Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Raceboy

Się pochwale się :)

Polecane posty

Oddałem kanapę do tapicera, gdyż część 'pasażerska' była dość mocno podniszczona od słońca i dodatkowo puścił szew na łączeniu materiału perforowanego z gładkim. Dodatkowo zażyczyłem sobie przeszycie... :)

Oto rezultat:

snc00753.jpg

snc00755.jpg

snc00758.jpg

Część dla kierowcy została stara, gdyż jest w niezłym stanie. Tapicer obszył na nowo cały tył plus boki, podkleił skórą miejsca styku ze zbiornikiem i przeszył według mojego widzimisie trójkolorową nicią we Włoskie barwy.

Cała akcja kosztowała...50pln :) Z materiałem :)

Gdyby ktoś chciał na nowo obszyć całą kanapę np. skórą, wtedy koszt operacji wynosi 120pln :)

Polecam zakład pana Furmanna, ul. Wzlotowa 5A, Poznań, tel. 61 847 72 37

Jestem mega zadowolony.

Jak Wam się podoba?

Boa    0

Ooo :!:

Dobrze wiedzieć, że takie cudo pod ręką można wykonać :o :clap:

Fajny efekt, tylko obszywanie kanapy skórą dobre jest jak nie jeździmy w deszczu i nie trzyma się motocykla pod chmurką.

Wygląda lepiej jak oryginał :mrgreen:

Moja kanapa nie jest obszyta skórą. Tapicer obszył tył czymś skóro/gumopodobnym, można to myć z węża wodą :) To coś podobnego do obszyć foteli u fryzjera. Natomiast przód został oryginalny jak z fabryki, bo jest w świetnym stanie.

Można natomiast obszyć kanapę skórą jak ktoś chce. Kolor skóry dowolny :) Lub czymś skóropodobnym jak u mnie tył.

Jest o tyle fajnie, że z panem Furmannem można się spoko dogadać i skoro przetrwał moje wymysły i kombinacje, to już go nic nie zdziwi. Można zażyczyć sobie jakieś dodatkowe przeszycia, jakieś wybrzuszenia z gąbki włożonej pod materiał, czy coś na wzór wyścigowych foteli z lat 60 w autach - podłużne wypustki obszyte nicią. Akurat kanapa w Monsterze jest tak duża, że seryjna wygląda smutno. U mnie robotę robią te trójkolorowe nici.

Aż żal będzie teraz zadupek zakładać ;)

I faktycznie, materiał jakim jest obszyty u mnie tył jakościowo bije na łeb to, co Ducati oferuje seryjnie. Materiał jest miły w dotyku, nie jest śliski i jest miękki.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.