Filippo 0 Napisano Czerwiec 9, 2010 Witam Jak w temacie, szukam Monstera, tylko nie wiem jakiego? Czy z wtryskiem? Czy na gaznikach? Jaka pojemność jest lepsza, czy 600 czy 750 albo 900 i najwarzniejsze czy monstery na wrysku(te nowsze z 2002r) żadziej sie psują? z góry dzieki za odpowiedz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Czerwiec 9, 2010 Witaj A kto powiedział że monstery się w ogóle psują? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Filippo 0 Napisano Czerwiec 9, 2010 czytałem na różnych, to pisza ze to dość wadliwy motocykl, instalacja elektryczna i podobno wysprzeglik czesto sie psują. A co do tematu to jaki motor bys polecał 600, 600 na wtrysku czy 620? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Czerwiec 9, 2010 W S4 tylko kostki się upalają a wysprzęglik odkręca się od pałowania. Po za tym to twoje 1-wsze o2o ? Bardziej polecam wtryskowe - fajniej pracują i lepiej reagują na gaz. Ale to tylko moje subiektywne odczucia. Jak już miałeś doświadczenie z motocyklami to lepiej 800. Jeszcze kwestia finansowa ile na motocykl a ile na 1-wszy serwis ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Czerwiec 9, 2010 poszukaj po forum. Było kilka takich tematów. Pierwsza sprawa to musisz się okreslić z funduszami. Rozstrzał między gaźnikową 600-ką z poczatków produkcji a 620 z końca może siegać 10tyś zł. P.S. nie ma 600-ek wtryskowych Misiek, ten motocykl Cie nie lubi i tyle :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Filippo 0 Napisano Czerwiec 9, 2010 ok 10 000 mam do wydania. Miałem juz motocykl, enduro ale zawsze cos. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Czerwiec 9, 2010 za tę sumę dorwiesz nawet 620. Pamiętaj jednak o tym co napisał Misiek. Kupując motocykl trzeba sie liczyć z wydatkami na serwis "pokupnowy". Szczególnie w przypadku ducati. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Filippo 0 Napisano Czerwiec 9, 2010 tak mniejwięcej ile sie wydaje w sezonie? na monstera w dobry stanie technicznym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Czerwiec 9, 2010 Nie jest rzecz w tym ile się wydaje na monstera. Rzecz w tym ile sie wydaje na serwis ducati. Poza kosztem pasków rozrzadu (co 20tys km) nie uważam by koszty serwisowania motocykla były znacząco inne od motocykli japońskich w tej samej klasie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Filippo 0 Napisano Czerwiec 9, 2010 co byś napisał na temat tego sprzedawcy może znasz http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1500532, ten monster przyznam ze mnie kusi, gdyby nie te otarcia, i wiszace kable, bo cena jest jak za 600 z 2000r a to jest 620 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Czerwiec 9, 2010 na podstawie tego ogłoszenia nie umiem powiedzieć nic ponad to ze jest czerwony ;-) "bo było tanio" to najpopularniejszy tekst klienta trafiajacego do serwisu który kupił kompletną ruinę. Gwarantuję Ci ze w końcowym rozrachunku taki motocykl wyjdzie drożej niz kupno zadbanej, znanej sztuki. Najlepiej na ogledziny weź kogoś obeznanego z marką. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Filippo 0 Napisano Czerwiec 9, 2010 moze polecisz mi jakis komis gdzie znajdo dobry i zadbany motocykl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Czerwiec 9, 2010 jak będę coś miał to napiszę Ci PW Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adam 0 Napisano Czerwiec 9, 2010 M600 niestety ma osiągi podrasowanego skutera /mam nadzieję, że nikt mnie nie zje ;) /, więc jeśli już coś ogarniasz na moto, to on Ci się po prostu znudzi po tygodniu, kiedy minie już ekscytacja posiadaniem dudniącego Dukatka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Czerwiec 9, 2010 wiem cos o tym. Mnie w moim też Nm i KM brakuje. :? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Czerwiec 9, 2010 Lepiej wyciągnij z szafy tą ostatnią skarpetę na czarną godzinę i zapodaj sobie to viewtopic.php?f=76&t=4088 Moto świeżo po serwisie, znane i bardzo zadbane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Filippo 0 Napisano Czerwiec 9, 2010 o cene tez zadbał, wierze ze motor jest w 100% jak nówka, ale cena troche przewyższa moją granice 10 000. Żeczywiscie mocą nie poraża, troche koni by sie przydało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Filippo 0 Napisano Czerwiec 9, 2010 a monster 900 z 2000r ma wtrysk? czy gaźniki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Czerwiec 9, 2010 Ten egzemplarz tez mogę polecić. Warto się zapożyczyć - nie będziesz żałował. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Filippo 0 Napisano Czerwiec 9, 2010 tylko ja ze spalaniem, bo M600 spala ok 5-6l. na100 to M900 pewnie ok 8-9l? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Czerwiec 9, 2010 900-ka pali podobnie jak mniejsze silniki bo nie musisz jej tak krecić. Bardziej na momencie jeździ. Dopiero seria desmoquattro wypić potrafi :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Filippo 0 Napisano Czerwiec 9, 2010 jak miałbym do wyboru to kupił bym M800, ale strasznie ciezko go znaleźć. M 620 żeczywiście jak dla mnie ma zamało mocy 53km, prawie tyle samo co miałem w poprzednim motocyklu, więc najlepszym wyborem był by M900, chyba ze ktoś nagle wystawi na sprzedarz jakąś 800 w dobrym stanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Czerwiec 10, 2010 Kuurde Panocki o cym wy godocie? :) Jo kupil M600 na pierwsa masyna i mocy mi nie brokuje :) A tak powaznie, na pierwsze moto M600 jak dla mnie wystarcza, spalanie okolo 5,5l a nauczylem sie juz troche i cisne ile wlezie (tam gdzie mozna) ;) Moto raczej w dobrym stanie technicznym nabylem, zmienilem tylko olej, filterki i oponki co bylo najkosztowniejsze. Wiec jak koledzy pisza, lepiej znalezc dorszy egzemplaz a w dobrym stanie a nie ruine tanij o 1000zł... Na przyszly sezon bedzie SuperBike, rzeczywiscie troche mocniejszy bo pewnie za rok zacal bym juz narzekac. Ogarniajac, z mojego Monsterka jestem baaardzo zadowolony! :) Pod kazdym wzgledem :) ...i znow esej napisalem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Filippo 0 Napisano Czerwiec 10, 2010 no tak, tylko ze M620 kosztuje prawie tyle samo co M900. Jak bym mial do wyboru to wolał bym motor na wtrysku, a i podobno te 600 i 620 grzeją sie motory a w 900 jest chlodnica oleju(chyba oleju). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tatran 0 Napisano Czerwiec 10, 2010 wiem cos o tym. Mnie w moim też Nm i KM brakuje. :? No niestety Monstery nie grzeszą mocą, ale przynajmniej mają to "coś" i nie są oklepane jak japońce P.S. Ja bym szukał Monstera 900ie -- model na wtrysku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach