz - bo też sie przymierzam do malowania ramy proszkowo - jak z numerami ? Widać wszystko jak należy ?

Numery ramy trzeba zaklepać młotkiem żeby lakier przystał ;-)

Najlepsze, że Darek zrobił sobie na biało koło, które ciężej utrzymać w czystości ze względu na syf z łańcucha. :-)

Ale wyszedł nieźle i nawet te zegary Koso fajnie wyglądają na nim.

Jak to już kiedyś napisałem, ale usunął/ęła to pewien MOD/MODna :)

Jest Piekny, Its Bjutiful ;)

Reszty nie pamiętam...Znaczy w ch..j mi się podoba i żal mi d..pę ściska, że nie stoi w moim salonie. Choć do salonowca mu jeszcze trochę brakuje ;)

Co by nie było, że nic się nie dzieje 8-)

Motocykl - jak przystało na moje 996 - znowu w proszku. "Oblachowanie" idzie do lakiernika w tym tygodniu (mam nadzieję). Fotele do tapicera.

Wreszcie zdecydowałem się na wjazd przedniego zawieszenia SHOWA od 1098, na którym nakręciłem 2 lata temu kilkadziesiąt km. Poniżej zdjęcie niemieckiego "placka" 330mm firmy ABM, który w ilości 2 szt. wjeżdża w miejsce oryginałów. Do tego szukam koła przedniego "nowej generacji" co by wszystko grało od strony technicznej. W połączeniu z wyszabrowanymi z 1098 radialnymi pompami oraz zaciskami monoblock BREMBO będę miał "cęgi" przewyższające obecne potrzeby, ale co się odwlecze to nie uciecze. Plan "sterydowy" na zimę już jest :twisted:

S6004156.JPG

Superaśne :)

Tylko. Jakos tak... Pewnie mi się tylko wydaje ... Ale to przednie koło... Jest takie jakby .... Noo... W innym kolorze niz tylnie.... Tak jakby nie od kompletu ... Nie oszukali Cie w tym Motomaniax ??

:lol:

Widzę że tak jak u mnie na laminatach nie udało sie idealnie spasować czachy z prawym bokiem? A ze mnie sie żeś Pan śmiał :D

Fajnie wygląda to połączenie kolorystyczne - jest konsekwencja w konwencji czerń-biel

Dałeś gołe laminaty czy też są polakierowane?

Owiewki nie pasują idealnie, szczególnie problem na dole - niestety Ricambiweiss jest jakie jest, ale fakt, że jest tanie. Owiewki - żeby było śmieszniej - są w podkładzie 8-) To co położył na nich pan Miecio, to dosyć gruba warstwa fillera + satynowy "budyniowy" podkład - to w efekcie dosyć mocno usztywniło cienki laminat, szczególnie przy linii styku z oryginalną czachą. W porównaniu do Twoich leżą dużo równiej (zobaczysz na żywca), ale to też dlatego że każdą dziurę wierciłem z osobna przy uprzednim przymierzeniu.

jest smak!

kolorystyka kawowa :)

smakowicie

mam nadzieję że na wiosnę się pościgamy:)

No nie powiem Darku że leżą równiej - obecnie mam oryginały bo laminaty pooooooszłyyyyyyyyyyyyy w czasie jazdy

moja propozycja - wzmocnij od spodu miejsca mocowania szybkozłączek - mi tam pękło

najlepiej niech Miecio podklei kevlarem lub carbonem - zagraniczne laminaty mają tak właśnie wzmacniane mocowania

Ostatnie jazdy i przemyślenia skłaniają mnie coraz bardziej do pozbawienia motocykla wszystkiego co zbędne oraz założenia pełnych laminatów... Poprostu na miasto ten motocykl nie nadaje się kompletnie :lol:

może by dzis rundkie trzasnąć po południu?

Moto już stoi bez owiewek, po ostatnim zarzyganiu olejem airboxu... Nawet jak go nie przerobię na torówkę to napewno założę na odmę trójnik z powrotem do wlewu oleju.

widzialem jeszcze opcje z pucha pod zadupkiem ale ja tez dam trojnik, nawet od lutego lezy w garazu

A ja z zaworu odpowietrzenia mam długi wąż i pod siedzeniem filtr stożkowy nasączony olejem do filtrów KN Cały sezon jeżdżę i na kole też sobie nie odmawiam, co jakiś czas sprawdzam i jest git

No dobra, doszedłem do wniosku, że moje milusińskie 996 częściej będzie widywało tor niż ulicę. Co za tym idzie pierwsze modyfikacje poczynione. Przy okazji sprzęt zyskał nowy przydomek (dzięki Theo :lol: ) "Czarny Jurand" - wyjąłem mu oczy co by nie oglądał tego co się dzieje :twisted:

042.JPG

052.JPG

048.JPG

054.JPG

037.JPG

040.JPG

A czy Ty nie miałeś dzisiaj jeżdzić na torze? :twisted:

A tu co widzę? Rozbiórka..! Wstawisz Jurandowi coś w oczodoły? Prezentuje się świetnie. Tylko w tej dziurze na kierce wiatrak dla dzieci zamontować można. :roll: :D

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.