Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
martini

problem z rozrusznikiem...??

Polecane posty

Moj kłopot polega na tym iz:

odpalajac moto po kilku dniowym postoju, rozrusznik nie przestaje krecic po zwolnieniu przycisku, a moto i tak nie odpala...

musze wtedy wylaczyc zaplon kluczykiem, kolejny raz odpalam i znowu sie zacina... i piluje nie milosiernie mimo zwolnienia przycisku rozruchu, startuje z regoly za trzecim razem, nie jest to nagminne ale zdazylo mi sie juz 3x, a moto mam 3tyg.

Co zrobic z tym "wybrykiem"??

Rozrusznik się nie zacina. W Twoim moto jest "asystent odpalania". Rozrusznik bedzie kręcił aż silnik nie zapali i nie osiągnie danych obrotów. Problem tkwi w zimnym rozruchu a nie rozruszniku.

O i właśnie stałem się mądrzejszy o tą wiedzę...

Dziękuje!

A czy ktoś orientuje sie co z zegarami???

A mianowicie, po każdym zatrzymaniu pracy silnika, wyłączeniu zapłonu, kasuje mi się TRIP-licznik dzienny... :(

Wiec sami rozumiecie moje rozczarowanie, gdy chce sprawdzić ile przeleciałem po całej trasie, ale zapomniałem że w czasie wycieczki zatrzymałem się i podziwiałem pijąc soczek jak inni podziwiają moje dark moto... :P tak, tak, próżność wiem ale sami wiecie...

Jest na to sposób by Trip sie nie kasował??

Czy wy też tak macie w swoich moto (to normalne?), czy to tylko ja mam peszka z tym TRIPem...

Proszę o info jak jest u was i czy coś można z tym zrobić...

Coś jest nie tak skoro kasuje się TRIP. Moim zdaniem spada zbyt nisko napięcie akumulatora i dlatego resetują się zegary.

Darku, ale czy gdyby spadło napięcie do tego stopnia że by wykasowało tripa, to moto by odpalało bez problemu??

druga sprawa ze kolega pisał że nawet krótkie zatrzymanie resetuje tripa

Spadek napięcie na instalacji nie musi być związany ze spadkiem napięcia samego akumulatora.

I pytanie czy licznik TRIP kasuje się przy właczaniu zapłonu czy przy próbie uruchamiania?

Jak w wielu przypadkach to trochę zgadywanka nie mając dostępu do motocykla.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.