erwinf 0 Napisano Maj 16, 2010 Od kilku tygodni zastanawiam się nad zakupem nowego moto. Mój wybór padł na monstera 696. Jednak nurtuje mnie jeden aspekt użytkowy. Chodzi mi o turystykę motocyklową. Czy monster nada się do dłuższych wypadów z pasażerką za miasto co jakiś czas. Czy są dostępne jakieś akcesoria aby usprawnić jego walory turystyczne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Maj 16, 2010 Mnie również miło Cię poznać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Maj 16, 2010 najpierw dziendobry w powitalni potem napisz cos o sobue potem pytaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
erwinf 0 Napisano Maj 16, 2010 Oj przepraszam za mój brak kultury:) wybaczcie, witam wszystkich i pozdrawiam serdecznie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Maj 16, 2010 nie nie nie! jest odpowiedni dzial w którym ładnie odpowiemy Ci dzieńdobry...:) viewforum.php?f=130 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa 0 Napisano Maj 16, 2010 Od kilku tygodni zastanawiam się nad zakupem nowego moto. Mój wybór padł na monstera 696. Jednak nurtuje mnie jeden aspekt użytkowy. Chodzi mi o turystykę motocyklową. Czy monster nada się do dłuższych wypadów z pasażerką za miasto co jakiś czas. Czy są dostępne jakieś akcesoria aby usprawnić jego walory turystyczne? Hmmm... Po pierwsze, zdefiniuj 'dłuższy wypad'. Ile to jest? 200 km, 500 km dziennie? Tylne siodło nie jest złe (wiem, jechałam), ale co do odczuć konkretnej osoby trudno wyrokować. To jest raczej sprzęt do miasta, ale ja na przykład uparłam się, żeby jechać nim do Włoch i pojadę :D Co do akcesoriów - są do niego tank bagi, sakwy, kufry Givi i Kappy. Dobierać te akcesoria trzeba tak, żeby pasażerce wygodnie było wsiąść i zsiąść - przy takim na przykład kufrze może być kłopot. Jeśli jednak masz na myśli wypad jednodniowy typu 200 km w jedną i 200 w drugą stronę, kiedy zabieracie ze sobą niewiele rzeczy - to spokojnie, Monster się sprawdzi. Jeśli chcecie jechać we dwójkę dokoła Europy - może być bardzo ciężko.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
erwinf 0 Napisano Maj 17, 2010 Po pierwsze, zdefiniuj 'dłuższy wypad'. Ile to jest? 200 km, 500 km dziennie? Nie zdefiniowałem tego bo to może być 100 km, może być też 300 w jedną stronę. Co do osób powiedzmy "podróżujących" to powiedzmy, że nie powinno chyba być też ciasno, ja mam 173 cm moja dziewczyna 160. jeśli chodzi o monstera to powiedzmy że się uparłem bo za wielkiego wyboru nie ma. nie chce już nic japońskiego choć zdaje sobie sprawę, że w ofercie "japończyków" znalazłbym coś dużo bardziej uniwersalnego. Myślałem też o BMW F800R i Aprilii Shiver, ale jak postawić te moto obok Monstera to są poprostu brzydkie jak dla mnie. Moto Guzii ma piękne Griso 850 ale jest duży i ciężki a pewnie nie wiele wygodniejszy. Triumph ma Bonneville'a ale gdy zobaczyłem jakość wykonania niektórych elementów to sie przeraziłem. Tak więc to musi być Monster Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Maj 17, 2010 zacny wybór a nie myslales o mniejszej multi? moze nie za piekna, ale super wygodna zwlaszcza na 2 osoby Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Maj 17, 2010 Jeśli jednak masz na myśli wypad jednodniowy typu 200 km w jedną i 200 w drugą stronę, kiedy zabieracie ze sobą niewiele rzeczy - to spokojnie, To na taką trasę zabiera się coś więcej niż dokumenty? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
erwinf 0 Napisano Maj 17, 2010 a nie myslales o mniejszej multi? moze nie za piekna, ale super wygodna zwlaszcza na 2 osoby Multistrada zdecydowanie nie, po pierwsze mój wzrost, lubie gdy się już zatrzymam mieć kontakt obiema stopami z podłożem, po drugie wygląd, po trzecie chce mieć jednak coś nieco mocniejszego :D Może jak wyjdzie nowa Multi z mniejszym silnikiem pomyśle... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Maj 17, 2010 a nie myslales o mniejszej multi? moze nie za piekna, ale super wygodna zwlaszcza na 2 osoby Multistrada zdecydowanie nie, po pierwsze mój wzrost, lubie gdy się już zatrzymam mieć kontakt obiema stopami z podłożem, po drugie wygląd, po trzecie chce mieć jednak coś nieco mocniejszego :D Może jak wyjdzie nowa Multi z mniejszym silnikiem pomyśle... Na poczatek zaznajom sie z modelami ducati. Chcesz coś mocniejszego i wybierasz 696??? Nikogo nie obrażając, to jest moto do nauki jazdy. Uważasz ze multi 1000 czy 1100 jest słabsza? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
erwinf 0 Napisano Maj 17, 2010 Uważasz ze multi 1000 czy 1100 jest słabsza? ;) liczyłem, że może niedługo pojawi się multi 796. Chcesz coś mocniejszego i wybierasz 696???Nikogo nie obrażając, to jest moto do nauki jazdy. bardziej interesowałby mnie monster 796, ale dopiero co pojawił się na rynku a tyle kasy nie mam. co do mocy, monster 696 jest ok. 15KM mocniejszy od małej multi i lżejszy więc różnica będzie chyba... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gajos 0 Napisano Maj 17, 2010 Przede wszystkim Multi wcale nie jest duza. Ja mam 174cm wzrostu i spokojnie stopami na ziemi stoje. Nie mowie o Multi 620 tylko 1100. Ten motocykl wyglada na wielki ale tylko na zdjeciach. Na Twoim miejscu (jesli od razu zakladasz podroze we dwoje) szukalbym Multi 1000 (1100 juz wyzszy pulap cenowy). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
erwinf 0 Napisano Maj 17, 2010 może zamknijmy temat multi bo ona mnie nie interesuje. temat dotyczy monstera i ewentualnej turystyki na nim. żebyśmy się zrozumieli, niedługo przeprowadzam się w okolice jeleniej góry. motocykl głównie będzie jeździł po mieście i na krętych podgórskich drogach. ale tak z góry zakładam podróżowanie we dwoje, ale głównie będę jeździł sam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Maj 17, 2010 Stary jak jesteś uparty i będziesz kochał swoje moto to nie ważne co to jest a i na koniec świata nim pojedziesz, a jak nie będziesz miał wyjścia to i w reklamówki z warzywniaka się spakujesz. Bierz monstera bo widać po tym co piszesz, że ta turystyka to taki dodatek a w Potworze jesteś już zadurzony po uszy. Co do akcesoriów pełno tego masz. Jak już wyżej zostało wymienione. Tylko powiedzmy sobie szczerze, że na jednodniowy wypad to bierze się gacie i skiry na zmianę, a to wepchniesz nawet pod siodło tam gdzie jest skrytka na narzędzia < komplecik ampuli > Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafi-r 0 Napisano Maj 17, 2010 Ależ Wy jesteście pomocni!!! Najpierw wysłaliście chłopka do powitalni, a potem nie odpowiadacie na jego pytania, no może po za Ewą. Powiem tak 696 nie jest może motocyklem turystycznym ale spokojnie we dwójkę możecie wybrać się nad morze czy w góry. Jasne nie osiągniesz we dwójkę wysokich prędkości ale to nawet bezpieczniej. Co do samej jazdy jest to motocykl wręcz rewelacyjnie prowadzący się dlatego często polecany na pierwsze moto lub dla kobiet. Akcesoria tak jak napisala Ewa jest wszystko, na zbiornik, na tył na boki. Jeśli nie masz środków na większego Monstera to 696 z czystym sumieniem polecam. Wpadnij na nasz desmomeeting tam zobaczysz cały przegląd Ducatów i będziesz mógł pogadać z ludźmi którzy jak np. Madi na 696 przyjadą z daleka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
erwinf 0 Napisano Maj 17, 2010 Powiem tak 696 nie jest może motocyklem turystycznym ale spokojnie we dwójkę możecie wybrać się nad morze czy w góry.Jasne nie osiągniesz we dwójkę wysokich prędkości ale to nawet bezpieczniej. Co do samej jazdy jest to motocykl wręcz rewelacyjnie prowadzący się dlatego często polecany na pierwsze moto lub dla kobiet. Akcesoria tak jak napisala Ewa jest wszystko, na zbiornik, na tył na boki. Jeśli nie masz środków na większego Monstera to 696 z czystym sumieniem polecam. Wpadnij na nasz desmomeeting tam zobaczysz cały przegląd Ducatów i będziesz mógł pogadać z ludźmi którzy jak np. Madi na 696 przyjadą z daleka. dzięki za pomoc :D no to jestem już zdecydowany... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Maj 17, 2010 Powiem tak 696 nie jest może motocyklem turystycznym ale spokojnie we dwójkę możecie wybrać się nad morze czy w góry.Jasne nie osiągniesz we dwójkę wysokich prędkości ale to nawet bezpieczniej. Co do samej jazdy jest to motocykl wręcz rewelacyjnie prowadzący się dlatego często polecany na pierwsze moto lub dla kobiet. Akcesoria tak jak napisala Ewa jest wszystko, na zbiornik, na tył na boki. Jeśli nie masz środków na większego Monstera to 696 z czystym sumieniem polecam. Wpadnij na nasz desmomeeting tam zobaczysz cały przegląd Ducatów i będziesz mógł pogadać z ludźmi którzy jak np. Madi na 696 przyjadą z daleka. dzięki za pomoc :D no to jestem już zdecydowany... Erwin nie kupuj Ducati! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
faza 15 Napisano Maj 17, 2010 Się nie nadaje i kropka.Kobietę wyszarpiesz i tyłek jej odpadnie po wspomnianych 100 km.Pewnie są także inne opinie ale fałszywe :D .No i witam Cię serdecznie w tym dziale i w tym przesympatycznym gronie :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Maj 17, 2010 no bo ducati to wloskie padło - :"D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geni 0 Napisano Maj 18, 2010 No i do tego Ducati w moim wypadku jest brzydkie, nie powinienem dać rady na nim pojechać, bo niby jakieś duże, aaaa i jeszcze mam litra słabszego od 696. Karrramba, jak ci włosi człowieka zaskoczyć potrafią ;) . kupuj sobie chłopie co chcesz - miłego turlania się na 696 - :D . Na MT-03 dajesz radę, to i na 696 dasz, a na pewno parę koników mocniejszy sprzęt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Maj 18, 2010 kupuj sercem nie rozumem :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
erwinf 0 Napisano Maj 18, 2010 w zasadzie to wystarczy mi żeby bylo na nim choć troszke więcej miejsca niż na MT-03. wtedy bedzie OK :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa 0 Napisano Maj 18, 2010 Na MT-03 dajesz radę, to i na 696 dasz, a na pewno parę koników mocniejszy sprzęt. Parę ???? MT-03 to 48 KM, a Monster to 80 ! I to w V-ce... :) Będzie czuć różnicę, oj będzie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geni 0 Napisano Maj 18, 2010 No dobra - parę par koników więcej ;), w V-ce - zapiernicza i zmienia charakter. Zobacz, co zrobiło z Jankiem na youtube - ZŁO w czystej postaci :lol: . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach