Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
kermit29

s2r 800 2007r. dosyć często gaśnie na wolnych obrotach.

Polecane posty

Nie to zebym komukolwiek napedzal klientow, ale czy z uzywanym autem czy motocyklem - mimo papierow pelen przeglad z wymiana plynow i czesci eksploatacyjnych podlegajacych wymianie - no chyba ze w trakcie wyjdzie ze faktycznie nie trzeba.

Odstepstwem od tej reguly jest zakup od zaufanej osoby, kiedy dobrze znamy stan pojazdu. Lepiej wydac na zapas, niz pozniej wydac znacznie wiecej.

Oczywiscie moge sie mylic...

Nie mylisz się, przy kupnie trochę się podpaliłem :twisted: gość powiedział, że jest pełen serwis. Obecnie trochę się uspokoiłem bo ciśnienie wróciło do normy ( 10 bar ) :roll: lecz to co zobaczyłem pod pokrywami pasków - szok :shock: :o no i jak myślicie, co tam ciekawego zaobserwowałem :?: zwaliło mnie z nóg, szczena opadła :evil:

Strzępy ledwo trzymających się pasków do czego doprowadziły uszkodzone łożyskowania rolek i/lub złe napięcie pasków.

Widzę, że Theodor to przerabiał ;) ( znachor ) luz pomiędzy rolką/pasek wynosił ponad 1cm :shock: leciutko podnosząc pasek palcem. Można było paski zdjąć bez odpuszczania napinacza :o Nieźle cooooooooo :roll:

Dobrze że nic się nie stało. Niemniej z paskami zębatymi jest tak samo jak z łańcuchami napędowymi. Bardziej im szkodzi zbyt mocny naciąg niż za słaby.

Oczywiście zawsze powinny być napięte prawidłowo.

Boa    0

Co tu się dziwić :?:

Mój 600SS jeździł od 2000-2009 na jednych paskach... 9 lat :!: :!: :!:

Ale właściciel powiedział, że mogę spokojnie wracać nim do domu (~45km), bo zrobione mają ledwo 6kkm a wymiana jest przecież co 20 :lol: :lol: :lol:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.