Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
kartofel23

PROBLEM Z BAKIEM

Polecane posty

Hej. czy ktos z Was moze mi doradzic co mam zrobic z peknietym bakiem od spodu. Bak jest z tworzywa i lekko sie przetarł od ramy, przy jezdzie paliwo psika na mnie. Czym to skleic? Ktos mi mowił ze poksyliną albo żywicą, czy to dobry pomysł? Drugie pytanko dotyczy tego szkiełka przez które widac olej w silniku, czy da sie go kupic i jak fachowo sie nazywa i jak go wymienic? moje jeat pekniete. Trzecie pytanko dotyczy liczników, widziałem ze po przekreceniu kluczyka w Waszych monsterach wskazówki leca do maxa i potem wracaja u mnie sie tak nie dzieje. Wiecie dlaczego? Czwarte pytanko to problem z obrotami, moj monster ciagle gasnie na skrzyzowaniach tak jakby obroty były za niskie. Dziekuje z gory za pomoc. Pozdrowienia dla Wszystkich!!!!

1. najrozsądniej by było żywicą.

2. Jak usłyszałem sam, koszt około 60 zł i takie cuda to u Musieliego.

3. Jak masz licznik prędkościomierza na linkę to jak ma Ci lecieć do góry skoro stoisz w miejscu? ;p

4. Regulaja gaźników/zaworów, albo elektryka.

Więcej danych o moto podaj, bo tak to w ciemno se można strzelać.

I poczekaj na wypowiedzi jeszcze innych bo jam to jest taki sobie dłubacz.

ja tez taki dłubacz ale chętnie pomogę :D

1. bak najlepiej oddaj do pospawania, tam gdzie kleją plastiki - bedzie Cie to kosztowalo pewnie z 50pln. w wwa dobrze spawaja na radzyminskiej. jezeli koniecznie chcesz sam, to zadna poxilina tylko zywica i mata. tylko najpierw porzzadnie odtłuść

2. to sie nazywa oko - nie wiem czy fachowo czy kolokwialnie

3/4 jak wyzej

pozdrawiam

no dzieki chłopaki, sam tez tak myslałem zeby skleic to zywica lub oddac do spawania. Czekam na wiecej informacji..Jesli chodzi o licznik to chodziło mi o to ze widziałem ze po przekreceniu kluczyka w stacyjce zapalaja sie kontrolki i wskazówki lece na maxa i opadaja. Dzieki i pozdrawiam:)

no dzieki chłopaki, sam tez tak myslałem zeby skleic to zywica lub oddac do spawania. Czekam na wiecej informacji..Jesli chodzi o licznik to chodziło mi o to ze widziałem ze po przekreceniu kluczyka w stacyjce zapalaja sie kontrolki i wskazówki lece na maxa i opadaja. Dzieki i pozdrawiam:)

Dokładnie nie wiem jak to jest rozwiązane < bo u sienie nie mam licznika > ale podejrzewam że masz mechanicznie napędzany licznik to tylko taka siła może go poruszyć czyli ślimak który jest przy przednim kole i to siła jest przenoszona linką do licznika, przy elektrycznym mechanizmie by był przy przekręcaniu kluczyka test liczników.

Najprościej by było jak byś poczytał w manualu, tam masz wszystko opisane.

czy ktos ma jeszcze jakieś pomysły co do niskich obrotów i do tego nieszczęsnego baku? Szczerze w Dublinie mam problem z odszukaniem firm które spawają plastiki, wiec bede musiał poradzic sobie sam. Dzieki pozdrawiam...

Witam. Modyfikacje estetyczne trwają i pojawia sie kolejny problemik :-| Jakiś czas temu dolałem do pełna benzynki, dzis poszedłem do garażu by pozakładać nowe dodatki i... Czuje zapach benzyny! Okazało się że w baku, w jego spodniej części jest jakaś nieszczelność. Wprawdzie nie leci  z niego jak z kraniku, ale pozostawione pod nim papierowe reczniczki (miejsce gdzie są do niego zamontowane te elementy na których opiera sie o ramę oraz gdzie znajduje sie filtr powietrza) były wyraźnie nasiaknięte benzyną. Z samego przodu baku, w okolicach stacyjki, od spodu zaczeła odłaźić farba (niczym folia). Mam pytanie, ktos miał juz podobny problem? Latałem cały sezon, nic. Teraz moto odstawione do garażu, porozbierane a tu taki zonk. Dodam ze bak w S2R jest z tworzywa!!!! Myslałem ze tak jak w mojej starej 600ce jest metalowy :) jednak tam gdzie schodzi farba wyraźnie widać tworzywo. Raczej nie panikuję bo zdaje sobie sprawe ze wystarczy to skleić a wpierw zlokalizować miejsce gdzie powstała nieszczelność. Prosze jednak o jakieś rady lub propozycje dotyczace owej nieszczelności. Żadnej gleby nie było, sam z siebie se gdzieś pękł? Ewentualnie prosze o propozycje do kogo podesłać bak by został naprawiony :) Estetyka mogę się zajmować, klejenie i ewentualne malowanie które można by było przy okazji zrobić chcę zostawić fachowcom. 

Mi ciekło przez przekręcony gwint przy tych plastikowych odbojach, które opierają się na ramie.

Tapatalknięte

No u mnie to troche "grubsza" sprawa bo reczniczek na AIR BoXie tez był nasiąknięty benzyną. Tak sobie teraz myśle, zna ktoś może jakąś firme lub kogos kto by mi bak z carboniku strzelił?! 

Może ktoś wie czy ewentualna naprawa (klejenie itd) wiąże się z koniecznością lakierowania? Pytam bo rozważam różne opcje ( priorytetem jeszcze wczoraj były ZARDy) i musze fundusze rozplanować.

Łukasz carbonpr nie zrobi Ci zbiornika. Musisz szukać po necie, bo to drogie cacko.

Swoją drogą ciekawe co uszkodziło zbiornik. Czyżby wbił się w stacyjkę? Wrzuć z ciekawości zdjęcie zawiasy i blachy na ramie gdzie jest mocowany.

musieli OK, postaram się zrobic foty ale to już chyba nie dzisiaj. Trzy godziny w garazu który niestety nie jest ogrzewany zrobiły swoje. Nie chce mi sie już dzis z domu wychodzić, heh. Czy dobrym pomysłem było pozostawienie benzyny w baku czy lepiej ją zlać? Podłozyłem folie i ręczniczki, moto poprzykrywane. Sam jestem ciekaw co mogło bak uszkodzić, choć jak wspomniałem nie leje sie z niego tylko gdzies delikatnie cieknie.  Jutro i tak bede dzwonił jak coś, w wiadomej sprawie :) Co do baku z carbonu, wiem ze tanio nie bedzie ale moze to jest ten moment na powazniejsze i kosztowniejsze zmiany ;) Potem powoli reszta pierdółek.

Edytowano przez xyntR

Ja bym się pokusił o deal z wwk - lepszy cały niż klejnoty zbiornik. I tak masz lakierować bo ma być u Ciebie bez paska. A ten dziurawy zawsze możesz sprzedać i odzyskać coś.

No racja, już pytanko poszło:) Jednak wiesz, jesli by ktoś bak z carbonu wykonał to... Tłumiki poki co se zaczekaja bo i tak tytanowe a ja zrobie wjazd z carbonowymi elementami wszedzie gdzie sie da właczając w to potem ZARDy  :twisted:  Wizja nie tania ale jakas taka bajeczna mi sie wydała ;) Szkoda ze RAD sie zawinął, z tego co wiem mieli jakis zbiornik który do monstera by przypasował.

istnieje możliwość "spawania" plastiku, robią tym sposobem zderzaki i lampy samochodowe...

Naprawdę zdecydowałbyś się na "transportowanie" paliwa nad gorącym silnikiem w pospawanym "plastikowym" zbiorniku??? Mnie osobiście nie stać na takie ryzyko.

Hmm... Tak. Bo nawet mocne uderzenie w spawane miejsce, nie powoduje jego ponownego pęknięcia w tym samym miejscu, a w innym... Wszystko pod warunkiem dobrze wykonanej roboty...

Co do baku to, bedzie nowy od forumowego kolegi. Jeśli chodzi o spawanie, zobaczę co z tym starym począć, może faktycznie dam gdzieś do pospawania co by mieć zapas odnośnie niewyjaśnionych niespodzianek. Poważnie cały czas mnie męczy co sie mogło stać że po 2 miesiącach garażowania nagle zaczął przeciekać. Ducat się wku... że garaż nieogrzewany i... :evil: No nic, przynajmniej mam kopa do poważniejszych zmian stylistycznych :twisted:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.