Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
mxwulkan

Sprzęgło ST4

Polecane posty

Sprzegło w moim ST4 napierdziela niemiłosiernie ,koledzy z forum tez stwierdzili że za głosno chodzi.

Co moze byc przyczyna?

Wyciagnołem tarczki ,przekładk i praktycznie niema różnicy.Nadal słychać głośny metaliczny stukot

Ma moze ktos schemat sprzęgła do ST4

mechanicy są na wdw

więc pewnie nikt nie odpowie do 20 -ego

nie wydaje mi się żeby był problem zez sprzęgłem

może jest stalowe i dość mocno napierdala

jak będziesz miał sekundo i minuto

podjedzie się do maćka w poznaniu

i posłucha powie co i jak

saluti EKaGini - chapter ducatini

klausini

Przeniesienie napędu w tych silnikach jest na realizowane na przekładniach o prostych zębach. Stąd ten charakterystyczny klekot nawet po wyjęciu tarcz. Trudno nie osłuc$#$#ąc silnika stwierdzić czy pracuje prawidłowo.

Druga sprawa to silnik pracujacy nierówno na biegu jałowym zawsze bedzie głosniejszy mechanicznie. Może tu tkwi problem.

Jak w wielu przypadkach forumowych to zgadywanka.

A jak w czasie jazdy ?

Słychać stukanie (oczywiście powyżej 3000rpm) ?

Pewnie przesadzam z tym sprzeglem ale dla mnie nie jest to normalne:)

Musze posluchac inne ST4

Tylko czy w mojej okolicy jest jakis?

A moze ktos na ST4 wybiera się na zlot do Skalmierzyc http://www.iskraskalmierzyce.pl/

Jezeli tak to prosze o info napewno pdjade posluchac innego ST4

Dzięki joe_bar

Nie wim jak w innych ducatach,ale sluchałem sprzegła 748 benona i mi sie podobało takie przytłumione fajne.Umnie jest metaliczn napierdzielanie.

U mnie w ST2 są duże właśnie te luzy. Kosz stalowy, tarcze jeszcze stalowe. Napierdziela ostro, nie ślizga się, popychacz cały. Przyzwyczaiłem się i jeżdżę na nim póki co. Piszę póki co, bo elementy cierne na tarczach już są nadmiernie zużyte, a nie chcę żeby mi zaczęło się coś dziać gdzieś w drodze. Te tarcze są jeszcze oryginalne. Mają nakulane z 50.000 km...

pozdr

Póki się nie ślizga to w czym problem?? u mnie też jak na mój gust głośno stuka, ale chyba tak ma być.

Biegi wchodzą bez problemu, nic się nie ślizga, to jeździć, chyba taki tego urok.

Rozebrałem sprzęgło .Tarczki juz mają troche luzu miedzy koszem.Odpalilem bez tarcz i przekladek tak samo napierdziela.Pewnie tak ma byc:)Na koszu i zabieraku zero luzu.

Zamówiłem nowy zestaw tarcz i przekladek tragedzi nie ma 350 zeta za kpl.Ciekawe jak z terminem powiedzieli, że powinno w ciagu 48h być.

Daj znać co i jak po naprawie. Mój też daje nieźle po uszach na wolnych. Ale tylko na wolnych. Od 2000rpm już nie słychać sprzęgła tylko motór :). Nic się nie ślizga z biegami też no problem, tyle że właśnie "stuka" ale w sumie to ST więc może musi STukać...:):)

Mineło 14 dni od zamówienie tarcz z przekładkami i <font color='red'>[desmo]</font> nic jeszcze nie przyszło.

Ale tak to jest jak sie całość zapłaci.Maja klienta w d.....

Jak wszystkie serwisy Ducati tak działaja to nie dziwie się,że ludzie omijają tą marke motocykla.

Mineło 14 dni od zamówienie tarcz z przekładkami i <font color='red'>[desmo]</font> nic jeszcze nie przyszło.

Ale tak to jest jak sie całość zapłaci.Maja klienta w d.....

Jak wszystkie serwisy Ducati tak działaja to nie dziwie się,że ludzie omijają tą marke motocykla.

zawsze pozostaje germański ebay-szybko i bezproblemowo

Przełozyłem tarcze z przekładkami i jest super:)

Juz nie napierdziela tak metalicznie.Klekocze ale tak fajnie głucho.Wczoraj nawinołem 400 km i zaczyna mi sie podobać,tylko troche za mocno grzeje tylny cylinder.Jaja ugotowane na twardo.

Musisz szybciej jechac

Jaja mają lepsze chłodzenie (tylny cylinder oczywiście też) :twisted: :D

jaja to trzeba smarować ochronną warstwą smalcu lub codziennie poddawać odnowie biologicznej. Innego wyboru w przypadku ducati nie ma

Dla osłony jaj warto jeździć w skórzanych spodniach :mrgreen: nie grzeje aż tak jak w jeansach.

P.S. Niestety od takich motocykli faceci mają problem z robieniem dziećmi :oops:

co ty gadasz ja mam dwóch desmoterrorystów ale na wiecej się nie zanosi bo to samobójstwo :lol: , ale z tym grzaniem w jaja to święta prawda nie jeżdże w jeansach

... faceci mają problem z robieniem dziećmi ...

Oj oj (!) o jakim robieniu dziećmi piszesz? :shock:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.