nabassu 0 Napisano Czerwiec 17, 2010 witajcie. Hebelki cos zaczely slabo brac, to bym sobie wsadzil jakies nowe kloce. Macie jakies ulubione? ferodo na scigacz . pl ma dwa modele, P i ST. Robie sobie zerowke, zamierzam zalac motula 5100, 4L wejdzie? filterek jakis do tego. Klocki wlasnie. Sprzeglo juz cos powoli czuje ze sie slizga. Macie jakies sklepy z dobrymi cenami? na w/w stronie jest calkiem calkiem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Czerwiec 17, 2010 Ferodo miałem nie polecam, piszczały. Weź carbon lorraine, ebc, albo sbs. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nabassu 0 Napisano Czerwiec 17, 2010 a moze ktos planuje jakies weekendowe grzebansko w stolicy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Czerwiec 17, 2010 4l nie wejdzie, wg manuala wchodzi do Ciebie 3,3l z doświadczenia wiem ze wejdzie Ci max3 - 3,1l !! Nie przelej bo wypcha silniczek ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nabassu 0 Napisano Czerwiec 17, 2010 a filterek jakis polecany? czy brac cos ze strony scigacza? dobra cene maja na tego motula. i sobie domowie "motocykliste doskonalego" :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Czerwiec 17, 2010 Filterek oryginalny, albo http://www.larsson.pl/?c=r&no=MzIyMDM3NQ==&bid=102018 Klocki EBC sintergrip z oznaczeniem HH, ze zwykłych możesz nie być zadowolony (ja nie byłem - zaczęły dobrze hamować jak zbliżały siędo końca). Po za tym nie szukaj tanio tylko dobre i oryginalne (już nie jedna osoba przejechała się na podróbkach). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik Szymański 0 Napisano Czerwiec 17, 2010 witajcie.Hebelki cos zaczely slabo brac, to bym sobie wsadzil jakies nowe kloce. Macie jakies ulubione? ferodo na scigacz . pl ma dwa modele, P i ST. Robie sobie zerowke, zamierzam zalac motula 5100, 4L wejdzie? filterek jakis do tego. Klocki wlasnie. Sprzeglo juz cos powoli czuje ze sie slizga. Macie jakies sklepy z dobrymi cenami? na w/w stronie jest calkiem calkiem :) Filtry - Hiflo z Larssona - najtańsza opcja i najlepsza (wierz mi, montuję ich kilkaset miesięcznie) Klocki - EBC w wersji HH, a jak chcesz zaszaleć, uderz do PTM po Carbone Lorraine, ale licz się, że będą baaardzo brudzić i jeść tarcze (w wersji jaką ja mam w swojej Duce to niemal wyścigowe klocki...) M5100 z motula, 10W40 to dobry wybór, do silnika wejdzie - z olejem do nowego filtra, dokładnie 3,1 litra. Gdybyś filtra nie zmieniał, czego nie zalecam - 2,8 l. Sprzęgło - póki co oryginał, niestety, jakieś 600-700 zł musiałbyś zaplanować. Gdybyś miał problemy z zakupem czegoś - wal do nas. pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nabassu 0 Napisano Czerwiec 17, 2010 cennik na te rzeczy mozesz podeslac :) maciek.nasierowski at gmail.kom :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik Szymański 0 Napisano Czerwiec 17, 2010 Jutro Szymon Ci podeśle, si? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nabassu 0 Napisano Czerwiec 18, 2010 si. gracje! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Sierpień 25, 2010 podpinając się pod watek... zdecydowanie odradzam ferodo, piszczą jak opetane... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Sierpień 28, 2010 Zależy które Ferodo ? Ostatnio jakąś dziwną serię ST puścili które szybko zaczynają piszczeć. Z kolei zwykłe P nie hamują za specjalnie. Lecz ST mają jeszcze jedną wadę - potrafią robić fioletowe tarcze nawet przy normalnej eksploatacji, czego EBC HH nie robią. Zwykłych EBC nie polecam - nie hamują i szybko się kończą. Do Ducati polecam AGIP-a, Motul jest OK ale w Japonii i innych motocyklach. Do Włoskich motocykli tylko AGIP, jeżdżę na 1/2 syntetyku 15W50 i biegi fajnie się przełączają - żadnych problemów ze skrzynią, czasami nawet ratuje ślizgające się mokre sprzęgło, przykład pewne S2R 800 wymiana z 300V na Agip. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach