Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
musieli

996 drobna renowacja

Polecane posty

A czy Ty nie miałeś dzisiaj jeżdzić na torze? :twisted:

A tu co widzę? Rozbiórka..! Wstawisz Jurandowi coś w oczodoły? Prezentuje się świetnie. Tylko w tej dziurze na kierce wiatrak dla dzieci zamontować można. :roll: :D

No pogoda dziś nas wyręczyła - cały dzień leje...

A ta pusta sekcja na kierce to miejsce na coś do poganiania innych z radomskiej grupy żenującej :lol:

111.jpg

No dobra, doszedłem do wniosku, że moje milusińskie 996 częściej będzie widywało tor niż ulicę. Co za tym idzie pierwsze modyfikacje poczynione. Przy okazji sprzęt zyskał nowy przydomek (dzięki Theo :lol: ) "Czarny Jurand" - wyjąłem mu oczy co by nie oglądał tego co się dzieje :twisted:

no taaaaa...... a jak ja latałem z dziurami z przodu to było że plaster słoniny i chooy nie torówka :D

Jakoś to tak było "owiewki torowe to nie te z których się wyjmuje lampy..."

8-)

Dziwny ten 996 Dark... :D będzie przed czym uciekać !!

Tylko kamer brakuje w tych dziurach :lol:

kiedy u mnie widziałeś kamerę w jakiejkolwiek dziurze zboczeńcu?? Poza tym "Mr kultura techniczna" to nie jest dziura tylko "otwór" :P

Z tą "niepełnosprawną" jedną kierownicą to jak prawdziwy Jurand. :D

No dobra, doszedłem do wniosku, że moje milusińskie 996 częściej będzie widywało tor niż ulicę. Co za tym idzie pierwsze modyfikacje poczynione. Przy okazji sprzęt zyskał nowy przydomek (dzięki Theo :lol: ) "Czarny Jurand" - wyjąłem mu oczy co by nie oglądał tego co się dzieje :twisted:

no taaaaa...... a jak ja latałem z dziurami z przodu to było że plaster słoniny i chooy nie torówka :D

Tylko krowa nie zmienia zdania - czy jakoś tak to było :D o ile tam mówiłem, to było nie fair.. Tak naprawdę to albo zostaną wykonane wkładki w miejsca otworów (bo nie ma nic w gotowym aftermarkecie) albo pójdzie Ricambi. A tka BTW - Krenciu, masz jeszcze może ten tył monoposto? ;)

ja nie dosc ze mam zadupek monoposto Ducati Performance to mam i czachę DP - wsio torowe - i nie sprzedam

Oryginały juz pospawane, i pomalowane na ulice, a na tor? komplecik laminatów bocznych czeka na lakierowanie :D

nie stac mnie narazie na drugie moto, poza tym 748 nie jest demonem mocy wiec bede musiał dzielić jedno moto pomiedzy tor i ulicę :D

my tu pitu pitu... a co z weekendem na desce?

Dark widzę otrzymał milion naklejek zamiast crashpadów :lol: niezła myśl :lol:

No nie no wszystko po kolei :D A Ty wiesz ile dzięki tym naklejkom mam mocy? :lol:

No nie no wszystko po kolei :D A Ty wiesz ile dzięki tym naklejkom mam mocy? :lol:

:shock: Już ostatnio z mniejszą ilością naklejek mnie łyknął, to teraz będzie nawet Thełosia wciagać zanim jeszcze odkręcisz :lol:

:shock: Już ostatnio z mniejszą ilością naklejek mnie łyknął, to teraz będzie nawet Thełosia wciagać zanim jeszcze odkręcisz :lol:

To są naklejki voodoo co by odstraszać "zielone" - oczywiście co by nie latać w zielone :lol:

Wstepniak pod crashpady gotowy - szpilka i podstawki R&G od kompletu crashpadów dedykowanych do monstera starego typu (szpilka 10mm) + tulejki 10mm na szpilkę pod stalowe konsole.

2012-03-10-157.jpg

A akumulator do plecaka :lol:

Problem rozwiązuje bateria mniejszego gabarytu. U siebie zakładałem 10Ah i "pasiło". ;)

OKej - kraszpole zamontowane :D

Standardowy aku jaki idzie do nowszych konstrukcji Ducati załatwił sprawę, tylko przybrał pozycję taką jak w 749/999 - na boku :lol: Jak się okazało jest w stanie zakręcić piecem w starym poczciwym 996. O różnicy w wadze aku przez grzeczność nie wspomnę ;)

2012-03-27-175.jpg

2012-03-27-179.jpg

fajnie wyszło, trytki rządzą :D

Dzięki. Bez trytytek Ducati nie chce nawet odpalić... :lol:

Chyba nie muszę wspominać czyja bateria zatargała 996? :twisted:

Załączam najświeższe zdjątko z Radomia. Tak wygląda teraz, na polkrencikowej tylnej feldze prezentuje się całkiem fajnie ;)

BTW - zmierzamy z jurandem ku lepszemu, kilka fantów już zalega w warsztacie - idziemy w jedynym słusznym kierunku :D

2012-03-28-182.jpg

2012-03-28-185.jpg

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.