MiniD 0 Napisano Sierpień 4, 2010 Cześć. Żeby nie podbijać i ciągnąć tematu w powitaniach, napiszę tu o S4R przejętym od Pablo. Myślę, że obaj jesteśmy zadoweleni, Pablo z szybkiej i konkretnej transakcji a ja ze sprzętu. Co do posiadania M900 i wstąpienia w szeregi Ducatistów, najpierw chciałem się sprawdzić i poznać z czym to się je. Moja 900-tka była trochę polepiona, kupiona od handlarzy ze Skierniewic. Sporo w nią władowałem żeby przywrócić ją do stanu dostatecznego z plusem. Ale się nie zraziłem. Ciężko mi było podjąć decyzję co następnego. VFR 800 >`01, VTR SP1, Triumph Speed Triple albo Daytona 955i, aż w końcu 916,996,998. To tylko kilka pozycji z moich pomysłów. Jest S4R 2004. Spodziewałem się (bałem) większej brutalności, wrażenia mocy. S4R jest precyzyjniejszy, te 113 KM w porównaniu do moich byłych ~70 nie zrobiły dużego wrażenia. Ale wrażenie jest złudne, bo prędkości rzędu ~130 km/h osiągam przy niższych obrotach i można sie zapomnieć, a maks w postaci 240 czy cuś na golasku jednak robi wrażenie. Czyli podsumowując silnik, przecież on wyjęty z Suberbajka jest! Szacunek wskazany. Kanapa jest kużwa niewygodna! Coś z tym zrobię, bo nie widzę trasy 600 km z takimi wrażeniami. Oczywiście fabryczny wydech idzie precz, myślałem o Zardach ale oferta dilera na full system trochę przeraża. Tu pytanie do musieli czy jest zestaw Viroxa na dwie strony (po jednym z lewej i prawej wysoko)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Sierpień 4, 2010 Renowacja i zmiana kanapy, dołożenie wkładki żelowej lub zrobienie miękkiej kanapy, dowiedz się w : http://www.werson.waw.pl/nowy/motocykle/index.php Wydech, górne są niestety mało praktyczne, ale całkiem fajnie wyglądają, super brzmiał QD - Ex-Box: http://www.qdexhaust.it/schede_prodotti ... cheda.html Zarda jeszcze nie słyszałem na żywo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
franek 0 Napisano Sierpień 4, 2010 Kanapa jest kużwa niewygodna! Jesteś pierwszym, który to stwierdza- może popróbuj z ustawieniami podnóżków, kierownicy czy manetek. Kwestia znalezienia TEJ pozycji na konkretnym motocyklu. We Wdowie regulowałem co się da (niedużo miałem co prawda :lolno: ), aż znalazłem Świętego Gralla i nawet przy placku pod d... zamiast kanapy było ok. Przejechałem ostatnio kilka tys. km z Monsterami i żaden z kierowników nie narzekał na siedzenie. Może to być również kwestia przyzwyczajenia- jak wsiadłem na Primadonnę to już po 10km się wierciłem a tyłek bolał jak niejednego po Love Parade. Teraz mogę zrobić duuuuużo więcej więc myślę, że "ułożysz" się również i to bez wizyty w Berlinie :idea: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Sierpień 4, 2010 Może to nie kwestia kanapy a kierownicy. Z nieznanych powodów Ducati w monsterach z kierownicą oversize-ową stosuje dziwaczny jej profil z opuszczonymi ku dołowi końcówkami. Ja swoim monsterem na oryginalnej kanapie robiłem ponad 600km jednego dnia i jedynie mocno ugięte kolana dokuczały. (torowe sety) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo 0 Napisano Sierpień 7, 2010 MiniD, zapoznaj się z tym wątkiem : viewtopic.php?f=101&t=4023 znajdziesz w nim propozycje wydechów do S4R ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gajos 0 Napisano Sierpień 7, 2010 Ja jak bede mial troche czasu to jade wersje ekono czyli: wyrzynam kata tutaj http://www.motowydech.eu/index.php Jesli bedzie mi malo to przerabiam koncowki u Edka (kontakt znajdziesz na forum). Moze nie bedzie wygladac jak hi-fi, ale zdecydowanie taniej niz termi, zard, virex czy inne komercyjne gotowce. A brzmienie - wpisz sobie chocby w youtube "edhaust" - albo posluchaj jak burczy maszyna Theodora... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Sierpień 8, 2010 Theodor ma Arrowy górne :mrgreen: Ed-haust są u Mikosia w SS900, u Frania w 999S, u 77Royal w 1098 ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gajos 0 Napisano Sierpień 8, 2010 A nie aby same puszki arrowa po interwencji Edka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach