Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Luqas1

Monster - tarcze sprzęgła - ile?

Polecane posty

Mam problem dotyczący sprzęgła w Monsterze 900 rok 2001:

- zakupiłem moto z dość rozkompletowanym sprzęgłem i moje pytanie polega:

- ile jest tarcz sprzęgła i ile przekładek stalowych?

- w jakiej kolejności powinny byc założone ?- zaczynając od tarczy dociskowej sprzęgła

- jaki kosz i tarcze dociskową sprzęgła zakupic najlepiej ? jakies sugestie ? może coś sprawdzonego w dobrej cenie?

Pytanie może banalne ale stawiam je dlatego, że ilu znajomych tyle wersji (a nikt ducati nie posiadał/nie posiada)- więc zwracam się tutaj do ludzi znających temat...

Tu się raczej dowiesz wszystkiego oswoim dziwnym wynalazku :lol:

Ja wymieniałem przy swoim i koszt to ok.800zł za tarcze i przekładki co wychodzi że jakieś 100 za sztukę o ile pamiętam ;) bo pózniej się pogubiłem w kosztach kiedy doszedł kosz,wysprzęglik i wodzik :D

mam nadzieję ę nie sugerujesz się tym że wydaje dziwne odgłosy jak by się miało zaraz rozsypać hehe ;)

Wodziki są w skrzyni biegów. W sprzęgle jest popychacz. :idea:

Wodziki są w skrzyni biegów. W sprzęgle jest popychacz. :idea:

A no możliwe całkiem tak nazwał go pewien mechanior :D ten pręt który idzie od sprzęgła przez silnik i do wysprzęglika(pompy sprzęgła)

Tak przy okazji to polecam sprawdzić te pozostałe elementy aby uniknąc w przyszłości dodatkowych kosztów bo wszystko muśi grać bez żadnych zakłuceń.. wrażliwe chyba to skubaństwo takie :D Wyrylany kosz wyruchał łożysko na tym prencie który zaś dosłownie starł się i wbił w pompe jak wyostrzony ołówek heh !

Wszystko już zamówione i czekam na przesyłke... Musze wymienić praktycznie całe sprzęgło - zostawiam chyba tylko zabierak, poza tym to od oringów na wałku po talerzyki sprężyn... Ale ma wszystko grać, a raczej klepać jak w Ducati :twisted:

Tak na marginesie: znalazłem dobry sklep w niemczech: https://shop.strato.de/epages/15495490. ... Categories

Mają cały asortyment klamotów do ducati - nawet mieli na stanie kilka naprawde drobnych części do wnętrzności silnika - a myslałem, że z tym będzie problem (w polskich salonach był...)

witam mam problem z moim sprzegiełkiem moze ktos powiedziec jaka długosc powinien miec popychacz sprzegła mój problem polega na szczelinie ok 2 mm miedzy dociskiem a ostatnia przekładka tarcze sprzegła nie sa w najgorszym stanie :roll:

witam mam problem z moim sprzegiełkiem moze ktos powiedziec jaka długosc powinien miec popychacz sprzegła mój problem polega na szczelinie ok 2 mm miedzy dociskiem a ostatnia przekładka tarcze sprzegła nie sa w najgorszym stanie :roll:

A masz je wszystkie?? Może sprężynki są już fe??

Opisz sprawę tak jak mi to przedstawiłeś, bo z tego opisu na forum nic nie wynika.

I wydało sie skąpy włoch przed sprzedaza wyjoł sportowy docisk sportowy tłoczek po drugiej stronie silnika a akcesoryjny popychacz zostawił jest róznica dł 2 mm dzieki theodor za rozmowe naprowadziłes mnie zaczołem analizowac zdjecia z ptrzed zakupu i wszystko wyszło na jaw pozdrawiam niedługo dodoam zdjecia mojego monstera z przed i po naprawie tzn spaleniu :mrgreen:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.